龍舟競技大賽…………惡魔甜心迷岩<完>

作者: 小雷子 發表于 2019-4-30 10:58:24
13577 310
chuyat10 發表於 2019-5-8 20:58:44 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-8 20:10
我等大家收到小苗後,會開新帖的!<span class="emoji emoji1f605"></span>
到時再send link出嚟!

收到,謝謝!
回復

yammief 發表於 2019-5-8 21:49:54 來自手機 |顯示全部樓層
已收到小苗,多謝雷大!
回復

Yoki 發表於 2019-5-8 22:06:37 來自手機 |顯示全部樓層
今天收到小苗,多謝雷大
回復

yunge0 發表於 2019-5-9 00:20:43 來自手機 |顯示全部樓層
平安收到小苗了,鬆了一口氣。多謝小雷子!
回復

erikkwong 發表於 2019-5-9 00:29:01 |顯示全部樓層
收到小苖了, 不過被郵差叔叔粗暴對待, 斷了幾片葉.
回復

yunge0 發表於 2019-5-9 07:18:45 來自手機 |顯示全部樓層
報告小雷子,已確認愛雷甜心全組收妥小苗了。
回復

Calico 發表於 2019-5-9 09:36:51 來自手機 |顯示全部樓層

殺手組各殺手,請速速歸隊:  
各殺手聽命: 比賽即將開始,現只欠—人小苗未到。收到小苗的殺手們,快將小苗種下,我地吾需要任何策略,亦吾需要任何栽培技巧。記得我地只得心囗一個" 勇"字,手上得一個花盆,一支肥料,和一 pat 泥,各施各法,適隨尊便,一切從心出發,便會成功。眾殺手如感到氣餒,只要打開心口,看一下自己心口個勇子,就會有勇氣站起來。小妺近日公事煩忙,未能即時上館,現策封  Erikkwong 大哥 為無敵鼓手,拷响旗号,带領眾殺手前進,有勞大哥幫殺手组起一個口號,增加各殺手士氣。另策封 chuyat10 大哥為 大將軍,試探軍程,另有勞 agus 大哥,照顧二名殺手妺妺。小妺先行告退。請!!
回復

chuyat10 發表於 2019-5-9 09:48:39 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-5-9 09:36
殺手組各殺手,請速速歸隊:  
各殺手聽命: 比賽即將開始,現只欠—人小苗未到。收到小苗的殺手們,快將小苗 ...

真係天下第一殺手,發號施令有如將軍。之後唔好蛇啊,我地會群龍無首架。
回復

angus1029 發表於 2019-5-9 09:49:17 來自手機 |顯示全部樓層
收到小苗,感謝小雷子!殺手組加油!
回復

JM2018 發表於 2019-5-9 09:49:57 來自手機 |顯示全部樓層
但爬文睇番無名紫比賽,有人一開始時很開心話自己是有策略,其他人做得不夠好呀,暫時不會post 相驚人偷師呀!哈哈!
回復

Calico 發表於 2019-5-9 09:53:23 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-9 09:49
但爬文睇番無名紫比賽,有人一開始時很開心話自己是有策略,其他人做得不夠好呀,暫時不會post 相驚人偷師 ...

Haha!!  身份吾同嘛!haha!!
回復

chuyat10 發表於 2019-5-9 10:26:40 來自手機 |顯示全部樓層
無策略都係一個策略。
回復

JM2018 發表於 2019-5-9 10:37:50 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-9 10:26
無策略都係一個策略。<span class="emoji emoji1f917"></span>

唔單止話有策略,仲話有「拙」蕉㗎,好驚呀!
回復

Calico 發表於 2019-5-9 10:46:53 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-9 10:37

Hahaha!!!
回復

Calico 發表於 2019-5-9 11:05:23 來自手機 |顯示全部樓層

多事。hahaha!!
回復

小雷子 發表於 2019-5-9 11:07:51 來自手機 |顯示全部樓層

同埋一組係咪有另一番體會及更深認識大家呢?
回復

JM2018 發表於 2019-5-9 11:15:37 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-9 11:07
同埋一組係咪有另一番體會及更深認識大家呢.

是呀!我哋開了WhatsApp group,昨天收到小苗後 我哋互相分享種植方法,好溫馨好開心好Sweet 呀!之前是互不相識!多謝雷大!所以我哋隊名叫「愛雷甜心」呀
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 11:58:49 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-9 11:15
是呀!我哋開了WhatsApp group,昨天收到小苗後 我哋互相分享種植方法,好溫馨好開心好Sweet 呀!之前是互 ...

早知咁樣,我D路人就唔入來睇,馬上一股東北季候風令毛管楝篤,愛雷不凸衹,加上甜心,我好滾動
回復

JM2018 發表於 2019-5-9 12:11:20 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 11:58
早知咁樣,我D路人就唔入來睇,馬上一股東北季候風令毛管楝篤,愛雷不凸衹,加上甜心,我好滾動 ...

你這個問題我哋組員也在WhatsApp group 傾過,愛是指「大愛」,甜心是關於主題花名,多謝師兄指教呀!
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 12:20:57 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-9 12:11
你這個問題我哋組員也在WhatsApp group 傾過,愛是指「大愛」,甜心是關於主題花名,多謝師兄指教呀! ...

師兄你地組人好有心好認真,我講笑咋,努力呀,俾D實力其他組睇下,尤其係殺手組班人,成日話耍望心口,好色色。
回復