分享 369 Louisiana lullaby 修葉(完)

作者: chestnut007 發表于 2019-4-15 14:31:00
2496 53
chestnut007 發表於 2019-4-15 19:28:06 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-4-15 14:44
唔啦!我成手貨!都未諗掂擺位!<span class="emoji emoji1f616"></span>

過了夏天,會不會多D位呀?
回復

hkclive 發表於 2019-4-15 20:59:55 來自手機 |顯示全部樓層
師姐真係大戶,睇小一眼都執輸
回復

小雷子 發表於 2019-4-15 21:05:29 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-4-15 20:59

你要金精火眼及到實!
回復

chestnut007 發表於 2019-4-15 21:13:17 來自手機 |顯示全部樓層

仲有好多好嘢未出呢!例如,NOID及⋯⋯
回復

chestnut007 發表於 2019-4-15 21:15:59 來自手機 |顯示全部樓層

你又想要?我留一片給星期四給你,好嗎?因為Homa話佢要一片就足夠,你要多謝Homa。
回復

hkclive 發表於 2019-4-15 21:32:05 來自手機 |顯示全部樓層
chestnut007 發表於 2019-4-15 21:15
你又想要?我留一片給星期四給你,好嗎?因為Homa話佢要一片就足夠,你要多謝Homa。 ...

不用了, 先謝謝chestnut007同homa先,做人唔可以太貪心,而且怕浪費,因為本身葉插唔叻,之前有師姐比的b32葉,而家插左,但過幾日成塊葉發黑,葉柄就好正常,由3塊葉而家剪剩得半塊葉,葉插真係難到我,但妳再 引誘我,止唔到毒先求葉止毒
回復

hkclive 發表於 2019-4-15 21:36:52 來自手機 |顯示全部樓層
順手交下工課先,大理石玫瑰
回復

Ison 發表於 2019-4-15 21:37:39 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-4-15 21:32
不用了, 先謝謝chestnut007同homa先,做人唔可以太貪心,而且怕浪費,因為本身葉插唔叻,之前有師姐比的b ...

有沒有入溫室?
回復

hkclive 發表於 2019-4-15 21:54:14 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2019-4-15 21:37
有沒有入溫室?

間屋本身係溫室
其實最大原因,我估到啲,我屋企隻老虎返工前間屋關 窗口得返條罅(怕有昆蟲入屋), 放工佢早過我返到屋企,即刻煮飯,佢可以窗口照舊唔開,我一返到開門個陣熱氣沖埋來,我覺得熱過1點企係空地比太陽曬住,右熱右焗,我重點可以搞,除非換左隻虎姐
而且佢好鐘意狂開抽濕機,可以抽到葉都變曲,伸唔到直
回復

Ison 發表於 2019-4-15 22:18:41 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-4-15 21:54
間屋本身係溫室
其實最大原因,我估到啲,我屋企隻老虎返工前間屋關 窗口得返條罅(怕有昆蟲 ...

咁環境
回復

Homa1202 發表於 2019-4-15 22:28:11 來自手機 |顯示全部樓層
你住村屋?
回復

hkclive 發表於 2019-4-15 22:31:39 |顯示全部樓層
我覺得自己生存緊都好叻,高樓大廈,都住十幾樓高,前兩日先捉左鹽蛇,拎去樓下掉,可能生左成堆係到
回復

小雷子 發表於 2019-4-15 22:36:59 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-4-15 21:54
間屋本身係溫室
其實最大原因,我估到啲,我屋企隻老虎返工前間屋關 窗口得返條罅(怕有昆蟲 ...

虎姐放工返到屋,咩都顧唔到,就拿拿聲煮飯比你食,你估不攰架,厨房煮餸時,你又知唔知,熱到好似火爐燒咁!身水身汗,煮埋嚟比你食,多謝都冇句,仲要老虎前老虎後!太委屈啦!<唔好意思,老虎突然上左我身!
回復

hkclive 發表於 2019-4-15 23:03:41 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-4-15 22:36
虎姐放工返到屋,咩都顧唔到,就拿拿聲煮飯比你食,你估不攰架,厨房煮餸時,你又知唔知,熱到好似火爐燒 ...

我有講過右嘈過鬧過交,叫佢咩都唔好做一返屋企開窗先,同佢講煮野都會熱親自已啦,我覺得佢專登次次都唔開,我返屋企開大曬個窗,佢成日偷我行開關到得條罅仔,小雷子妳教我點做喇
回復

chestnut007 發表於 2019-4-15 23:13:06 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-4-15 23:03
我有講過右嘈過鬧過交,叫佢咩都唔好做一返屋企開窗先,同佢講煮野都會熱親自已啦,我覺得佢專登次次都唔 ...

其實好簡單,你只要讓佢知道,你愛佢多過愛D花,她什麼也願意為你做。
回復

hkclive 發表於 2019-4-15 23:17:43 來自手機 |顯示全部樓層
chestnut007 發表於 2019-4-15 23:13
其實好簡單,你只要讓佢知道,你愛佢多過愛D花,她什麼也願意為你做。

都唔關花事,以前未開始種花都係咁,似啲人有強迫証咁,唔咁做就唔安心
回復

小雷子 發表於 2019-4-15 23:22:29 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-4-15 23:03
我有講過右嘈過鬧過交,叫佢咩都唔好做一返屋企開窗先,同佢講煮野都會熱親自已啦,我覺得佢專登次次都唔 ...

你叫老虎畫幅畫比我睇,等我睇佢下內心世界缺欠左咩!
回復

hkclive 發表於 2019-4-15 23:27:17 來自手機 |顯示全部樓層
下突然叫佢咁做,佢會覺得有古怪,比佢知道,搞到佢右唔開心,十話我講衰佢,其實我都係呻下,老婆自己揀都要接受好同唔好,唯有阿Q一下
回復

hkclive 發表於 2019-4-15 23:29:09 來自手機 |顯示全部樓層
不過估唔到小雷子咁多才多藝連心理分析都識
回復

Homa1202 發表於 2019-4-15 23:29:23 來自手機 |顯示全部樓層
如果佢真系怕有昆虫入屋, 試下用蚊網啦, 我都好怕昆虫, 有年聽說飛蟻入屋會变白蟻更惊, 後來開始用蚊網, 即刻好好多, 需然會無甘涼, 勝在無昆虫入屋, 連小强都無埋, 所以現在-黄昏我就用蚊網了
回復