好盆友來深山看我 準備自家種的 九佰久拾9朵玫瑰花送給他

作者: 眼都花 发表于 2019-4-7 10:00:41
1386 7

不知女盆友 喜歡起歡玫瑰花
川流不息 發表於 2019-4-7 12:10:32 |顯示全部樓層
靚花~

樓主, 前方個發苗膠盆係唔係湯圓盒??
眼都花 發表於 2019-4-7 14:28:15 來自手機 |顯示全部樓層
川流不息 發表於 2019-4-7 12:10
靚花~

樓主, 前方個發苗膠盆係唔係湯圓盒??

系呀!環保呀
眼都花 發表於 2019-4-7 14:32:30 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-7 14:28
系呀!環保呀<span class="emoji emoji1f606"></span>

發了好多辣椒同千日紅苗
川流不息 發表於 2019-4-7 16:14:37 |顯示全部樓層

因為我都用緊佢來發苗呀~ 哈哈哈哈

仲要本身有個蓋, 未發出來前可以蓋住保濕
眼都花 發表於 2019-4-7 18:51:14 來自手機 |顯示全部樓層
川流不息 發表於 2019-4-7 16:14
因為我都用緊佢來發苗呀~ 哈哈哈哈

仲要本身有個蓋, 未發出來前可以蓋住保濕   ...

我用培植箱 不用蓋子
川流不息 發表於 2019-4-8 09:52:42 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-7 18:51
我用培植箱 不用蓋子

利用原有的物件發揮一下~ 正!
眼都花 發表於 2019-4-8 11:33:52 來自手機 |顯示全部樓層
川流不息 發表於 2019-4-8 09:52
利用原有的物件發揮一下~ 正!

過獎