他人笑我太瘋癲

作者: 眼都花 发表于 2019-3-19 14:52:30
2252 29

去人家田裏偷了一千六佰斤山泥溝培植土 搞了三天 搞好泥巴 準備落花苗
眼都花 發表於 2019-3-19 15:28:37 來自手機 |顯示全部樓層
有沒有人知道 上載錯了的相片 怎樣刪除
B17 發表於 2019-3-19 17:56:42 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-3-19 15:28
有沒有人知道 上載錯了的相片 怎樣刪除

續個制試下,唔難的
眼都花 發表於 2019-3-19 20:31:34 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-3-19 17:56
續個制試下,唔難的

謝謝 原來要去編輯裏面刪除 好彩沒張女盆友的寫真發錯
B17 發表於 2019-3-20 11:42:10 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-3-19 20:31
謝謝 原來要去編輯裏面刪除 好彩沒張女盆友的寫真發錯  ...

如果有,我即刻download,發再番出去,等佢長存於網際間

有泥偷,咁好嘅,我想搵盆泥都唔知去邊度搵
眼都花 發表於 2019-3-20 12:53:31 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-3-20 11:42
如果有,我即刻download,發再番出去,等佢長存於網際間

有泥偷,咁好嘅,我想搵盆泥都唔知去邊度搵: ...

我這裡是 窮鄉僻壤 錢就沒有 荒廢農田大把  隨便去人家田偷泥沒人理
B17 發表於 2019-3-20 14:00:48 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-3-20 12:53
我這裡是 窮鄉僻壤 錢就沒有 荒廢農田大把  隨便去人家田偷泥沒人理

比我家更山頭野嶺

間唔中有人揾泥,可以掘定三五七噸,賣俾花友
Aking 發表於 2019-3-20 20:39:59 |顯示全部樓層
請恕我多言!偷掘泥土是非法行為的,泥土被掘走會形成低窪地形,存積雨水滋生蚊蟲,影響衛生,請勿再犯了
眼都花 發表於 2019-3-21 13:38:05 來自手機 |顯示全部樓層
Aking 發表於 2019-3-20 20:39
請恕我多言!偷掘泥土是非法行為的,泥土被掘走會形成低窪地形,存積雨水滋生蚊蟲,影響衛生,請勿再犯了 [ ...

對不起播 大屍 我沒說明給你知 真的不好意思 另到你有所不安 我這裡是私人地方 我同田主個女好熟 我出聲他開鏟泥機幫我 要幾多有幾多 我就是不想麻煩人家 所以說去偷 你說挖泥有窿會養蚊 我住了六十幾年 沒聽過 系米你試過挖人家快田留下個窿沒去處理好就走呢!下次吾好喇 衰然我人品高品味低 不及你人品高品味低 多謝你的指點
Aking 發表於 2019-3-21 19:18:26 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-3-21 13:38
對不起播 大屍 我沒說明給你知 真的不好意思 另到你有所不安 我這裡是私人地方 我同田主個女好熟 我出聲 ...

我只是小小花友,呢個咁正嘅頭銜好似係
閣下為自己度身訂造多啲!
我都係提醒閣下在公衆地方發表敏感言論,
小心惹上官司啫,估不到竟然惡言相向,仲
無故誣蔑他人,真的太貼題了

塊田冇咗1,600斤泥,點處理都會低咗落去,
除非田主想轉做池塘啦! 再者,既然田主允
許,大可日間光明正大去取,何必三更半夜
偷偷摸摸呢?小心有人聽見聲音而報警,咁就
麻煩啦!

都係嗰句: 我係善意提醒,請勿惡意中傷,不再

B17 發表於 2019-3-21 19:29:52 |顯示全部樓層
Aking 發表於 2019-3-20 20:39
請恕我多言!偷掘泥土是非法行為的,泥土被掘走會形成低窪地形,存積雨水滋生蚊蟲,影響衛生,請勿再犯了 [ ...

挖深d變水池,變濕地,生態價值提升

http://hkplants.com/thread-91874-1-1.html
眼都花 發表於 2019-3-21 21:16:04 來自手機 |顯示全部樓層
Aking 發表於 2019-3-21 19:18
我只是小小花友,呢個咁正嘅頭銜好似係
閣下為自己度身訂造多啲!
我都係提醒閣下在公衆地方發表敏感言論 ...

對不起 你連自己性別都未知 我點稱呼你好 叫你人妖好像對你不尊重 叫你先生又不是 叫你小姐 驚你誤會 怕你連田都沒耕過 你得閒去學下耕田就知到自己的性別
眼都花 發表於 2019-3-21 21:29:18 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-3-21 21:16
對不起 你連自己性別都未知 我點稱呼你好 叫你人妖好像對你不尊重 叫你先生又不是 叫你小姐 驚你誤會 怕 ...

算啦!算啦!我不是這麼小氣 前事不提 沫左去 當我文筆不好 說得不明 系我不對 喂!你種什麼花多 可貼出來分享好嗎?
眼都花 發表於 2019-3-21 21:30:47 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-3-21 19:29
挖深d變水池,變濕地,生態價值提升

http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=91874&highl ...

你咩買一角偷笑
B17 發表於 2019-3-21 22:08:28 |顯示全部樓層

冇偷笑,明目張膽的

金剛嘅「挖了一個水池~青蛙王子~我愛你」得到多位花友賞分,好野嚟㗎,唔講得笑

「一千六百斤」形容得好,掘幾車泥都唔係易事,搞到我都要用「三五七噸」嚟回覆
眼都花 發表於 2019-3-27 10:49:06 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-3-21 22:08
冇偷笑,明目張膽的

金剛嘅「挖了一個水池~青蛙王子~我愛你」得到多位花友賞分,好野嚟㗎,唔講得笑

我又要學金剛師兄 挖個窿養花養草養青蛙
B17 發表於 2019-3-27 11:06:05 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-3-27 10:49
我又要學金剛師兄 挖個窿養花養草養青蛙

挖一個魚塘養蝙蝠
眼都花 發表於 2019-3-27 11:23:23 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-3-27 11:06
挖一個魚塘養蝙蝠

是果蝠 他不小心撞落 保護雀鳥食塘裏的魚保護網裏
眼都花 發表於 2019-3-27 11:25:39 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-3-27 11:23
是果蝠 他不小心撞落 保護雀鳥食塘裏的魚保護網裏

去到以太遲 曬死了
B17 發表於 2019-3-27 12:09:45 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-3-27 11:25
去到以太遲 曬死了

從影相角度,魚塘面積不大,真的用來養魚?
12下一頁