我的迷岩Lisa女王與它的子民,2020年重新出發(#187&188,26/5更新中)

作者: rwgplant 发表于 2019-3-13 13:39:29
14450 199
rwgplant 發表於 2019-5-9 13:18:13 來自手機 |顯示全部樓層
Sinn. Raspberries N cream 都幾特別,仲係半重瓣添

評分

查看全部評分

rwgplant 發表於 2019-5-9 13:21:24 來自手機 |顯示全部樓層
Sinn. Ivan中下部分白底,紫點好明顯,我鍾意

評分

查看全部評分

rwgplant 發表於 2019-5-9 13:36:12 來自手機 |顯示全部樓層
呢棵srg's pappanash好生養,開完兩次仲有第3次,仲chok pose
chestnut007 發表於 2019-5-9 13:50:23 來自手機 |顯示全部樓層
你養不少迷岩。
rwgplant 發表於 2019-5-9 14:05:47 來自手機 |顯示全部樓層
chestnut007 發表於 2019-5-9 13:50
你養不少迷岩。

唔多,我都未夠B大雷大多,繼續收集
小雷子 發表於 2019-5-9 14:16:33 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 14:05

好多靚花喎!原來高手扮新手…………你…………欺騙我!
rwgplant 發表於 2019-5-9 14:23:52 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-9 14:16
好多靚花喎!原來高手扮新手…………你…………欺騙我!<span class="emoji emoji1f622"></span>

我無呃你,我今年至開始認識迷岩,你仔細睇下這個post,我一路慢慢收集花苗湊大,咁仲唔係新手,不過仲有伸手向大大們耍過迷岩添
小雷子 發表於 2019-5-9 14:35:16 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 14:23
我無呃你,我今年至開始認識迷岩,你仔細睇下這個post,我一路慢慢收集花苗湊大,咁仲唔係新手,不過仲有 ...

我覺得你似係隱世高手………… 微服出巡囉!你快啲,現真身!
rwgplant 發表於 2019-5-9 14:44:53 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-9 14:35
我覺得你似係隱世高手………… 微服出巡囉!你快啲,現真身!<span class="emoji emoji1f60e"></span> ...

被火星人你識穿咗,唯有自我介紹,小plant係 '來自木星星的我",識得種下嘢啫
小雷子 發表於 2019-5-9 14:54:08 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 14:44
<span class="emoji emoji1f631"></span>被火星人你識穿咗,唯有自我介紹,小plant係 '來自木星星的我",識得種下嘢啫 ...

哈哈哈!木星人!
大家要小心!佢啲靚花好快爆C人!
川流不息 發表於 2019-5-9 15:27:36 |顯示全部樓層
我已經決定左少D來園藝館....因為太毒
chuyat10 發表於 2019-5-9 16:23:10 來自手機 |顯示全部樓層
川流不息 發表於 2019-5-9 15:27
我已經決定左少D來園藝館....因為太毒

太毒,太毒。同意x2
川流不息 發表於 2019-5-9 17:08:30 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-9 16:23
太毒,太毒。同意x2

是吧

根治唔到, 要去搵下美沙酮
chestnut007 發表於 2019-5-9 17:51:39 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-9 14:16
好多靚花喎!原來高手扮新手…………你…………欺騙我!<span class="emoji emoji1f622"></span>

佢點會係新手,佢係室內種生菜同瓜吃。
rwgplant 發表於 2019-5-9 18:00:57 來自手機 |顯示全部樓層
chestnut007 發表於 2019-5-9 17:51
佢點會係新手,佢係室內種生菜同瓜吃。

嚴格來講,我係迷岩新手
rwgplant 發表於 2019-5-11 20:15:47 來自手機 |顯示全部樓層
Sinn. Stone's Aino 之前已經開過,今次又一次開花
rwgplant 發表於 2019-5-11 20:19:36 來自手機 |顯示全部樓層
Sinn. Jkl's Starry Night ,花仔細細,下次要俾D補品谷下先
B17 發表於 2019-5-11 21:54:40 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-11 20:19
Sinn. Jkl's Starry Night ,花仔細細,下次要俾D補品谷下先

starry night我都有,唔多似嘅
B17 發表於 2019-5-11 21:56:25 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 14:05

我得廿六隻,談不上多
rwgplant 發表於 2019-5-11 22:13:25 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-5-11 21:54
starry night我都有,唔多似嘅

我換盆時唔小心搣甩咗個球,將佢插番落泥漚咗佢一排好番D,竟然開兩朵細細嘅花,所以發育不良囉