生機勃勃 (多謝erato大大分享)

作者: nixnix 發表于 2019-3-13 11:02:15
7934 62

多謝erato大大一月中的分享
不少小葉陸續面世啦
Ison 發表於 2019-3-13 11:27:02 來自手機 |顯示全部樓層
恭喜,歡迎加入毒坑
回復

小雷子 發表於 2019-3-13 11:38:52 來自手機 |顯示全部樓層
力士!咁耐唔見,一見就晒馬!恭喜你又種AV毒!你放佢企定公司種?
回復

nixnix 發表於 2019-3-13 12:16:18 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2019-3-13 11:27
恭喜,歡迎加入毒坑

多謝大大多多指教
之前有3盆有蟲S曬
之後跟著淘左d小紫要返來,加上咁岩有大大share,個天都呼喚我從頭再來
回復

nixnix 發表於 2019-3-13 12:18:40 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-3-13 11:38
力士!咁耐唔見,一見就晒馬!恭喜你又種AV毒!你放佢企定公司種?<span class="emoji emoji1f601"></span> ...

雷大我都好掛住你呀
唉 無計 好忙 搵食艱難
我兩邊都有擺 公司有冷氣但唔可以咁狼喇
同埋在屋企都想有d生機,所以唯有兩邊共同發展
回復

小雷子 發表於 2019-3-13 12:46:31 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2019-3-13 12:18
雷大我都好掛住你呀
唉 無計 好忙 <span class="emoji emoji1f629"></span>搵食艱難
我兩邊都有 ...

有兩頭住家咁好!會唔會有時間去發埸行下,影相之餘,又可以買些花花返去種!支持一下發叔!呢個花埸將會成為歷史回憶!
回復

Ison 發表於 2019-3-13 14:24:07 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2019-3-13 12:16
多謝<span class="emoji emoji1f64f"></span>大大多多指教
之前有3盆有蟲S曬
之後跟著淘左d小紫要返來,加上咁 ...

有蟲唔洗驚架,cut 頭再種就沒事加油
回復

nekotoro 發表於 2019-3-13 17:12:34 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-3-13 12:46
有兩頭住家咁好!會唔會有時間去發埸行下,影相之餘,又可以買些花花返去種!支持一下發叔!呢個花埸將會 ...

係呀!種AV一定要去發場朝聖一下,雖然發叔已經不在,未能向他請益,發場仍然係一個珍貴的寶藏,除咗見識亞洲第一的溫室花場及一片苗海嘅盛況,也可以認識資深的AV前輩,最重要係延續發叔嘅心血,將佢精心栽培的花苗帶返屋企!

花場將在16/3及24/3 下午一至四時開放,詳情可參考版主所出的post!
回復

nixnix 發表於 2019-3-14 11:04:18 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-3-13 12:46
有兩頭住家咁好!會唔會有時間去發埸行下,影相之餘,又可以買些花花返去種!支持一下發叔!呢個花埸將會 ...

都好哦
雷大可否麻煩你PM地址比我

雖無緣結識發叔
但一定會支持
回復

小雷子 發表於 2019-3-14 11:27:51 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2019-3-14 11:04
都好哦
雷大可否麻煩你PM地址比我

全埸貨品8折出售,記得自備購物袋!
地址:
粉嶺火車站, 坐54K小巴,東閣圍村62B
回復

nixnix 發表於 2019-3-20 10:13:23 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-3-14 11:27
全埸貨品8折出售,記得自備購物袋!
地址:
粉嶺火車站, 坐54K小巴,東閣圍村62B

thanks 雷大info.
T_T 呢期peak, 變態星期六日都要OT
見到係咪話個場開埋來緊星期日24/3?
希望唔洗OT可以去到啦
回復

小雷子 發表於 2019-3-20 10:24:41 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2019-3-20 10:13
thanks 雷大info.
T_T 呢期peak, 變態星期六日都要OT
見到係咪話個場開埋來緊星期日24/3?

今個星期日,係最後一日!下午1:00-2:00有追思會,下午3:00-5:00仍有售賣花花!
希望你可以去到啦!
回復

nixnix 發表於 2019-4-1 17:15:52 來自手機 |顯示全部樓層
家中的葉s
回復

nixnix 發表於 2019-4-14 11:17:38 來自手機 |顯示全部樓層
同日種,有快有慢,但全都成長情況良好
回復

nixnix 發表於 2019-4-14 11:22:46 來自手機 |顯示全部樓層
Tiyuan’s princess 特別驚喜,1月開始種,種3個月到就開花,超開心

呢個是我最愛丫,不停花,花又多  發表於 2019-6-22 16:39
回復

新手小麗 發表於 2019-4-14 11:59:32 來自手機 |顯示全部樓層
我這些也長葉仔了,只有一片葉爛左
母葉大片又健康,容易長葉,很感謝Eratochoi大的分享
大家一起加油
回復

新手小麗 發表於 2019-4-14 12:01:44 來自手機 |顯示全部樓層
nixnix 發表於 2019-4-14 11:22
Tiyuan’s princess 特別驚喜,1月開始種,種3個月到就開花,超開心

粉紅花色好可愛

這盆新葉長得好快喎

請問小苗有落花肥嗎?
回復

nixnix 發表於 2019-4-14 22:15:54 來自手機 |顯示全部樓層
新手小麗 發表於 2019-4-14 11:59
我這些也長葉仔了,只有一片葉爛左
母葉大片又健康,容易長葉,很感謝Eratochoi大的分享
大家一起加油{:emo ...

你的育嬰室都好正喔
Yes 一齊加油
回復

nixnix 發表於 2019-4-14 22:20:32 來自手機 |顯示全部樓層
新手小麗 發表於 2019-4-14 12:01
粉紅花色好可愛<span class="emoji emoji2764"></span>

這盆新葉長得好快喎<span class="emoji emoji1f44d"></span>

hi 小麗大大
我之前erato 大大分享時順手跟住她個post買左奧綠肥 A5 、花多多2號肥料 同埋 小白藥/ 小紫藥
最近用花多多開水淋盆家樂花時(買回來時有花謝玩到依家都未開過花)多手淋左少少去d葉仔們到
回復

mkpetpet 發表於 2019-4-14 22:55:45 來自手機 |顯示全部樓層
恭喜,真係生機勃勃。
回復

1234下一頁