家裡的貓貓-新一頁 8/3/20 #64

作者: pekklewin 發表于 2019-3-5 18:23:30
8780 75
pekklewin 發表於 2019-4-4 17:41:53 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria Ni's Nasca

評分

查看全部評分

回復

pekklewin 發表於 2019-4-4 17:42:33 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria Jester

評分

查看全部評分

回復

pekklewin 發表於 2019-4-18 18:38:40 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria Ni's Evelina

評分

查看全部評分

回復

pekklewin 發表於 2019-4-18 18:39:48 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria HCY's Fashion Time

評分

查看全部評分

回復

pekklewin 發表於 2019-4-18 18:40:52 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria HCY's Dream Weaver

評分

查看全部評分

回復

pekklewin 發表於 2019-4-18 18:42:12 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria Reddish Berries
回復

pekklewin 發表於 2019-4-24 23:12:01 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria Luci's Rouge

評分

查看全部評分

回復

pekklewin 發表於 2019-4-29 18:23:05 來自手機 |顯示全部樓層
Kohleria HCY's Teenage Dream

評分

查看全部評分

回復

pekklewin 發表於 2019-5-21 22:09:30 來自手機 |顯示全部樓層

謝謝17大賞分 !!  系統什麼也沒通知  

K. HCY's Dream Weaver  

評分

查看全部評分

回復

rwgplant 發表於 2019-5-22 10:48:11 來自手機 |顯示全部樓層
Win大,你啲猫猫好靚,我要似你收集多幾種先
回復

pekklewin 發表於 2019-5-22 10:55:40 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-22 10:48
Win大,你啲猫猫好靚,我要似你收集多幾種先

謝謝賞花 ! 好呀, 收集多D喇 現在有什麼品種?

回復

rwgplant 發表於 2019-5-22 11:03:26 來自手機 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2019-5-22 10:55
謝謝賞花 ! 好呀, 收集多D喇  現在有什麼品種?

開花嘅得兩種,hcy's honey(謝自己被賓賓插錯牌)同埋colour butterfly(謝MC1204),其余未有開花嘅有brazil gem及無名猫(謝dick大),仲有幾種小苗都係MC1204給我。
回復

pekklewin 發表於 2019-5-22 11:08:35 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-22 11:03
開花嘅得兩種,hcy's honey同埋colour butterfly(謝MC1204),其余未有開花嘅有brazil gem及無名猫(謝dick ...

原來都有好幾種了, 祝好快有花睇

謝謝win大,我無你種得靚  發表於 2019-5-22 11:09
回復

Cactuslover 發表於 2019-5-22 11:28:42 來自手機 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2019-3-5 18:26
Kohleria LY's Hybrid

嘩!!!好靚呀
回復

B17 發表於 2019-5-22 11:52:09 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2019-5-22 11:08
原來都有好幾種了, 祝好快有花睇

係咁倚數一數都有成打貓,pilcher唔係度,win姐繼任貓王啦
回復

pekklewin 發表於 2019-5-22 11:57:28 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-5-22 11:52
係咁倚數一數都有成打貓,pilcher唔係度,win姐繼任貓王啦

但種得mama, 長頸鹿咁, 花也不算多, pilcher棵棵都勁爆花, 靚多了
回復

B17 發表於 2019-5-27 12:10:45 |顯示全部樓層
回復

pekklewin 發表於 2019-5-28 22:37:57 來自手機 |顯示全部樓層
上又開,下又開,大小Susan 一齊開
回復

pekklewin 發表於 2019-5-28 22:49:37 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-5-27 12:10
金魚嘅HCY's Nox開得好靚,唔見你嗰棵嘅?http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid ...

我無功課交, 要重做呀
回復

ymbonitawong 發表於 2019-5-30 17:07:36 來自手機 |顯示全部樓層
種得好靚,如果有唔要我唔客氣我接收,因為我剛起步,全部都係苗,冇花,見到好羨慕
回復