雙魚座~迷岩種子苗(Cindy )

作者: 雙魚座 发表于 2019-1-26 19:59:33
5639 63
hkclive 發表於 2019-2-1 20:07:52 來自手機 |顯示全部樓層

開唔曬,同埋唔夠挺, 可能始終 x self苗
雙魚座 發表於 2019-2-1 20:50:07 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-2-1 20:07

花色和外形都ok.
看多兩日花瓣會不會展開。Cindy 花瓣比較薄,不挺是正常。但如因花瓣細,而變喇叭形是改變不了的。
hkclive 發表於 2019-2-1 21:11:17 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2019-2-1 20:50
花色和外形都ok.
看多兩日花瓣會不會展開。Cindy 花瓣比較薄,不挺是正常。但如因花瓣細,而變喇叭形是改 ...

唯有留意多幾日
雙魚座 發表於 2019-2-2 09:21:42 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-2-1 20:07

這棵白雪都有開唔曬,同埋唔夠挺 , 小小缺點。但望下去也不差,靚靚的。
hkclive 發表於 2019-2-2 12:11:34 來自手機 |顯示全部樓層
都唔錯啦幾靚喎
hkclive 發表於 2019-2-10 23:08:33 來自手機 |顯示全部樓層
開左2個爭2個花未出
雙魚座 發表於 2019-2-11 11:48:13 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-2-10 23:08
開左2個爭2個花未出

好ok.只是花瓣比較細和薄。整體似Cindy. 靚啊!
rayray66 發表於 2019-2-11 12:13:45 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2019-2-2 09:21
這棵白雪都有開唔曬,同埋唔夠挺 , 小小缺點。但望下去也不差,靚靚的。 ...

咦,睇睇吓你給我的Snow white 同你的開差不多樣,我估你給我的不是mixed 呀!
雙魚座 發表於 2019-2-11 13:25:57 來自手機 |顯示全部樓層
rayray66 發表於 2019-2-11 12:13
咦,睇睇吓你給我的Snow white 同你的開差不多樣,我估你給我的不是mixed 呀! ...

你好。之前都說過除了雷大外,未給mixed 與其他人。
冬天可能深色些,而且它本來就不是白色,是偏紫的紅色。
小雷子 發表於 2019-2-11 13:56:09 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2019-2-11 13:25
你好。之前都說過除了雷大外,未給mixed 與其他人。
冬天可能深色些,而且它本來就不是白色,是偏紫的紅 ...

身負重任!好大壓力!
雙魚座 發表於 2019-2-11 14:03:45 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-11 13:56
身負重任!好大壓力!<span class="emoji emoji1f601"></span>

真的身負重任啊!B大的無名紫和 devil sweet 也發芽出苗,你何時播種呢?
小雷子 發表於 2019-2-11 14:16:31 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2019-2-11 14:03
真的身負重任啊!B大的無名紫和 devil sweet 也發芽出苗,你何時播種呢?

今晚出去買包靚泥!準備一切,大荆事候!
hkclive 發表於 2019-2-13 18:38:11 來自手機 |顯示全部樓層
有機會4花齊放
nekotoro 發表於 2019-2-13 18:39:05 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-11 14:16
今晚出去買包靚泥!準備一切,大荆事候!<span class="emoji emoji1f603"></span>

你買開邊隻?
小雷子 發表於 2019-2-13 20:18:20 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-2-13 18:39
你買開邊隻?

之前用賓賓出品AV泥,依加轉返花寶普通泥炭土再溝!你又用咩牌子?有冇好介紹?
hkclive 發表於 2019-2-13 20:32:16 來自手機 |顯示全部樓層
我就用賓賓 最平個隻泥,聽人講發叔泥幾好
小雷子 發表於 2019-2-13 20:55:33 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-2-13 20:32
我就用賓賓 最平個隻泥,聽人講發叔泥幾好

你有冇發現佢D泥好多樹枝同雜質?所以想轉其他牌子!
以前我都係用發叔泥同花肥!太遠啦!好難成日入去補貨!
nekotoro 發表於 2019-2-13 21:38:05 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-13 20:55
以前我都係用發叔泥同花肥!太遠啦!好難成日入去補 ...

我本來要去發叔度買泥,但佢病左所以到而家未有機會買,我啲AV已經夠曬期所以咪諗響出邊買頂住先。我屋企都有未溝的泥,不過想睇下你哋有無好介紹。
hkclive 發表於 2019-2-13 21:48:26 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-13 20:55
以前我都係用發叔泥同花肥!太遠啦!好難成日入去補 ...

我都話我未用過呀
小雷子 發表於 2019-2-13 21:50:12 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-2-13 21:48
我都話我未用過呀<span class="emoji emoji1f601"></span>

我講緊賓賓泥呀!