迷雜 (2019)

作者: B17 发表于 2019-1-1 17:49:10
21873 351
pekklewin 發表於 2019-5-27 22:02:16 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-5-27 11:13
迷岩基地,就係得咁多位,有d重複已被放逐窗邊,盛夏窗邊溫度高,多數挨唔住
...

覺得又多左
B17 發表於 2019-5-27 22:07:08 |顯示全部樓層

拎走咗d膠盒,擺多咗兩盆,tai pink係其中之一
rwgplant 發表於 2019-5-27 22:20:09 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-5-27 21:59
嗰次係冬眠,夏天未試過,不如你試下啦

我見天氣熱,有D迷岩狀態麻麻,就剪哂啲枝條,淨番嗰球,由得佢,唔知佢生唔生得番
pekklewin 發表於 2019-5-27 22:21:46 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-5-27 22:07
拎走咗d膠盒,擺多咗兩盆,tai pink係其中之一

你就好啦, Jim士咁多花, 我剛剛才養番佢肥少少, 之前差點C了
B17 發表於 2019-5-27 22:31:24 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-27 22:20
我見天氣熱,有D迷岩狀態麻麻,就剪哂啲枝條,淨番嗰球,由得佢,唔知佢生唔生得番 ...

高手話,起碼留兩葉,不過夏天活力強,冇哂葉都有機會發芽,冬天就易變呆球

唔該哂B大大  發表於 2019-5-27 23:23
B17 發表於 2019-5-27 22:34:21 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2019-5-27 20:13
交功課~sister irenea 和SRG 開花了。另外Cindy 和devil x self 都是大大分出去之後收的種子。
早出晚歸 ...

影花真係唔閃得燈,聽日再影過囉!
B17 發表於 2019-5-29 18:54:18 |顯示全部樓層

sister irenea,夏天冇咁橙
Sinn. Sister Irenea-2019-A005.jpg

orange blossom,變咗粉紅  
Sinn. Nora's Orange Blossom-2019-A007.jpg

唔爭氣嘅engaging ring
Sinn. Pirate's Engaging Ring-2019-005.jpg
ymbonitawong 發表於 2019-5-30 18:12:10 來自手機 |顯示全部樓層
我到排,真係好靚
B17 發表於 2019-5-30 19:12:05 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-23 20:29
試左先,又冇壞嘅!可能又有驚喜呢!

Sinn. Formosa Snow Pieces,之前兩朵跌咗,再來一朵
eee....後面兩枝係乜嚟呢?
Sinn. Formosa Snow Pieces-2019-009.jpg
小雷子 發表於 2019-5-30 19:16:00 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-5-30 19:12
Sinn. Formosa Snow Pieces,之前兩朵跌咗,再來一朵
eee....後面兩枝係乜嚟呢?
...

成功啦!⚘⚘⚘
B大大真係好叻架,一擊即中!
我地咪可以再攪比賽囉!
B17 發表於 2019-5-30 19:17:52 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-30 19:16
成功啦!⚘⚘⚘
B大大真係好叻架,一擊即中!
我地咪可以再攪比賽囉!
雙魚座 發表於 2019-5-30 20:31:55 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-5-27 22:34
影花真係唔閃得燈,聽日再影過囉!

再交功課。

評分

查看全部評分

hkclive 發表於 2019-5-30 20:46:25 |顯示全部樓層
魚魚師姐種得好靚靚
hkclive 發表於 2019-5-30 20:52:44 來自手機 |顯示全部樓層

交住半份功課,nate,都係第一次迷岩同時出多過4朶花了

謝謝b大賞分

評分

查看全部評分

B17 發表於 2019-6-1 18:23:32 |顯示全部樓層
補影一張自然光
Sinn. Formosa Snow Pieces-2019-010.jpg
小雷子 發表於 2019-6-2 23:20:35 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-6-1 18:23
補影一張自然光

幫你揾返棵無名紫B係sinn.Neese!
B17 發表於 2019-6-2 23:42:58 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-6-2 23:20
幫你揾返棵無名紫B係sinn.Neese!

分享者話無名紫A可能係Sinn. Laura or Sinn. Silhouette;無名紫B可能係Sinn. Neese
不過始終不確定,所以仍叫無名紫算啦
小雷子 發表於 2019-6-2 23:48:53 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-6-2 23:42
分享者話無名紫A可能係Sinn. Laura or Sinn. Silhouette;無名紫B可能係Sinn. Neese
不過始終不確定,所 ...

Sinn.Neese,係你自己舊帖寫架!
B17 發表於 2019-6-4 11:23:41 |顯示全部樓層
呢個係迷岩季節,遲下再熱就冇咁靚

Sinn. Fu's Fall Sunshine
Sinn. Fu's Fall Sunshine-2019-005.jpg

Sinn. KL's Starry Night
Sinn. KL's Starry Night-2019-006.jpg
Vinia 發表於 2019-6-7 09:24:56 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-6-4 11:23
呢個係迷岩季節,遲下再熱就冇咁靚

Sinn. Fu's Fall Sunshine

B大,你好叻,我俾你的橙花側芽咁快巳種到開花