迷雜 (2019)

作者: B17 发表于 2019-1-1 17:49:10
21880 349
hkclive 發表於 2019-2-13 21:04:14 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子有露養??
小雷子 發表於 2019-2-13 23:32:51 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-2-13 21:04
小雷子有露養??

冇啦!你地有露台,我得窗台!
hkclive 發表於 2019-2-13 23:58:58 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-13 23:32
冇啦!你地有露台,我得窗台!

我只有地台,差的比老婆搞到冇掟企,花貓搬離開左掛衫位,唔夠光徒長了搞到都唔靚
pekklewin 發表於 2019-2-14 09:45:54 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-2-13 18:52
艷紅嘅迷岩,搵咗好耐,終於可以一花在手

呢隻未送過出去,遲下有芽要分散投資一下  ...

知你至愛紅彤彤  
B17 發表於 2019-2-15 18:32:59 |顯示全部樓層
stone's ethel開咗幾日,覺得色澤好似暗咗
Sinn. Stone's Ethel-2019-B005.jpg

emily,第二朵,中間K瓣應該係遺傳,連妙妙d相都係咁
Sinn. Emily-2019-003.jpg

sister irenea,今次夠哂橙,中央橙到紅
Sinn. Sister Irenea-2019-B002.jpg
B17 發表於 2019-2-20 15:34:30 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-2-12 16:19
已經四個幾月,繼續停水實驗

左邊完全停水,冇哂葉,唔知C咗未,右邊一個月淋一次,保得住隻芽,等天氣 ...

右邊嗰盆隻芽大咗,睇嚟好想生長,好啦,開始正常淋水
Sinn. Cherry Berry-2018-B009.jpg
B17 發表於 2019-2-22 15:33:47 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2019-2-11 18:55
色澤滿分!細無關係。

emily開開下擰咗過嚟,可以兩姊妹合照
Sinn. Emily-2019-004.jpg
hiatus 發表於 2019-2-22 16:24:28 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-2-22 15:33
emily開開下擰咗過嚟,可以兩姊妹合照

開得好靚,我度啱啱瞓醒。遲d也Post相上來 。

我度chrome依家有問題,只可以一張一張傳相,覺得麻煩,所以傳少咗相。
hiatus 發表於 2019-2-22 16:27:49 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-2-15 18:32
stone's ethel開咗幾日,覺得色澤好似暗咗

stone's ethel 係好花來,當年比咗大盆某花友,點知負我所望,被佢種到長頸鹿,跟住五馬分屍分咗比其他人,諗起都痛。
好彩我自己都有留番細盆,唔係要後悔死。
hiatus 發表於 2019-2-22 16:31:13 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-2-13 18:52
艷紅嘅迷岩,搵咗好耐,終於可以一花在手

呢隻未送過出去,遲下有芽要分散投資一下  ...

係唔係呀?Ethel好難得?甘我已經種咗幾年哦,已經唔記得來源邊度。唔通我個個係錯版來, 等佢再开花我确认下先。

如果唔係,就来你度排队。
B17 發表於 2019-2-22 17:16:02 來自手機 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2019-2-22 16:31
係唔係呀?Ethel好難得?甘我已經種咗幾年哦,已經唔記得來源邊度。唔通我個個係錯版來, 等佢再开花我确 ...

未見過有人上圖,只見過jo_jo賣,所以覺得唔多人擁有
B17 發表於 2019-2-22 17:45:00 來自手機 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2019-2-22 16:24
開得好靚,我度啱啱瞓醒。遲d也Post相上來 。

我度chrome依家有問題,只可以一張一張傳相,覺得麻煩,所 ...

按 address bar個圓圈i字,將flash設定為allow
每次quit chrome都要再set過,真煩!
B17 發表於 2019-2-22 22:18:52 |顯示全部樓層
sister irenea一星期就掉下來了
sister irenea.jpg
B17 發表於 2019-2-25 12:10:22 |顯示全部樓層
ethel & butteerfly一同掉下,都開到2兩星期
Sinn. Stone's Ethel-2019-B006.jpg
小雷子 發表於 2019-2-25 12:30:07 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-2-25 12:10
ethel & butteerfly一同掉下,都開到2兩星期

我試過將掉下的花花插水,可以keep到差不多一個星期!又可以睇耐D!
B17 發表於 2019-2-25 15:30:58 |顯示全部樓層
mercurial lady,等咗佢半年,一嚟就扁嘴
Sinn. AQ's Mercurial Lady-2019-B002.jpg
小雷子 發表於 2019-2-25 15:44:49 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-2-25 15:30
mercurial lady,等咗佢半年,一嚟就扁嘴

恭喜!終於變返扁咀重瓣啦!係咪好開心呢?
B17 發表於 2019-4-6 11:36:15 |顯示全部樓層
兩盆ethel一齊來
Sinn. Stone's Ethel-2019-B008.jpg
B17 發表於 2019-4-19 22:35:03 |顯示全部樓層
冇見3個月,bom dia再開花
其實係新種嘅,舊嗰盆,掉咗lu
Sinn. An's Bom Dia-2019-A003.jpg
Ming36 發表於 2019-4-19 22:46:56 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-4-19 22:35
冇見3個月,bom dia再開花
其實係新種嘅,舊嗰盆,掉咗lu

形態更靚