2019年開心玩肉~#608 銀手指

作者: lamkaicheung 發表于 2018-12-31 22:55:59
24590 608
little_stone 發表於 2019-2-9 18:29:54 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-9 15:56
開心地玩了两盆小肉肉

姬秋麗

好多苗呀!
連盆都開始自製,勁!有特色,又可以慳返啲錢,幾好呀!
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-9 19:33:33 來自手機 |顯示全部樓層
little_stone 發表於 2019-2-9 18:29
好多苗呀!
連盆都開始自製,勁!有特色,又可以慳返啲錢,幾好呀!

都要怪阿特朗普搞到經濟咁鬼差,樣樣慳埋慳埋先夠,再遲啲分分鐘要賣肉為生!
睇睇今晚六合彩頭獎有冇我份,中咗就唔咪咁講喇,一定買間靚屋住,跟著就大量買肉回來!
回復

little_stone 發表於 2019-2-9 19:56:45 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-9 19:33
都要怪阿特朗普搞到經濟咁鬼差,樣樣慳埋慳埋先夠,再遲啲分分鐘要賣肉為生<span class="emoji emoji1f602"></span>
我已經有網店清啲品種重覆嘅肉肉啦 成日俾丫嫲串做得咁辛苦賺到幾多,專心湊女好過喎
不過賣肉又唔係重點,重點係種肉嘛!
回復

yunge0 發表於 2019-2-9 20:51:12 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-3 14:54
陶盆陶杯是買的不要誤會,但有一件真的是女兒在學校親手做的陶瓷杯工課,交了工課後就攞回來家送給我種植 ...

好趣緻, 做得好靚!!
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-9 21:17:28 來自手機 |顯示全部樓層
little_stone 發表於 2019-2-9 19:56
呢個都係我嘅夢想,買樓養肉
我已經有網店清啲品種重覆嘅肉肉啦 ...

嫲嫲咁講都係想石子前輩擺多啲時間係石子小公主倒啫,冇乜嘢嘅
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-9 21:32:53 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2019-2-9 20:51
好趣緻, 做得好靚!!

靚過我啲水泥盆,重點係女兒送的
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-9 21:52:19 來自手機 |顯示全部樓層
哎~今期金多寶六合彩頭獎又冇我份,我諗中瘋就有我份!
下次都係等中先好買,唔中唔好買!
繼續開心玩肉囉!
回復

yunge0 發表於 2019-2-10 07:26:32 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-9 21:32
靚過我啲水泥盆<span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span>,重點係女兒送的<span class="emoji emoji1f618"></span>
回復

violet_bb 發表於 2019-2-10 11:00:04 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-9 15:56
開心地玩了两盆小肉肉

姬秋麗

謝謝王子送上貝殼公主盆菜宴!
新春快樂!龍馬精神!萬事如意!
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-10 15:34:26 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-2-10 11:00
謝謝王子送上貝殼公主盆菜宴!
新春快樂!龍馬精神!萬事如意!

多謝bb公主祝賀全部收倒晒已入落福袋!
在此都祝bb公主恭喜發財,身體健康,四季平安, 事事順境,心景開朗,活潑可愛,工作順利,想過樣有個樣,一年靚過一年!
回復

violet_bb 發表於 2019-2-10 15:48:01 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-10 15:34
多謝bb公主祝賀全部收倒晒已入落福袋<span class="emoji emoji1f600"></span><span class="emoji emoji1f600"></span>!
在此都祝bb公主恭喜發財 ...

是四季安康
謝謝王子!

諗翻都笑到肚皮痛,眼淚水都標埋出來!  發表於 2019-2-10 17:10
sorry 撳錯掣,稍後修改!哈哈  發表於 2019-2-10 16:17
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-10 16:32:13 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-2-10 15:48
是四季安康
謝謝王子!

sorry bb公主 我沒有看清楚就發出,因字隔離就係個平字, 撳錯隔離都唔知㖭,sorry sorry !
bb公主鳳體安康,請饒恕我一命!
回復

violet_bb 發表於 2019-2-10 16:49:40 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-10 16:32
sorry bb公主 我沒有看清楚就發出,因字隔離就係個平字, 撳錯隔離都唔知㖭<span class="emoji emoji1f605"></span>[emoji ...

無心之失,何罪之有!
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-10 18:38:35 來自手機 |顯示全部樓層

開心玩肉年初六揀選幾位佳麗合照
以幾位佳麗還是少女單獨身份參選!

1)芙蓉雪蓮
葉片肥厚嘅一個佳麗,看似周身都係肌肉,是位比較硬淨一位,秋涼時入手種了幾個月越養越肥, 真係女大十八變!

2)女王花笠
年輕貌美樣子可愛,面上有很多一撻撻,如日後能長大會更美更多一撻撻更突出,比較特別嘅成棵好似生菜!

3)高砂之翁
葉順滑稍微波浪,望落都有少少似女王花笠,如在田野種的話,很難發現佢係一棵高砂,似棵生菜!

4)碧桃
幾位佳麗來看,是最細一棵,碧桃公主是位很青綠, 曬極都唔會紅!

5)黑法師
唔清楚是咩法師,似花大大朵,超喜歡呢位佳麗,因有我咁黑!

以上佳麗的形容都是自己感覺,希望不會令到花友不安,如有什麼地方得罪,請勿噴的!
回復

violet_bb 發表於 2019-2-10 21:09:23 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-10 18:38

這批美女都是新進宮的嗎?
特別喜歡花笠,像呂不韋初見皓鑭時的模樣,面上塗了疤,卻仍難掩其美,所以被看中了。

回復

小雷子 發表於 2019-2-10 21:59:38 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-10 18:38

祝新年快樂!豬肉滿屋!
全部都好靚!黑面王子好有心機!
你女兒做的狗狗花盆好有趣,小情人果然利害,冧到爸爸笑到四萬咁口!果然有女萬事足!
水泥花盆難做嗎?
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-10 22:51:30 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-2-10 21:09
這批美女都是新進宮的嗎?
特別喜歡花笠,像呂不韋初見皓鑭時的模樣,面上塗 ...

晚餐食到好飽,打咗幾粒鐘邊爐,食咗好多好多肉落肚
無錯呢批佳麗都係喺上年秋季入宮,位位都是美人,我就比較鍾意5號佳麗,夠晒黑襯我多啲, 貪佢好生養將來應該會生好多黑公主王子!
至於嗰棵花笠是位腫瘤大美人,見佢幾特別,葉片夠寬闊,所以肉園宮廷都要佔一席位㗎,希望我唔會打佢入冷宮喇!
再過多一陣我又生日,年初七人人生日快樂,bb也要快樂!
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-10 23:04:16 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-10 21:59
祝新年快樂!豬肉滿屋!<span class="emoji emoji1f609"></span>
全部都好靚!黑面王子好有心機!
你女兒做的狗狗花盆好有趣 ...

雷大祝你生日快樂先!
多謝你讚我囡囡,我都覺得很有趣,所以揀咗黃金萬年草種落去,等隻狗狗生多啲頭髮囉!
至於水泥盆唔難做,不過整就鬧鬧膠膠,短期內都唔再整住!
回復

lamkaicheung 發表於 2019-2-11 00:18:01 來自手機 |顯示全部樓層
打鐵要趁熱年初七人人都生日快樂

恭祝你 福壽與天齊 慶賀你生辰快樂
年年都有今日 歲歲都有今朝
恭喜你 恭喜你

祝花友們人日生日快樂
回復

violet_bb 發表於 2019-2-11 09:26:21 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-10 22:51
晚餐食到好飽,打咗幾粒鐘邊爐,食咗好多好多肉落肚
無錯呢批佳麗都係喺上年 ...

人日快樂!
快樂王子的黑法師的確好靚,我果棵唔夠晒呀,唔夠黑,而且徒長葉向下dup, 多謝王子又俾左個樣版我做目標!
不過我唔想連我都晒到咁黑喎!
回復