交吓功課先!再次感謝雙魚座師姐及小雷子的分享!

作者: Myee 發表于 2018-11-17 16:27:00
4505 85
小雷子 發表於 2019-2-19 22:49:06 來自手機 |顯示全部樓層
Myee 發表於 2019-2-19 20:57
還好Sinn. HCY’s Taurus乖巧,一個新年已經搬咗兩次屋,希望唔會小氣,繼續快高長大啦{:emoji_0 ...

病後,更要好好保重,要調理多休息!有健康先可以照顧花花草草架!
小金牛生左好多BB!可以將部份小BB分出嚟,免得養份不足!

回復

Myee 發表於 2019-2-19 22:56:54 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-19 22:49
病後,更要好好保重,要調理多休息!有健康先可以照顧花花草草架!<span class="emoji emoji1f609"></span>
小金牛生左好多B ...

多謝小雷子關心祝你元宵節快樂,甜甜蜜蜜,日日都咁開心
回復

Myee 發表於 2019-2-19 22:59:38 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-2-19 22:04
諗住keep住水種??

想keep住水種呀!不過唔知做唔做到
回復

hkclive 發表於 2019-2-19 23:25:49 來自手機 |顯示全部樓層
Myee 發表於 2019-2-19 22:59
想keep住水種呀!不過唔知做唔做到

望落去葉嘅色好弱,會否考慮加多小小小葉肥
回復

Myee 發表於 2019-2-19 23:35:06 來自手機 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2019-2-19 23:25
望落去葉嘅色好弱,會否考慮加多小小小葉肥

我都覺!換咗M記杯後,因為太大,悶養唔到所以啲葉變咗色冇咁嫩.等我搵吓有冇個大啲嘅杯可以笠住佢,睇下啲葉色會唔會有轉變,再唔得真係要學你話齋落返啲葉肥先得
回復

hkclive 發表於 2019-2-19 23:51:18 來自手機 |顯示全部樓層
我都試緊1-2盤水種緊大家交流下

妳想笠住葉增加濕度係好事,但要開多幾個孔透氣,唔係驚會焗壞啲葉
回復