返回列表 發新帖

韓國小鮮肉

作者: Elsa2016 发表于 2018-10-28 04:31:40
1900 25
Elsa2016 發表於 2018-11-8 10:56:16 來自手機 |顯示全部樓層
菜妹 發表於 2018-11-8 09:19
歐美流行交換植物好多年,每個大城市都定期有大大小小既交換植物活動可以免費參加,就算係我住既小Town都一 ...

同意,有一個非洲紫羅蘭的討論區每年春,夏都有郵寄葉交換。如果要買建康,特別的AV和肉肉,通常都是上網,我這區的大連鎖GardenCenter賣的AV,肉肉都是殘花敗柳, 因為缺乏專人淋水及照顧。除非佢入貨的第一天衝去買, 可能可以買到新鮮的。
powergun 發表於 2018-11-8 11:10:02 |顯示全部樓層
Elsa2016 發表於 2018-11-8 10:56
同意,有一個非洲紫羅蘭的討論區每年春,夏都有郵寄葉交換。如果要買建康,特別的AV和肉肉,通常都是上網 ...

所以我覺得香港係一個好地方, 地方細但交通方便, 花友間交換植物係平常事, 大家要珍惜
菜妹 發表於 2018-11-8 19:36:11 |顯示全部樓層
Elsa2016 發表於 2018-11-8 10:56
同意,有一個非洲紫羅蘭的討論區每年春,夏都有郵寄葉交換。如果要買建康,特別的AV和肉肉,通常都是上網 ...

建議大大下次返香港問花友拎分享,呢度好多花友樂意分享AV葉/多肉。裸根放行李箱寄倉或冇根手提都得。
Elsa2016 發表於 2018-11-9 07:07:24 來自手機 |顯示全部樓層
菜妹 發表於 2018-11-8 19:36
建議大大下次返香港問花友拎分享,呢度好多花友樂意分享AV葉/多肉。裸根放行李箱寄倉或冇根手提都得。 ...

有你這句話,我一定同你們聯络
菜妹 發表於 2018-11-9 11:34:04 |顯示全部樓層
Elsa2016 發表於 2018-11-9 07:07
有你這句話,我一定同你們聯络

我每次返港都多到拎唔晒,現時只有兩三成植物係買返黎,其餘都係分享同交換植物所得。唔使製造包裝垃圾之餘,仲可以同花友交流種植心得,真係好過俾錢買。
Elsa2016 發表於 2018-11-10 05:45:51 來自手機 |顯示全部樓層
菜妹 發表於 2018-11-9 11:34
我每次返港都多到拎唔晒,現時只有兩三成植物係買返黎,其餘都係分享同交換植物所得。唔使製造包裝垃圾之 ...

請問你在那一個國家? 其實香港直係好方便,買吔都好近。