雷大早前贈的兩粒寶貴初戀,一直好好珍惜,亦謹記雷大的訓言,要待至秋天才好種植。
在秋風漸起時就想起初戀,也想起了雷大(笑)
由於第一次種,決不敢輕舉妄動。
先種一粒,另一粒保留住先,萬一有任何差池都仍留有後。
雷大大,依家第一粒種子有些少眉目啦!立刻上來匯報。報告完畢。
(抱歉好似好久沒上來,之前放了半個月歐遊,之後忙到甩look,但我有記住初戀的)
加油啊!
八王爺 發表於 2018-10-29 12:32
加油啊!

多謝王爺鼓勵

我冧冇乜邊個會唔記得自己嘅「初戀」嘅!
八王爺 發表於 2018-10-30 14:51
我冧冇乜邊個會唔記得自己嘅「初戀」嘅!

王爺所言甚是
尤其在呢D 充滿浪漫氣息的秋季
nixnix 發表於 2018-10-30 15:34
王爺所言甚是
尤其在呢D 充滿浪漫氣息的秋季

去歐遊半個月,咁浪漫!羨慕死人啦!
你咁掛住我,有冇買手順返嚟先?
我以為你已經忘記左,秋天的約會!真係估唔到你咁……守……時……!哈哈!好驚喜!
你棵小苗好快大!相信好快有花冧出!
記住<初戀>好脆弱,要好好照顧!
小雷子 發表於 2018-10-31 23:03
去歐遊半個月,咁浪漫!羨慕死人啦!<span class="emoji emoji1f601"></span>
你咁掛住我,有冇買手順返嚟先?[emoji]1f60f[ ...

雷大有禮。
歐洲無野買,只買左d糖,可以送粒你架

大大你講得好岩,初戀之後你的好脆弱。有3塊葉仔,但依然細細粒瘦瘦的,d葉好似又唔係好翠綠... 好怕他唔識大
查實係咪要曬多d太陽架

nixnix 發表於 2018-11-1 22:10
雷大有禮。
歐洲無野買,只買左d糖,可以送粒你架

多謝你粒糖喎!真係甜到被蟻咬…………
初戀需要陽光,散光會好啲!太晒會軟手軟脚,死比你睇!可以的話加幾粒魔肥,養肥佢!
生得壯啲,就冇問題!