小小苦苣苔 24.07 Updated

作者: lolo 发表于 2007-6-28 18:04:50
9312 73
GOODluck20x 發表於 2007-7-18 22:33:38 |顯示全部樓層
原帖由 kelly 於 2007-7-18 22:29 發表

佢咪就係佰利行之星囉

http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=413&extra=page%3D1

我星期日喺 X 寶仲見到有十幾廿盆架! 咁快賣曬, 唔係呀!?

今日去 $80 o咼  ...莫非我眼花
tata 發表於 2007-7-18 22:42:27 |顯示全部樓層
原帖由 kelly 於 2007-7-18 22:29 發表

佢咪就係佰利行之星囉

http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=413&extra=page%3D1

我星期日喺 X 寶仲見到有十幾廿盆架! 咁快賣曬, 唔係呀!?

Kelly,

最後都去咗買佰利恆之星醫手痕呀, 哈哈~
kelly 發表於 2007-7-18 22:58:11 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-7-18 22:42 發表

Kelly,

最後都去咗買佰利恆之星醫手痕呀, 哈哈~

我係買左之後再去過架!! 但係都痕......
tata 發表於 2007-7-18 23:05:52 |顯示全部樓層
哈哈~ 唔通有痕粉喺啲花度
kelly 發表於 2007-7-18 23:13:46 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-7-18 22:33 發表

今日去 $80 o咼  ...莫非我眼花

真係80蚊呀! 但冇計, 我又見唔到第度有得買~ 算啦, 俾少少佢賺養住佢, 唔好執笠, 買珠石都易d~
GOODluck20x 發表於 2007-7-19 11:37:51 |顯示全部樓層
原帖由 kelly 於 2007-7-18 23:13 發表

真係80蚊呀! 但冇計, 我又見唔到第度有得買~ 算啦, 俾少少佢賺養住佢, 唔好執笠, 買珠石都易d~

佢D 花大棵小小又有名有圖 . 平均 60-80 都OK O既
上日我都去買O左D 泥 , 都OK
買滿 $200 可入會  . member 有 9 折
tata 發表於 2007-7-19 11:40:48 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-7-19 11:37 發表

佢D 花大棵小小又有名有圖 . 平均 60-80 都OK O既
上日我都去買O左D 泥 , 都OK
買滿 $200 可入會  . member 有 9 折

嘜$200可以入會咩? 佢無同我講喎~啲姐姐仔手腳比較慢
GOODluck20x 發表於 2007-7-19 12:05:49 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-7-19 11:40 發表

嘜$200可以入會咩? 佢無同我講喎~啲姐姐仔手腳比較慢

係丫!  $200 入倒了.  上日買2包泥爭一大截...揍o吾夠冇得入
姐姐吹水好強 . 係咁講 平呀買la 平呀買la...
lolo 發表於 2007-7-19 12:13:06 |顯示全部樓層

回復 #48 GOODluck20x 的帖子

我就揾咗個朋友一齊去  
大家買嘢夾埋入一張單  剛好$200
立刻九折

GOODluck20x 發表於 2007-7-19 14:55:47 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-7-19 12:13 發表
我就揾咗個朋友一齊去  
大家買嘢夾埋入一張單  剛好$200
立刻九折  

你就好la .....  
個 member 係永久定有效期??
我都要買幾個長盆 . 加埋花希望夠$200  la
tata 發表於 2007-7-19 15:06:46 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-7-19 14:55 發表

你就好la .....  
個 member 係永久定有效期??
我都要買幾個長盆 . 加埋花希望夠$200  la

等我打去問吓有無得補番入手續先
GOODluck20x 發表於 2007-7-19 15:22:52 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-7-19 15:06 發表

等我打去問吓有無得補番入手續先

一定要補番la ,  之後 9折o咼 .
我見佢有 Episcia. 'Acajou'  ...有d 心動 .

http://www.lapshin.org/episcia/x-aca.htm

lolo 發表於 2007-7-19 16:03:18 |顯示全部樓層
member 係永久架
jellyfishy 發表於 2007-7-19 16:14:45 |顯示全部樓層
我等我個百利恒之星d走莖生得大點才分享給你們, 乜你地真係咁心急忍唔到手呀~
jellyfishy 發表於 2007-7-19 16:18:53 |顯示全部樓層
同埋你地有無覺得花x的員工對種苦苣苔的知識係近乎0!
上星期我也有到那兒走一趟, 見它有喜蔭, 就多口問下個店員要點打理喜蔭, 起初店員A就話唔知, 跟住有個店員B 走來說: 比av少一點光, 喜陰呀~ 跟住我問, 跟av一様愛涼天? 她說: 係呀......  唉.... (佢都答錯晒)
tata 發表於 2007-7-19 16:30:29 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-7-19 16:14 發表
我等我個百利恒之星d走莖生得大點才分享給你們, 乜你地真係咁心急忍唔到手呀~

kim,

唔緊要架, 我會等你架(第二啲品種), 哈哈
lolo 發表於 2007-7-19 16:33:11 |顯示全部樓層

回復 #55 kim 的帖子

係呀  D店員一D種嘢knowledge都無
tata 發表於 2007-7-19 16:38:40 |顯示全部樓層
佢尋日仲包我啲花包到差啲爛呀, 見到都驚呀~
tata 發表於 2007-7-19 16:39:00 |顯示全部樓層
會唔會對花肥會精啲呢?

jellyfishy 發表於 2007-7-19 16:40:01 |顯示全部樓層

回復 #56 krista 的帖子

唔..... 我無乜collect 到喜蔭, 佢會生到好大架.
家下得:
伯利恒之星
Blue heaven
Suomi
疑似 Showtime
疑似 Acajou