[香港植物園] 申請友情連結

作者: avery 發表于 2009-10-10 21:24:23
17085 111
比得大帝 發表於 2009-11-5 09:11:11 |顯示全部樓層
理性討論, 無謂另起爭端

所以接唔接受都好, 請minmin盡早表態
回復

llaus 發表於 2009-11-5 09:32:36 |顯示全部樓層
隻蛙只是過路o者!
回復

jellyfishy 發表於 2009-11-5 10:05:38 |顯示全部樓層
我真係唔想見到言語挑釁或羣起攻擊不同意見花友的情況. 希望各位繼續論花賞花.
花友有不同意見是正常, minmin 有乜野仲未想通我唔知, 但現階段我們幾位版主正與minmin 聯絡和溝通中, 並已鄭重表明希望他早日公開正面回覆所有花友的疑問.
回復

比得大帝 發表於 2009-11-5 10:06:44 |顯示全部樓層
"單方面做到好似 minmin 唔接受就錯在 minmin身上咁---好似過份左 d 啵!!!先話係唔係??"
就算有一日minmin話唔接受, 都唔等於阿行對, minmin錯, 男人向女人示愛, 女人唔接受, 唔等於男人對女人錯, 我個人覺得冇錯唔錯哩回事, 只係表示咗minmin做嘢慢

"申請連結前先加入別人論壇的連結以表誠意,是慣例,以前七彩神仙討論區,花坊論壇都這樣做
何以突然覺得是先斬後奏?況且連結別人的網站是利人不利己,亦沒有犯法,要批准嗎?"

先斬後奏只係指先做事後通知, 並沒有指是對或是錯, 今次阿行都講得好清楚係表示誠意.  我啲問題係可唔可以咁做. 我唔知有冇法例講哩家嘢, 如果冇, 法例上緊係唔駛批准啦, 不過禮貌上要尊重對方, 最好取得對方同意才把對方個link放在自己的網上.
以前沒有提出依家卻提出這問題, 是我的選擇性回答, 而且我以前都唔係版主, 冇依家咁多事.

和你們大多數人一樣, 我兩邊都有玩, 兩邊都要考慮到.

我也有向minmin發表個人意見, 希望有一日見到兩個網互惠互利, 不想見到兩個只能活一個的情況, 個人係讚成友好連結, 但, ...也要尊重網主的想法和決定.

係人都知阿行同minmin有幾"唔咬啞", 連結埋一齊, 係唔係應該叫 唔咬啞連結呢?
講吓笑輕鬆吓啫.
回復

llaus 發表於 2009-11-5 10:14:38 |顯示全部樓層
要筆清界線先:

之前所有言論只代表隻蛙個人意見
不與任何組織,團體...等等有關
回復

Jesation 發表於 2009-11-5 10:51:21 |顯示全部樓層
我又係路過兼8卦o既,與其諗呢邊肯唔肯link去果邊,不如努力d令各大搜尋器搵倒果邊啦。

我諗,一個forum o既吸引力,關乎forum含金量高低 多過 關管理員做唔做倒o野事。

我有試去果邊呀,但暫時仲係覺得呢邊多料d。反正兩邊d人都係唔熟o架啦,呢邊多d新手交流更啱。

唔啱睇唔好丙。
回復

比得大帝 發表於 2009-11-5 11:47:21 |顯示全部樓層
我又係路過兼8卦o既,與其諗呢邊肯唔肯link去果邊,不如努力d令各大搜尋器搵倒果邊啦。

我諗,一個forum o既吸引力,關乎forum含金量高低 多過 關管理員做唔做倒o野事。

我有試去果邊呀,但暫時仲係覺得呢邊多料d ...
Jesation 發表於 2009-11-5 10:51

讚成吸引力視乎含金量, 而含金量高低都好關乎管理員和版主做唔做到嘢
即係一個forum既吸引力係關乎管理員和版主做唔做到嘢
回復

minmin 發表於 2009-11-5 12:30:49 |顯示全部樓層
對不起,我不接受香港植物園的連結申請,
原因:我不接受香港植物園的處理方法!
請勿再以這裏討論香港植物園的任何事務,謝謝!
回復

oneonewe 發表於 2009-11-5 14:30:09 |顯示全部樓層
回復

Exodus 發表於 2009-11-5 17:06:38 |顯示全部樓層

我有試去果邊呀,但暫時仲係覺得呢邊多料d ...
Jesation 發表於 2009-11-5 10:51

我又真係唔見得兩邊都高
回復

Exodus 發表於 2009-11-5 17:08:29 |顯示全部樓層
對不起,我不接受香港植物園的連結申請,
原因:我不接受香港植物園的處理方法!
請勿再以這裏討論香港植物園的任何事務,謝謝!
minmin 發表於 2009-11-5 12:30

冒死進諫板主請辭一事如何處置
這次有進步唷,終於捨得發言鳥。
回復

minmin 發表於 2009-11-5 23:03:45 |顯示全部樓層
冒死進諫板主請辭一事如何處置
這次有進步唷,終於捨得發言鳥。
Exodus 發表於 2009-11-5 17:08

抱歉,我並不明白"板主請辭一事"為何事..
回復