返回列表 發新帖

多色櫻桃蘿蔔~超可愛!

作者: heiheimama 發表于 2007-12-3 13:50:40
4848 39
heiheimama 發表於 2007-12-5 15:12:06 |顯示全部樓層
原帖由 chuping 於 2007-12-4 23:36 發表

請問那裡可以看美國種子郵購資料呀? 謝謝!

你不如等我買番來我分售俾你好嗎?因為是競投的我不想同自己人爭!
回復

WingWing 發表於 2007-12-5 15:41:35 |顯示全部樓層
heiheimama, 如果係真, 我都想買呀!!  我想買五顏六色的櫻桃蘿蔔&紅蘿蔔!!!
又要辛苦你喇!!
回復

heiheimama 發表於 2007-12-5 15:55:50 |顯示全部樓層
冇問題呀,訂多d郵費平d,希望bid到啦!連郵遞時間等多兩個星期左右啦!留意出售版啦!
回復

Monse 發表於 2007-12-5 17:51:17 |顯示全部樓層
原帖由 豔豔 於 2007-12-3 14:06 發表

佢地應該都係買左分細份再賣...所以貴...

我搵緊十種向日葵種子, 問晒3賣家,冇一個肯寄黎香港

http://www.sun-green.com.tw/bay%20flower.html
我上次訂向日葵種子的經驗,佢地都係唔寄出口的,於是我用E-mail同佢地講好我好想要,佢地答應了,當然係唔麻煩到佢地先答應我啦,我係E-mail說明要那些品種及數量,佢計好及連埋郵資價錢在內之後用E-mail覆我總銀碼,我放埋D錢入去用回郵掛號寄過去農場,約一星期就收到了,種子品質好好發芽率高,你可以好似我咁試吓問吓佢地。
回復

蛀米虫 發表於 2007-12-5 19:21:42 |顯示全部樓層
原帖由 everydayfan 於 2007-12-3 17:19 發表
唔好意思, 係白色圓型蘿蔔

我今日見到森記有por~  有好多球買果間, 響入面個種子架到, 好似$12
回復

everydayfan 發表於 2007-12-6 12:11:28 |顯示全部樓層
今日即刻去睇下先, 唔該晒!!
回復

chuping 發表於 2007-12-13 19:12:04 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2007-12-5 15:12 發表

你不如等我買番來我分售俾你好嗎?因為是競投的我不想同自己人爭!

OK ya! Waiting for u. PM me if u hv news on it. Thanks!
btw, sow it in winter ok?
回復

chuping 發表於 2007-12-14 12:28:48 |顯示全部樓層
唔好意思, 昨天部電腦無九方唔識打中文, 請問現況如何?
回復

heiheimama 發表於 2007-12-14 12:32:49 |顯示全部樓層
原帖由 chuping 於 2007-12-14 12:28 發表
唔好意思, 昨天部電腦無九方唔識打中文, 請問現況如何?

hi,呢排美國d郵政好似特別慢,不過我都係上星期日俾錢.我22/12上飛機,希望之前會收到貨.
回復

CiCiKwok 發表於 2007-12-15 17:31:40 |顯示全部樓層
希媽我又想種呀!如果你會出售,我可以預留一份嗎?因為你的東西通常一放出來就好快估清,記得好似個半小時己清貨,唔該啊!
回復

heiheimama 發表於 2007-12-15 17:34:37 |顯示全部樓層
原帖由 CiCiKwok 於 2007-12-15 17:31 發表
希媽我又想種呀!如果你會出售,我可以預留一份嗎?因為你的東西通常一放出來就好快估清,記得好似個半小時己清貨,唔該啊!

你放心,我今次專登訂多d,應該會夠的.總之我一post左就放你在no.1好嗎?我將會20粒一份,$10一份,你要幾多份?
回復

heiheimama 發表於 2007-12-15 17:50:38 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2007-12-15 17:34 發表

你放心,我今次專登訂多d,應該會夠的.總之我一post左就放你在no.1好嗎?我將會20粒一份,$10一份,你要幾多份?

唉,我計錯數,應該係$10三十粒包郵...花友價!
回復

ringring1968 發表於 2007-12-15 18:07:25 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2007-12-15 17:50 發表

唉,我計錯數,應該係$10三十粒包郵...花友價!

我都要呀.今年種過1次.
回復

heiheimama 發表於 2007-12-15 18:32:12 |顯示全部樓層
貨未到架,預告篇咋,費事有變卦令花友們失望.
回復

CiCiKwok 發表於 2007-12-15 19:46:50 |顯示全部樓層
唔該哂! 禁得意我要兩份可以嗎?哈哈我係No.1
回復

WingWing 發表於 2007-12-15 21:45:07 |顯示全部樓層
heiheimama, 我都想要一份呀, 得.....唔....得....呀?
我可唔可以做 NO.3呀? 嘻嘻!!!!
THANKS!!!!!
回復

heiheimama 發表於 2007-12-15 21:50:44 |顯示全部樓層
原帖由 CiCiKwok 於 2007-12-15 19:46 發表
唔該哂! 禁得意我要兩份可以嗎?哈哈我係No.1

cici,不如咁啦,我先預你一份,另一份睇下有冇人想要,你手快就到時在出售版加order啦,因為我怕有其他花友想要,我次次都順得哥情失嫂義呀!

不過我都希望去台灣可以帶到些好野回來,我...真係做左採購部長!~
回復

chuping 發表於 2007-12-16 01:24:51 |顯示全部樓層
me too! me too! Pls reserve one set for me pls! As I'm quite new here, pls let me know how to pay u la. Thank you very much! Btw, hv a nice trip!
回復

CiCiKwok 發表於 2007-12-16 10:42:25 |顯示全部樓層
希媽只要有一份我都好開心了,如果真的少花友想要我先……,唔該晒!
回復

heiheimama 發表於 2007-12-16 22:19:19 |顯示全部樓層
我真係要記住先,唔係浸完溫泉返黎咩都唔記得哂!
回復