轉載: 一秒八張

作者: carmen 发表于 2009-7-15 19:45:14
4340 24

一秒八張

http://www.hkwildlife.net/viewth ... p;extra=&page=1

真的好勁!!!!!!!!!!!!!!!!!
用Canon的朋友, 我們需要轉會嗎?!
ylee 發表於 2009-7-15 21:52:36 |顯示全部樓層
ONE WORD 勁
擔泥 發表於 2009-7-16 13:38:34 |顯示全部樓層
好圖!但器材這東西永遠都有更好的嗎。我想我用不著因為一張圖片或某一強項而考慮換掉整套相機。最重要是我要好好善用我所擁有的。而現在我仍在努力學習中!
虛宿寶瓶 發表於 2009-7-16 16:22:13 |顯示全部樓層
轉會?要買部有番咁上下嘅機至有一秒八,再加支靚長鏡!嘩,你諗下要幾銀?
prodorothyhkg 發表於 2009-7-16 16:59:05 |顯示全部樓層
隻 kingfisher好靚啊!
carmen 發表於 2009-7-16 17:23:19 |顯示全部樓層
轉會?要買部有番咁上下嘅機至有一秒八,再加支靚長鏡!嘩,你諗下要幾銀?
虛宿寶瓶 發表於 2009-7-16 16:22

好彩我只投資了一部400d,再upgrade body時就可轉會了。
孖吉 發表於 2009-7-16 18:42:39 |顯示全部樓層
我睇唔到 ... 我睇唔到 ...
carlo 發表於 2009-7-16 20:37:44 |顯示全部樓層

好彩我只投資了一部400d,再upgrade body時就可轉會了。

咁都好 d ,你話買埋成堆鏡至諗轉會就死得人多囉!
carmen 發表於 2009-7-16 17:23

歡迎歡迎 !
KUNO 發表於 2009-7-16 21:56:48 |顯示全部樓層
好圖!但器材這東西永遠都有更好的嗎。我想我用不著因為一張圖片或某一強項而考慮換掉整套相機。最重要是我要好好善用我所擁有的。而現在我仍在努力學習中! ...
擔泥 發表於 16/7/2009 13:38

此言甚是!
carmen 發表於 2009-7-16 22:05:52 |顯示全部樓層
歡迎歡迎 !
carlo 發表於 2009-7-16 20:37

你都係玩nikon嗎?
carlo 發表於 2009-7-17 01:02:38 |顯示全部樓層
你都係玩nikon嗎?
carmen 發表於 2009-7-16 22:05

不過只係 D 300 咋
carmen 發表於 2009-7-17 05:46:16 |顯示全部樓層
不過只係 D 300 咋
carlo 發表於 2009-7-17 01:02

D300都唔錯啦!
其實post出來係覺得呢個人真係好勁~
至於轉會, 都係攪下gag姐!
(因為我諗到我要upgrade部body, 都要下個世紀囉! )
見到個short cut入面有個人話,
"canon朋友, 我地轉會吧!"
覺得佢好攪野!
avery 發表於 2009-7-17 08:52:03 |顯示全部樓層
其實 canon 失焦既問題早就係公認架啦 ~ ( 死硬派話咁叫做 soft 喎 .. 所以有 canon 影人像效果好既講法 ... )

我有超過 3 個以前成手 canon 鏡, 專影 function 既攝影師朋友兩年前就轉哂會 ~
carlo 發表於 2009-7-17 10:11:22 |顯示全部樓層
其實 canon 失焦既問題早就係公認架啦 ~ ( 死硬派話咁叫做 soft 喎 .. 所以有 canon 影人像效果好既講法 ... )

我有超過 3 個以前成手 canon 鏡, 專影 function 既攝影師朋友兩年前就轉哂會 ~ ...
avery 發表於 2009-7-17 08:52

但係有 LOMO FEEL 都幾好呀 !  我真係鍾意玩 LOMO 架
虛宿寶瓶 發表於 2009-7-17 10:54:45 |顯示全部樓層
但係有 LOMO FEEL 都幾好呀 !  我真係鍾意玩 LOMO 架
carlo 發表於 2009-7-17 10:11

Lomo 同 DSLR 又好唔同喎!
avery 發表於 2009-7-17 11:00:18 |顯示全部樓層
Off Topic ... delete delete ~~~
prodorothyhkg 發表於 2009-7-17 11:02:00 |顯示全部樓層
金毛仔老豆都話 cannon不如唔買,要買就買nikon,包冇買錯貨!
虛宿寶瓶 發表於 2009-7-17 11:10:24 |顯示全部樓層
Off Topic ... delete delete ~~~
avery 發表於 2009-7-17 11:00

喂,呢度我話事咖,你買板知唔知訂呀?

carlo 發表於 2009-7-17 11:27:28 |顯示全部樓層
avery 發表於 2009-7-17 11:00

點解 ?   唔怕啊 ! 毒您 5 到啦 !
carlo 發表於 2009-7-17 11:27:57 |顯示全部樓層
喂,呢度我話事咖,你買板知唔知訂呀?

虛宿寶瓶 發表於 2009-7-17 11:10

PING PING 萬歲 !
12下一頁