想買鏡頭

作者: oneonewe 發表于 2009-6-16 15:57:29
7387 96

400mm鏡 (for Sony)
用o黎打雀 or 影荷花
有咩好介紹?
副廠都ok
最緊要唔好太貴
vivi 發表於 2009-6-16 16:02:51 |顯示全部樓層
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-6-16 17:11:46 |顯示全部樓層

睇埋呢個啦!
http://www.ygdragon.net/index.php?page=photo/cameraprice.htm

哎也,乜vivi post 左啦!

係喎, wewe 你買左機咁耐,但好少見你 post 相喎!
回復

oneonewe 發表於 2009-6-16 17:25:14 |顯示全部樓層
wewe 你買左機咁耐,但好少見你 post 相喎!
虛宿寶瓶 發表於 2009-6-16 17:11

回復

笑蝦蝦 發表於 2009-6-16 18:51:37 |顯示全部樓層
睇埋呢個啦!
http://www.ygdragon.net/index.php?page=photo/cameraprice.htm

哎也,乜vivi post 左啦!

係喎, wewe 你買左機咁耐,但好少見你 post 相喎!
虛宿寶瓶 發表於 2009-6-16 17:11

好難睇得明
回復

chiman 發表於 2009-6-16 19:38:08 |顯示全部樓層
我想買龍仔90微或者SONY百微
回復

vivi 發表於 2009-6-16 19:54:22 |顯示全部樓層
好難睇得明http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(22).gif
笑蝦蝦 發表於 2009-6-16 18:51

點唔明, 邊樹唔明
PRICE LIST咋喎
回復

笑蝦蝦 發表於 2009-6-16 20:55:02 |顯示全部樓層
點唔明, 邊樹唔明
PRICE LIST咋喎
vivi 發表於 2009-6-16 19:54

唔多鍾意睇d多字既網
回復

vivi 發表於 2009-6-16 20:56:24 |顯示全部樓層
唔多鍾意睇d多字既網
笑蝦蝦 發表於 2009-6-16 20:55

哦!!!
搵啱項目再睇PRICE o者
回復

小白 發表於 2009-6-16 21:48:43 |顯示全部樓層
專家報料:  Sigma 150-500mm f5.6-6.3 add14icon
尖沙咀, "天x"... 水貨...  $7000 以內.... (1年保養).. 行貨貴大概 $1,000
回復

chiman 發表於 2009-6-16 21:50:32 |顯示全部樓層
專家報料:  Sigma 150-500mm f5.6-6.3 add14icon
尖沙咀, "天x"... 水貨...  $7000 以內.... (1年保養).. 行貨貴大概 $1,000
小白 發表於 2009-6-16 21:48

$7000 以內....好貴呀
回復

oneonewe 發表於 2009-6-16 21:50:53 |顯示全部樓層
小白 發表於 2009-6-16 21:48

$7000???
回復

chiman 發表於 2009-6-16 21:57:26 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(63).gif$7000???
oneonewe 發表於 2009-6-16 21:50

攞你命7000
回復

小白 發表於 2009-6-16 22:07:13 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(63).gif$7000???
oneonewe 發表於 2009-6-16 21:50

專家話: 400 mm 係咁上下價

睇噃 vivi 比個 link: Sony AF 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM Zoom 變焦   $5,600 (2008年尾, 二手價)

專家問: 你有咩鏡 (最長)??

or 叫你轉 Nikon, 多 d 選擇
回復

vivi 發表於 2009-6-16 22:37:08 |顯示全部樓層
ONEONEWE買左SONY唔係好耐咋
又轉, 死梗
回復

KUNO 發表於 2009-6-16 22:39:02 |顯示全部樓層
oneonewe 發表於 16/6/2009 21:50

如果妳有200mm鏡頭的話,只要加一個X2增距鏡就可以變成400mm,平平哋幾百蚊就有.
不過都要睇吓妳支鏡可唔可以加先得.
回復

小白 發表於 2009-6-16 22:39:13 |顯示全部樓層
ONEONEWE買左SONY唔係好耐咋
又轉, 死梗
vivi 發表於 2009-6-16 22:37

回復

KUNO 發表於 2009-6-16 22:40:41 |顯示全部樓層
專家話: 400 mm 係咁上下價

睇噃 vivi 比個 link: Sony AF 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM Zoom 變焦   $5,600 (2008年尾, 二手價)

專家問: 你有咩鏡 (最長)??

or 叫你轉 Nikon, 多 d 選擇 ...
小白 發表於 16/6/2009 22:07

點解得Nikon先多選擇嘅?
回復

vivi 發表於 2009-6-16 22:42:31 |顯示全部樓層
點解得Nikon先多選擇嘅?
KUNO 發表於 2009-6-16 22:40

係囉, CANON都多咖喎
回復

小白 發表於 2009-6-16 22:49:32 |顯示全部樓層
因為蝦子餅用Nikon,所以熟啲

佢話Nikon枝70-300VR新就4000+,二手仲有保養唔使4000
回復

12345下一頁