miku學種菜~回歸種植行列~今季的成績!~28-3-12UPDATE!

作者: miku 發表于 2009-6-5 23:16:36
133065 1561
miku 發表於 2012-2-29 00:26:16 |顯示全部樓層
太耐無UPDATE了, 今季種左既野唔多, 成日唔得閒理, 收成好差......

今季種左生菜, 豆, 黃色車哩茄, 士多啤梨, 其他無收成...> <

生菜 - 有紅生菜同埋日本生菜, 兩樣做沙律都好好味.

黃色車里茄 - 超巿買, 留種, 好甜, 但皮比較厚左D

櫻桃蘿白- 超級多虫, 從來未收成過

豆- 有甜豆同荷蘭豆

合掌瓜 - 今年再種

士多啤梨

我都想種合掌瓜,有什麼要注意啦  發表於 2012-2-29 16:28
士多好大好靚,甜嗎?  發表於 2012-2-29 06:18
回復

miku 發表於 2012-2-29 21:40:37 |顯示全部樓層
miku 發表於 2012-2-29 00:26
太耐無UPDATE了, 今季種左既野唔多, 成日唔得閒理, 收成好差......

今季種左生菜, 豆, 黃色車哩茄, 士 ...

stevenho  我都想種合掌瓜,有什麼要注意啦  發表於 5 小時前

Stevenho , 我都係第二次種, 第一次失敗左, 今次再試, 合掌瓜收成好多KA, 快D買隻返來放係廚房, 等佢發芽就可以落泥

--------------------------------------------------------------------------------------

DORA  士多好大好靚,甜嗎?  發表於 15 小時前

DORA, D士多啤梨好香KA, 不過全部都比我D狗偷晒來食, 我未試過, 次次一紅放工就會唔見晒....> <

回復