支持 rainlily 推廣 .....

作者: 四少 發表于 2007-11-13 17:04:41
2410 19
Zephyranthes minima 種子 5 份 (更正, 原本有 5 份)

ps 限在 球根板 發過 5 或以上帖子的朋友, 計算日期當然是今天之前啦 ~

prodorothyhkg 發表於 2007-11-13 17:11:16 |顯示全部樓層
Zephyranthes minima 種子 3 份

ps 限在 球根板 發過 5 或以上帖子的朋友, 計算日期當然是今天之前啦 ~
風雨蘭 I like it
1. prodorothyhkg (Thanks a lot)
回復

屠子步 發表於 2007-11-13 17:26:33 |顯示全部樓層

風雨蘭 I like it
1. prodorothyhkg (Thanks a lot)
2. 屠子步(thank you  !)

回復

lammanfung 發表於 2007-11-13 20:18:30 |顯示全部樓層

風雨蘭  I like it  
3.lammanfung(謝謝!)
回復

四少 發表於 2007-11-14 00:12:40 |顯示全部樓層
sorry, 回家發現原來有 5 份, 今晚又有成熟的果實.
因為家裡的電腦很慢, 明天回公司我會確定資格, 再給大家短信約時間交收啦 ~

忘了, 大家要多謝的是板主陽光古天 6 KUNO 啦 ~
因為...  我的是他早年前分享的種子呀 ~ 現在有了收穫就回饋 香港園藝館 的朋友 ~
種子也是新鮮的喔 ~

回復

四少 發表於 2007-11-14 13:21:41 |顯示全部樓層
推.... 仲有兩份
回復

jess 發表於 2007-11-14 18:05:09 |顯示全部樓層

4. jess(唔知我得唔得呢 ?)
回復

豔豔 發表於 2007-11-14 18:53:42 |顯示全部樓層

4. jess(唔知我得唔得呢 ?)
5.豔豔 ( Thank you!! )
回復

四少 發表於 2007-11-14 21:39:28 |顯示全部樓層
原帖由 jess 於 2007-11-14 18:05 發表

14. jess(唔知我得唔得呢 ?)

SURE 啦 jess 姐, 你得閒 call 我啦 ~
無我電話就 pm 我 ~
回復

四少 發表於 2007-11-14 21:40:43 |顯示全部樓層
送完 ~
希望大家接力, 下年大家一齊送 ... 哈哈.. 呢個品種好快開花結果, 當草花種 ok ~
回復

lammanfung 發表於 2007-11-14 21:42:10 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2007-11-14 21:40 發表
送完 ~
希望大家接力, 下年大家一齊送 ... 哈哈.. 呢個品種好快開花結果, 當草花種 ok ~

謝謝你的分享!
回復

loklok 發表於 2007-11-14 22:11:31 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2007-11-14 21:40 發表
送完 ~

我.... 每次開花只看到佢下面脤左
回復

jess 發表於 2007-11-15 18:47:32 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2007-11-14 21:39 發表

SURE 啦 jess 姐, 你得閒 call 我啦 ~
無我電話就 pm 我 ~

Thanks 四少 !
Sorry !我係新仔一名   , 無你電話 , 咁我pm 你好嗎 !
回復

豔豔 發表於 2007-11-24 14:31:01 |顯示全部樓層
已收到種子....謝謝...
回復

屠子步 發表於 2007-11-24 18:32:33 |顯示全部樓層
仲等緊
回復

jess 發表於 2007-11-24 21:11:32 |顯示全部樓層
收到種子 , 謝謝 !
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-11-26 14:54:25 |顯示全部樓層
重未有我的信,好心急呀
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-11-27 11:30:42 |顯示全部樓層
收到啦 多謝matt少 今晚又要動土啦
回復

屠子步 發表於 2007-11-27 11:44:58 |顯示全部樓層
已收到
回復

prodorothyhkg 發表於 2007-12-4 18:35:14 |顯示全部樓層
好似有一粒有芽仔,不過好細
回復