筲箕灣 AV 店

作者: lala 发表于 2007-10-28 15:40:37
8204 66
kelly 發表於 2007-10-30 13:29:06 |顯示全部樓層
原帖由 kendrew 於 2007-10-30 10:15 發表
Do they have a stock list so that we can identify what we want?

末有, 但好似話十一月會有網頁。而上去參觀,會有少許品種供選購及接受訂花。
MTRLB_CHRIS 發表於 2007-10-30 13:33:21 |顯示全部樓層
我想要YUKAKO..同埋NEW ATTITUDE
其他野上去睇睇
kendrew 發表於 2007-10-30 13:43:44 |顯示全部樓層
原帖由 kelly 於 2007-10-30 13:29 發表

末有, 但好似話十一月會有網頁。而上去參觀,會有少許品種供選購及接受訂花。

Then how can I order ar? Kelly any idea what chimeras they have?
Potie 發表於 2007-10-30 14:32:30 |顯示全部樓層

回復 22# 的帖子

MTRLB_CHRIS,

我想要YUKAKO, 但Sat 唔可以去參觀
睇完可唔可以pm幾多錢呀?

Thanks!~
kelly 發表於 2007-10-30 15:05:32 |顯示全部樓層
原帖由 kendrew 於 2007-10-30 13:43 發表

Then how can I order ar? Kelly any idea what chimeras they have?

In fact, the shop is not actually open.  上到去寫低想要的品種留電話 or email,  有貨通知你。基本上佢哋有嘅品種接受預訂, 但至於幾時比到你就唔知。十字花品種不太多,但都有啲幾特別嘅, 例如剩喺得日本名嘅品種 和 Gemcraft Pink Pearl (你都有啦)。 Yukako 喺小小苗嚟, 我睇想要都喺要訂。不過老闆好好人,又有耐性,供出售嘅小苗好健康,值得去。
tata 發表於 2007-10-30 15:07:28 |顯示全部樓層
原帖由 kelly 於 2007-10-30 15:05 發表

In fact, the shop is not actually open.  上到去寫低想要的品種留電話 or email,  有貨通知你。基本上佢哋有嘅品種接受預訂, 但至於幾時比到你就唔知。十字花品種不太多,但都有啲幾特別嘅, 例如剩喺得日本名嘅 ...

kelly,

我星期六去花x都有佢啲貨賣呀
kelly 發表於 2007-10-30 16:59:45 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-10-30 15:07 發表

kelly,

我星期六去花x都有佢啲貨賣呀

! 噤快? 做埋批發 ~ 有無十字? 貴唔貴?
tata 發表於 2007-10-30 17:02:32 |顯示全部樓層
原帖由 kelly 於 2007-10-30 16:59 發表

! 噤快? 做埋批發 ~ 有無十字? 貴唔貴?

我好怱忙去買泥, 好似見到有啲係$60 搵日再去八吓先
charles604498 發表於 2007-10-30 17:18:33 |顯示全部樓層
原帖由 kelly 於 2007-10-30 13:29 發表

因在島筲箕灣對我不太方便 ,有網頁就好啦,睇岩先上去參觀放血
noel 發表於 2007-10-30 17:18:47 |顯示全部樓層
冇十字呀!  記得有幾盆 chimpansy~
larryling 發表於 2007-10-30 19:36:06 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2007-10-30 17:18 發表

因在島筲箕灣對我不太方便 ,有網頁就好啦,睇岩先上去參觀放血

我係x寶見到佢個網址 www.african-violet-world.com
不過暫時未有野睇
jellyfishy 發表於 2007-11-1 16:16:28 |顯示全部樓層

回復 18# 的帖子

[quote]原帖由 lala 於 2007-10-29 22:12 發表
如果係咁,鐵定十一月十號下午三時正,喺筲箕灣地鐵站等。

報團人仕請下面留名:
1. lala ...
2. kendrew
3. Peter
4. MTRL_CHRIS X2
我同埋另一個朋友一齊去!!HAHA WELCOME MA?
5.Chankali x 2
6. kim (70% 去到)
八王爺 發表於 2007-11-1 16:42:26 |顯示全部樓層
kim  都去呀!

真难得咯~~
jellyfishy 發表於 2007-11-1 16:53:54 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-11-1 16:42 發表
kim  都去呀!

真难得咯~~

都唔一定得架... 只有七成咁啦~~ 咪丙水母啦~
MTRLB_CHRIS 發表於 2007-11-1 19:19:22 |顯示全部樓層
原帖由 Potie 於 2007-10-30 14:32 發表
MTRLB_CHRIS,

我想要YUKAKO, 但Sat 唔可以去參觀
睇完可唔可以pm幾多錢呀?

Thanks!~

好呀..我睇完話你知!!!
lala 發表於 2007-11-1 21:41:48 |顯示全部樓層
我星期六會再打電話俾花鋪老闆約實下星期六嘅約會... 仲有冇其他嘢想睇 or 想問定先??
chingching 發表於 2007-11-1 22:36:52 |顯示全部樓層

報團人仕請下面留名:
1. lala ...
2. kendrew
3. Peter
7. chingching (想知有無Candy Bell 同 Pauline Bartholomew)
chankali 發表於 2007-11-1 23:55:08 |顯示全部樓層
原帖由 chingching 於 2007-11-1 22:36 發表

報團人仕請下面留名:
1. lala ...
2. kendrew
3. Peter
7. ch ...

因11月10日有公事要取消好失望(5.Chankali x 2)
各位如果有迷你十字通知我
lala 發表於 2007-11-5 14:22:35 |顯示全部樓層
各位團友:

鐵定今個星期六(即十一月十號)下晝三點正,喺筲箕灣地鐵站B1出口地面等。

我會pm 我電話俾各團友,方便聯絡。

到時見!!
kuramac 發表於 2007-11-6 13:12:36 |顯示全部樓層

回復 39# 的帖子

唔好意思,可唔可以預埋我?