點去發叔個場

作者: sylviawong 發表于 2007-10-19 18:20:51
2313 8
各界好友, 我住香港西區, 請問點去發叔個場, 几點開放, 過年如果去買花得唔得, 如果我想過年時放几盆紫蘿蘭係屋企, 應該几時買, 買什麼品種.
發叔D花買返來要唔要換泥, 如果開緊花換泥又點.
WaiWai 發表於 2007-10-21 14:42:29 |顯示全部樓層
你去之前,先跟他聯絡,他會教你點去。
新樂蘭藝,新界粉嶺東閣圍村62B
9075 3617
回復

heiheimama 發表於 2007-10-21 14:44:59 |顯示全部樓層
咦!幾近我屋企.是否一定要預約,walk-in得唔得.另多唔多AV以外的花賣?Thanks~
回復

Tony 發表於 2007-10-21 23:26:08 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2007-10-21 14:44 發表
咦!幾近我屋企.1.是否一定要預約,2.walk-in得唔得.3.另多唔多AV以外的花賣?Thanks~

1.最好預約2.要睇吓你住where3.有av.蘭花.苦苣苔等
回復

heiheimama 發表於 2007-10-22 11:25:21 |顯示全部樓層
Thanks.我住在大埔,可以揸車去粉嶺. 去之前會打個電話, 希望可以買到迷岩(呢排初中毒, 發夢都掛住迷岩迷岩)
回復

tata 發表於 2007-10-22 11:29:08 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2007-10-22 11:25 發表
Thanks.我住在大埔,可以揸車去粉嶺. 去之前會打個電話, 希望可以買到迷岩(呢排初中毒, 發夢都掛住迷岩迷岩)

早兩個月去過佢無迷岩喎.............
回復

八王爺 發表於 2007-10-22 11:40:13 |顯示全部樓層
早近天氣好,人 人都 想到在周末去踩場!
回復

玲儿 發表於 2007-10-22 12:40:10 |顯示全部樓層
我都好想去,BUT我在珠海啊。。。
回復

Tony 發表於 2007-10-22 19:18:08 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-10-22 11:40 發表
早近天氣好,人 人都 想到在周末去踩場!

我都想....但唔得閑
回復