我的小鐵開花喇(又係時候update吓 ^o^)

作者: hk88688 发表于 2009-2-14 20:59:27
24387 383
hk88688 發表於 2009-3-10 13:55:29 |顯示全部樓層
落雨連 鐵 都要收?
88 你咁樣點可以幫佢練成 鋼 啊?
格子 發表於 2009-3-10 13:52

add7icon 所以我無收到啲鐵呀, 淨係收咗啲朱, 我怕啲朱會變爛朱, 無得玩換朱呀
pauline 發表於 2009-3-10 14:01:00 |顯示全部樓層
我的是早幾年有繽紛買的, 好似年年都有得賣那些普通款, 無你的咁靚
粉紅色的.
hk88688 發表於 2009-3-31 03:24:39 |顯示全部樓層
雖然落咗好耐雨, 小鐵都好頑強, 仲開埋花花添. Nelly Moser朵花真係幾大朵, Comtesse de Bounchaud仲開咗兩朵花添

雖胨同一時間落泥,Nelly Moser好似比Comtesse de Bounchaud生多好多葉
Nelly Moser01.jpg
Nelly Moser02.jpg
Nelly Moser n Comtesse de Bouchaud.jpg

評分

查看全部評分

vincentma 發表於 2009-3-31 06:04:50 |顯示全部樓層
雖然落咗好耐雨, 小鐵都好頑強, 仲開埋花花添. Nelly Moser朵花真係幾大朵, Comtesse de Bounchaud仲開咗兩朵花添

雖胨同一時間落泥,Nelly Moser好似比Comtesse de Bounchaud生多好多葉 ...
hk88688 發表於 2009-3-31 03:24

Fanny, 真係好靚喎!唔怪得呢度咁多人迷上小鐵啦,我又比你毒多一樣啦!
格子 發表於 2009-3-31 12:33:11 |顯示全部樓層
88 你d鐵睇落好健康
格子 發表於 2009-3-31 12:35:13 |顯示全部樓層
Nelly Moser靚仔過Comtesse de Bounchaud (私人感情)
pauline 發表於 2009-3-31 13:21:28 |顯示全部樓層
我2棵也有得多花包了, 上次給我強剪, 又出奇地生得好靚!
hazellue 發表於 2009-3-31 18:38:25 |顯示全部樓層
Jit Jit 揼, 幫88 打氣。
花草之家 發表於 2009-3-31 18:41:33 |顯示全部樓層
好靚呀!Nelly moser我好鍾意
Comtesse de Bouchaud我都有,不過未有Lum。
hk88688 發表於 2009-4-1 01:51:10 |顯示全部樓層
Fanny, 真係好靚喎!唔怪得呢度咁多人迷上小鐵啦,我又比你毒多一樣啦!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/pig/pig%20(50).gif
vincentma 發表於 2009-3-31 06:04

Vincent媽, 小鐵真係好迷人, 好難走出佢5指山, 我都係睇完小鐵啲相, 就俾佢毒瓜咗
hk88688 發表於 2009-4-1 01:54:08 |顯示全部樓層
Nelly Moser靚仔過Comtesse de Bounchaud (私人感情)
格子 發表於 2009-3-31 12:35

格子, 我都鍾意Comtesse de Bounchaud 多啲, 花花大朵好多嘛, 希望佢哋夏天都生性就好喇
hk88688 發表於 2009-4-1 01:58:40 |顯示全部樓層
我2棵也有得多花包了, 上次給我強剪, 又出奇地生得好靚!
pauline 發表於 2009-3-31 13:21

Pauline, 你啲小鐵可能鍾意強剪噃, 我啲小苗仲細, 唔洗強剪住呀, 等緊睇你啲小鐵呀add6icon
hk88688 發表於 2009-4-1 02:01:09 |顯示全部樓層
Jit Jit 揼, 幫88 打氣。
hazellue 發表於 2009-3-31 18:38

謝謝Hazellue幫我打氣啊 不過响你眼中, 佢哋應該只係小小苗
hk88688 發表於 2009-4-1 02:03:50 |顯示全部樓層
好靚呀!Nelly moser我好鍾意
Comtesse de Bouchaud我都有,不過未有Lum。
花草之家 發表於 2009-3-31 18:41

花草, 唔洗心急, 我諗你棵Comtesse de Bouchaud都差唔多開花, 我哋差啲多時閒落泥嘛add6icon
hk88688 發表於 2009-5-9 01:04:18 |顯示全部樓層
Ernest Markham終於開花喇, 得閒仲屈咗啲鐵架俾啲小小鐵爬
Ernest MarkhamB.jpg
Ernest MarkhamA.jpg

評分

查看全部評分

vincentma 發表於 2009-5-9 08:40:12 |顯示全部樓層
Fanny, 好靚呀!呢個色!
格子 發表於 2009-5-9 10:15:48 |顯示全部樓層
Ernest Markham終於開花喇, 得閒仲屈咗啲鐵架俾啲小小鐵爬
hk88688 發表於 2009-5-9 01:04

唔知點解幅相比係 旺旺 睇靚好多(特別個爬架)
花草之家 發表於 2009-5-9 11:37:19 |顯示全部樓層
Ernest Markham真係好靚,個架屈得好靚呀!d鐵枝咁長,係邊度買?

我棵Comtesse de Bouchaud终於都開花喇,不過好淺色(近乎白色),冇你個棵咁靚色。
hk88688 發表於 2009-5-9 11:58:41 |顯示全部樓層
Vincent媽, 謝謝你呀, 多啲入嚟吖, 睇得多小鐵就會中毒嫁嘛 不過, Hazellue嗰啲自育品種更毒

格子, 俾你先睹為快噃

花草, 啲鐵線响花卉世界買嫁, 最長嗰隻, 不過屈到隻手指好鬼痛
你見唔見棵粉香檳仲未換盆, 一陣要去買咗盆先有得換
Comtesse de Bouchaud淺色, 會唔會係光照問題?
花草之家 發表於 2009-5-9 12:09:27 |顯示全部樓層
哈、、、我見到粉香檳啦(認得枝竹同埋個爛盆)等佢d枝條粗d先至換盆啦!
我係花卉世界都唔見咁長ge鐵枝,你係邊间買架!
Comtesse de Bouchaud個位有6個鐘晒太陽架!唔知係咪唔夠肥呢!