我的小鐵開花喇(又係時候update吓 ^o^)

作者: hk88688 发表于 2009-2-14 20:59:27
24386 383

等咗好耐...... 鐵線蓮中, 終於响今日開出第一朵花喇add6icon
今日情人節, 就將呢朵'Snow Queen'送俾大家
HAPPY VALENTINE'S DAY!!!
alextang 發表於 2009-2-14 21:06:26 |顯示全部樓層
咁快開花add6icon?恭喜!
亞實 發表於 2009-2-14 21:06:54 |顯示全部樓層
好靚R !!!!
好鍾意
hk88688 發表於 2009-2-14 21:18:45 |顯示全部樓層
咁快開花add6icon?恭喜!
alextang 發表於 2009-2-14 21:06

謝啊, 但係我日日望住個花冧, 望咗成個月喇
覺得好耐好耐呀
祝你情人節快樂!!!
hk88688 發表於 2009-2-14 21:20:57 |顯示全部樓層
好靚R !!!!
好鍾意
sifenamok 發表於 2009-2-14 21:06

亞實, 你鍾意就好喇
心情好返啲未?
多啲嚟睇花花, 可以忘憂嘛
祝你同HONEY情人節快樂呀!!!
亞實 發表於 2009-2-14 21:33:04 |顯示全部樓層
我自己一個人
LONELY VALENTINE
冇HONEY 得LOENLY

我依定在公司天台玩得好開心, 成功佔用左塊田, YEAH
alextang 發表於 2009-2-14 21:37:10 |顯示全部樓層
謝啊, 但係我日日望住個花冧, 望咗成個月喇
覺得好耐好耐呀
祝你情人節快樂!!!
hk88688 發表於 2009-2-14 21:18

謝謝!不過.....
我自己一個人
LONELY VALENTINE
冇HONEY 得LOENLY

我依定在公司天台玩得好開心, 成功佔用左塊田, YEAH
sifenamok 發表於 2009-2-14 21:33

唔怕啦。我同你一樣。add2icon
有我在這倍你!唔會LOENLYadd13icon
hk88688 發表於 2009-2-14 21:45:16 |顯示全部樓層
亞實 & ALEX, 有花花陪你又點會LONELY呢add6icon
亞實 發表於 2009-2-14 21:47:49 |顯示全部樓層
我D花全部宦搬坎左,
好彩FANNY D 花好靚
令我唔洗掛住佢地
hk88688 發表於 2009-2-14 21:58:11 |顯示全部樓層
我D花全部宦搬坎左,
好彩FANNY D 花好靚
令我唔洗掛住佢地
sifenamok 發表於 2009-2-14 21:47

亞實, 送多朵Compassion俾你
第日你啲月季到咗, 開花之後送返俾我睇吖
情人節有rose收, 係咪好開心呢

Compassion

Compassion
亞實 發表於 2009-2-14 21:59:29 |顯示全部樓層
好R !! 多謝 !!真係靚到DUM一聲
alextang 發表於 2009-2-14 22:10:53 |顯示全部樓層
亞實 我送桂花給你(夠馥香)add14icon
alextang 發表於 2009-2-14 22:15:05 |顯示全部樓層

88借貼一用。
rose 就送給所有這裡的靚女啦。add4icon
亞實 發表於 2009-2-14 22:25:48 |顯示全部樓層
亞實 我送桂花給你(夠馥香)add14icon
alextang 發表於 2009-2-14 22:10

好靚, 好多謝你!!
cobie 發表於 2009-2-15 00:11:47 |顯示全部樓層
Fanny,Sifena and Alex, Happy Valentine's Day. Alex, can  pretty old woman get your rose too?
Monse 發表於 2009-2-15 00:44:08 |顯示全部樓層
等咗好耐...... 鐵線蓮中, 終於响今日開出第一朵花喇add6icon
今日情人節, 就將呢朵'Snow Queen'送俾大家
HAPPY VALENTINE'S DAY!!!
hk88688 發表於 2009-2-14 20:59

我最仲意既鐵線蓮呀,你買苗苗定由種子種架,鐵線蓮好難好難好難種咕喎,我都種過但種唔到吖,祝你棵鐵線蓮開花不斷並一路分享種鐵線蓮的心得吖。
hk88688 發表於 2009-2-15 01:34:23 |顯示全部樓層
我最仲意既鐵線蓮呀,你買苗苗定由種子種架,鐵線蓮好難好難好難種咕喎,我都種過但種唔到吖,祝你棵鐵線蓮開花不斷並一路分享種鐵線蓮的心得吖。 ...
Monse 發表於 2009-2-15 00:44

我買1年生裸根苗種咋
吓...... 你都話難種, 咁我好驚呀add12icon
點解種唔到?
我都係第一次種鐵線蓮, 咩都唔識嫁, 點算好呀add9icon
alextang 發表於 2009-2-15 09:25:39 |顯示全部樓層
Fanny,Sifena and Alex, Happy Valentine's Day. Alex, can  pretty old woman get your rose too?
cobie 發表於 2009-2-15 00:11

Ofcouse add14icon,it is for all.Happy Valentine's Day too.
hk88688 發表於 2009-2-15 10:48:16 |顯示全部樓層
88借貼一用。
rose 就送給所有這裡的靚女啦。add4icon
alextang 發表於 2009-2-14 22:15

版大, 你位高權重, 操控刪貼大權......
唔洗"借貼"咁誇張, 你鍾意隨便貼吖
你話"for all"就好喇, 唔係靚女都可以收嘛add14icon
THX!!! Welcome to貼多啲花花
花草之家 發表於 2009-2-15 11:38:12 |顯示全部樓層
Fanny,Snow Queen好靚呀!
種鐵好叻ga花友話,一年生小鐵比佢地開一兩朵花好啦!確定左花色同埋品種之後,就等小鐵只長葉,蓄足能量,為未來打好基礎。