今個星期六想去新的green house 參觀

作者: kong 發表于 2007-10-16 09:05:47
6318 70
地點就在筲箕灣附近,可容納十數人左右,主要售買非洲堇,記得還有其他苦苣苔的.
老闆是位非常健談風趣的男士,你們可能也買過他的一本關於紫羅蘭的書.
有沒有人一起去啊?
時間: 十月二十日,星期六下午三時
地點: 筲箕灣地鐵站 B出口等 步行約十分鐘到達
解散: 隨意

報名:
1.kong
虛宿寶瓶 發表於 2007-10-16 09:30:13 |顯示全部樓層
噫?筲箕灣?o岩我播!我都住o個頭!但我想問個 GreenHouse 係咪 open for public o架?因為我星期六唔得閒,我自己去得唔得o架?有冇多D資料呀?唔該!
回復

八王爺 發表於 2007-10-16 09:32:33 |顯示全部樓層
地點就在筲箕灣附近,可容納十數人左右,主要售買非洲堇,記得還有其他苦苣苔的.
老闆是位非常健談風趣的男士,你們可能也買過他的一本關於紫羅蘭的書.
有沒有人一起去啊?

報名:
1.kong
2.八王爺
... ...

难得有在港島區的花店逛啊!一定去。
回復

tata 發表於 2007-10-16 09:44:02 |顯示全部樓層
kong,

請問有無十子花品種架?
回復

kong 發表於 2007-10-16 09:45:07 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2007-10-16 09:30 發表
噫?筲箕灣?o岩我播!我都住o個頭!但我想問個 GreenHouse 係咪 open for public o架?因為我星期六唔得閒,我自己去得唔得o架?有冇多D資料呀?唔該!

老闆仲未開業呀!我地上去八下先咋!其他資料我未有,連名字都未有.
回復

kong 發表於 2007-10-16 09:47:29 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-10-16 09:44 發表
kong,

請問有無十子花品種架?

有呀有呀! 有多個地方買十字 la!
回復

花花公子 發表於 2007-10-16 10:04:02 |顯示全部樓層
我很想去!可惜週六唔得閒。有沒有店舖名稱、地址及聯絡電話可以提供。
回復

虛宿寶瓶 發表於 2007-10-16 10:15:01 |顯示全部樓層
咁就麻煩先頭步隊幫我地去探o下路!有咩買啦.....植料、花肥齊唔齊啦....有冇靚花花啦、靚盆啦、工具等等等等....... thank you...
回復

kong 發表於 2007-10-16 10:18:13 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2007-10-16 10:04 發表
我很想去!可惜週六唔得閒。有沒有店舖名稱、地址及聯絡電話可以提供。

暫時未有,等我地今次上去睇下有冇新資料公開,通知大家.
回復

八王爺 發表於 2007-10-16 10:47:01 |顯示全部樓層
哗~~ 原來係 私人派对,头啖湯更加要捧場。
回復

tata 發表於 2007-10-16 10:54:47 |顯示全部樓層
有沒有人一起去啊?

報名:
1.kong
2.八王爺
3. Krista x 2人
回復

suzisan 發表於 2007-10-16 11:30:14 |顯示全部樓層
可否告知详细地址,周六无法与你们同行!找时间去一次,想收集一些苦!
回復

WaiWai 發表於 2007-10-16 11:42:11 |顯示全部樓層
我星期六剛巧在香港那邊,如果大約十二點到,請問開咗門未?
回復

MTRLB_CHRIS 發表於 2007-10-16 13:28:53 |顯示全部樓層
我都想去..不過上面未有野賣嫁?
回復

kong 發表於 2007-10-16 14:26:38 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-10-16 10:47 發表
哗~~ 原來係 私人派对,头啖湯更加要捧場。

八下咁話啦,咁星期六見!

原帖由 suzisan 於 2007-10-16 11:30 發表
可否告知详细地址,周六无法与你们同行!找时间去一次,想收集一些苦!

等我地今次去完睇下有冇新資料報比你!

原帖由 WaiWai 於 2007-10-16 11:42 發表
我星期六剛巧在香港那邊,如果大約十二點到,請問開咗門未?

唔好意思,佢未開,請盡量就三點鐘啦!

原帖由 MTRLB_CHRIS 於 2007-10-16 13:28 發表
我都想去..不過上面未有野賣嫁?

有呀! 數量都幾多下!
回復

MTRLB_CHRIS 發表於 2007-10-16 15:09:51 |顯示全部樓層
唉..不過我果日好似下就要睇話劇
咪去唔到..平時唔開嫁?
好想上去睇下,,
回復

虛宿寶瓶 發表於 2007-10-16 15:18:42 |顯示全部樓層
我諗星期六 3pm 去唔到o既唔使急啦! Kong 大私人預約左,其他時間鋪主都未必得閒,人地又未正式開鋪做生意!我地都係等 Kong 大同王爺佢地帶頭走一轉先啦!不過幾位大大手下留情啊,唔好買哂D花,留番D比我地啊!
回復

八王爺 發表於 2007-10-16 15:24:42 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2007-10-16 08:18 發表
我諗星期六 3pm 去唔到o既唔使急啦! Kong 大私人預約左,其他時間鋪主都未必得閒,人地又未正式開鋪做生意!我地都係等 Kong 大同王爺佢地帶頭走一轉先啦!不過幾位大大手下留情啊,唔好買哂D花,留番D比我地啊! ...

咪咁誇張 ... kong大 都话 好多嘢! 我d窮鬼 奌买得晒。

留番 几盆 yukako 俾你地咯!
回復

虛宿寶瓶 發表於 2007-10-16 15:31:55 |顯示全部樓層
唔好咁講,係你已經夠多花,所以唔使點買o者!我得o個幾盆,所以想入o下貨!特別係 Irish Flirt,上次同佢沖完個涼就開始病,得番丁屎咁細o既幾塊葉仔吊住條命,家陣已經入左ICU,希望有救,但都想買番盆大Do既!
回復

八王爺 發表於 2007-10-16 15:48:27 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2007-10-16 08:31 發表
唔好咁講,係你已經夠多花,所以唔使點買o者!我得o個幾盆,所以想入o下貨!特別係 Irish Flirt,上次同佢沖完個涼就開始病,得番丁屎咁細o既幾塊葉仔吊住條命,家陣已經入左ICU,希望有救,但都想買番盆大Do既! ...

Irish Flirt 唔使买啦! 我俾棵你。

我种得好好。成年都开花呀!
回復

1234下一頁