我的小花 (群朱開花 ^o^)

關閉 [複製鏈接]
作者: hk88688 發表于 2009-2-7 00:04:06
40565 572
hk88688 發表於 2010-2-14 20:45:18 |顯示全部樓層
Fanny, 咁靚仲話殘?
vincentma 發表於 2010-2-9 13:43

Vincentma, 用鏡頭將就吓咋
回復

hk88688 發表於 2010-2-14 20:47:21 |顯示全部樓層
Fanny  d要求越來越高
花草之家 發表於 2010-2-9 15:55

花草, 我要求好低, 開花就得囉 不過再係咁嘅天氣, 唔好話啲花殘, 啲朱朱爛都有份啊add12icon
回復

hk88688 發表於 2010-2-14 20:50:10 |顯示全部樓層
紅色好喜氣洋洋啊~  
如果幾日都落雨,做切花過年~
雲雲 發表於 2010-2-10 19:18

雲雲, 恭喜發財!!!!
香港真係雨不停啊, 過年都係陰雨天, 仲有凍啊, 所以都係由佢哋自由發展咋
回復

hk88688 發表於 2010-2-14 21:09:05 |顯示全部樓層
各位新年快樂!!!!!! 恭喜發財!!!!!! 龍精虎猛!!!!!! 甜甜蜜蜜!!!!!! 花開富貴族!!!!!! 仲要長開長有!!!!!!
本來今年諗住唔洗買桃花同日本海棠, 又唔諗住浸水仙, 應該無咩花買, 點知噚晚行花市, 又失手..........  見啲花花又平又靚, 最緊要係有人幫手抬 , 所以又抬咗8盆花花返屋企add14icon 啲菊花仔真係好大盆又香, 希望可以種耐啲喇add6icon
而早幾天發覺上年其中一隻朱Lima開咗花, 仲生咗4、5隻朱仔啊, 仲有好多舊朱都出緊花菖lu add14icon

01A.jpg 02A.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg

評分

查看全部評分

回復

yuwaiman 發表於 2010-2-17 10:34:50 |顯示全部樓層
88, 你今年一定富貴過舊年, 因為多咗咁多花開呀
回復

hazellue 發表於 2010-2-17 12:27:33 |顯示全部樓層
88, 祝你今年花開富貴, 發財添丁~
回復

vincentma 發表於 2010-2-18 10:44:27 |顯示全部樓層
Fanny, 補祝你心想事成!今年好過舊年啊!
回復

格子 發表於 2010-2-22 14:38:38 |顯示全部樓層
新年快樂! 88
8盆好少姐
回復

JicJicmom 發表於 2010-2-22 14:50:24 |顯示全部樓層
新年快樂呀 88 ~~ ^^
回復

hk88688 發表於 2010-2-28 23:49:07 |顯示全部樓層
近排好多花都修剪咗, 所以俾啲朱朱搶晒風頭, 新朱、舊朱開唔停啊add14icon

Susan A.jpg Susan B.jpg Blossom Peacock A.jpg Blossom Peacock B.jpg Aphrodite A.jpg Aphrodite B.jpg Benfica A.jpg Benfica B.jpg Exotic Peacock A.jpg Exotic Peacock B.jpg Faro A.jpg Faro B.jpg Rembrandt van Rijn A.jpg Rembrandt van Rijn B.jpg Show Master A.jpg Show Master B.jpg Flaming Peacock A.jpg Flaming Peacock B.jpg Lady Jane A.jpg Lady Jane B.jpg

評分

查看全部評分

回復

vincentma 發表於 2010-3-1 08:38:44 |顯示全部樓層
好搶眼既朱朱啊!正!
回復

Monse 發表於 2010-3-1 22:07:21 |顯示全部樓層
你家的花花似乎約埋一起開花啊....
回復

Dennis 發表於 2010-3-1 23:30:30 |顯示全部樓層
一次過咁多朱開花, 靚到唔知點形容.....
回復