Episcia. 'Chocolate Cream'

作者: soniamok 发表于 2007-10-13 19:15:05
3972 27
這棵是跟 MTRLB CHRIS 於 9 月初交換回來的,
似乎非常適應我公司既環境,長得好靚,又新生了許多走莖。

ayclui 發表於 2007-10-13 22:50:07 |顯示全部樓層
sonia,喜蔭種o向公司使唔使用罩笠住佢保濕呢? 見你呢隻好靚, 又無捲葉
soniamok 發表於 2007-10-13 22:55:48 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-10-13 22:50 發表
sonia,喜蔭種o向公司使唔使用罩笠住佢保濕呢? 見你呢隻好靚, 又無捲葉

無啊~ 完全無野笠住佢,仲放正佢係窗邊,我都估唔到佢到生得咁好。
不過都大得幾快,由噚日開始,我將佢放係我同事我位度 lu~ 嘻... (侵佔緊人地既空間)

ayclui 發表於 2007-10-13 23:02:36 |顯示全部樓層
好o野喎...咁靚你同事都唔會詐形啦...我星期三先比我xx老闆詐形, 話我種得多...嘿!
tata 發表於 2007-10-13 23:08:22 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-10-13 23:02 發表
好o野喎...咁靚你同事都唔會詐形啦...我星期三先比我xx老闆詐形, 話我種得多...嘿!

叫佢睇開啲啦, 種得靚係多人妒忌架喇
soniamok 發表於 2007-10-13 23:11:41 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-10-13 23:08 發表

綠化吓環境唔好咩,都唔明 d 老細點諗既
tata 發表於 2007-10-13 23:13:37 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-10-13 23:11 發表

綠化吓環境唔好咩,都唔明 d 老細點諗既

咪係囉, 免費有花睇, 人哋啲大公司都每兩星期放幾盆蘭點綴吓啦, 好似話千幾銀呀~
MTRLB_CHRIS 發表於 2007-10-13 23:17:50 |顯示全部樓層
嘩嘩..佢大左好多呀!!係你果度住得好好
哈哈
soniamok 發表於 2007-10-13 23:19:39 |顯示全部樓層
原帖由 MTRLB_CHRIS 於 2007-10-13 23:17 發表
嘩嘩..佢大左好多呀!!係你果度住得好好
哈哈

係呀,黎咗我度剛好有一個月啦,我有俾愛心照顧佢架。
MTRLB_CHRIS 發表於 2007-10-13 23:21:45 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-10-13 23:19 發表

係呀,黎咗我度剛好有一個月啦,我有俾愛心照顧佢架。

哈哈./.你果盆綠邊粉紅心果個av都出緊花啦..就開!!
開左影相post 上黎先!!
soniamok 發表於 2007-10-13 23:28:23 |顯示全部樓層
原帖由 MTRLB_CHRIS 於 2007-10-13 23:21 發表

哈哈./.你果盆綠邊粉紅心果個av都出緊花啦..就開!!
開左影相post 上黎先!!

係~
好想睇吓條綠邊明唔明顯啊~
我自己果盆條綠邊麻麻地出架咋~
lolo 發表於 2007-10-13 23:42:18 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-10-13 19:15 發表
這棵是跟 MTRLB CHRIS 於 9 月初交換回來的,
似乎非常適應我公司既環境,長得好靚,又新生了許多走莖。

   同 E. Kee Wee 好似樣喎!
送咗盆俾朋友   佢果盆d葉 大的可有大半隻手掌咁大  
嚇鬼死人 … 變綠魔先生乎
ayclui 發表於 2007-10-13 23:53:47 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-10-13 23:08 發表

哈哈, lolo, 佢睇唔睇得開我唔係好想知, 我淨係想叫佢行開d...
Fonica 發表於 2007-10-13 23:58:47 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-10-13 23:42 發表

   同 E. Kee Wee 好似樣喎!
送咗盆俾朋友   佢果盆d葉 大的可有大半隻手掌咁大  
嚇鬼死人 … 變綠魔先生乎

講開似樣,我而家屋企有幾盆都好鬼似樣,不過都唔知佢地個名
soniamok 發表於 2007-10-14 00:09:34 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2007-10-13 23:58 發表

講開似樣,我而家屋企有幾盆都好鬼似樣,不過都唔知佢地個名

快 d 種到開花時候,應該易 d  幫佢地搵返個名架喇
tata 發表於 2007-10-14 00:11:58 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-10-14 00:09 發表

係呀, 要俾番個名份佢哋呀 我都有大幾棵呀
Fonica 發表於 2007-10-14 00:13:50 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-10-14 00:09 發表

係囉,希望快 d 開花啦! 唉 ~ 知名就見有花冧,唔知名既就好似種極都唔大
lolo 發表於 2007-10-14 00:17:39 |顯示全部樓層

可惜連d花花都好似樣   多數都係小紅花  
lolo 發表於 2007-10-14 00:20:13 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2007-10-14 00:13 發表

係囉,希望快 d 開花啦! 唉 ~ 知名就見有花冧,唔知名既就好似種極都唔大

問 krista 借句咒語用吓吖
tata 發表於 2007-10-14 00:21:54 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-10-14 00:17 發表

可惜連d花花都好似樣   多數都係小紅花  

係呀, 喜蔭真係好多都係紅花架
12下一頁