以後都唔想再做呢d野!

作者: carmen 发表于 2009-2-3 07:41:33
5024 43
之前有朋友可以買到日本鷺草寄比我,
一場好心諗住大家都可能想要,
攪攪下變左團購,
當中我無得到任何利益,
就算第日多左d零頭,
我都打算捐出黎,
只係一心想大家一齊分享種植的樂趣,
同埋營聚多d喜歡種植既人黎呢度!

幾日前我已先過晒錢比日本既朋友,
佢confirm左有貨之後,
我呢幾日先向大家收錢的...
點知... 有個花友竟然同我講,
唔好意思, 佢屋企又分株左幾多AV,
又無地方擺, 所以唔要d鷺草啦!

我真係覺得好無癮, 其實每個人做每一個決定之前,
應該自己諗清楚, 唔應該將責任堆左比人地,
一句唔好意思, 就咩都唔洗理,
當初我一d利益都無咁去幫佢, 但係佢而家咩都唔理, 一d都無為我諗過...
而且"無地方擺"既理由, 我覺得根本唔係理由囉!

我覺得好失望, 以後都唔想再攪團購了!
cross 發表於 2009-2-3 08:57:05 |顯示全部樓層
之前有朋友可以買到日本鷺草寄比我,
一場好心諗住大家都可能想要,
攪攪下變左團購,
當中我無得到任何利益,
就算第日多左d零頭,
我都打算捐出黎,
只係一心想大家一齊分享種植的樂趣,
同埋營聚多d喜歡種植既人黎呢度 ...
carmen 發表於 2009-2-3 07:41

um..其實有時地方係汁出黎.
或許真係唔夠空間..當初又做乜參加團購?!
停一停諗一諗.就算買果刻有位呢幾日屎忽痕分野出黎先搞到冇位
但係參加左就係參加左嫁啦..都有責任要貨掛..唔係隨便一句就人地啃埋你d野
jellyfishy 發表於 2009-2-3 09:14:26 |顯示全部樓層
邊個咁無責任感呀?
或者睇下有無花友要埋佢個份啦.
好心有時就係易d俾人利用或蝕底俾人, 但真心對你好的朋友會更多架~

(我家下就去過數呀~)
claudiatang 發表於 2009-2-3 09:16:40 |顯示全部樓層
一兩盆植物也用不了多少空間。買了就算啦。負責買的人都夠累的。又不是做生意﹗最重要那位仁兄或仁姐付了錢未。不然的話買手多一重損失﹗
cross 發表於 2009-2-3 09:19:17 |顯示全部樓層
分株左幾多AV唔係咩問題..反正你都有果隻野..同一隻最多分一隻出黎囉
多左..一係分享比人一係你鐘意可以賣
衰d講句有時掉左多餘野收集其他野都可以嫁
Exodus 發表於 2009-2-3 09:23:36 |顯示全部樓層
你竟然唔收左錢先 呢個係你一個好大既問題

不過 又種消耗品
carmen 發表於 2009-2-3 09:43:22 |顯示全部樓層
因為我想confirm左有貨先,唔想大家一場空歡喜,其實果到幾十蚊,只係濕碎嘢,不過覺得啲人好老套囉!
jellyfishy 發表於 2009-2-3 09:55:44 |顯示全部樓層
想問下, 多左幾多呀? 未有人要呀?
carmen 發表於 2009-2-3 10:03:00 |顯示全部樓層
果位花友每樣都係要左幾粒,然後青葉仲有十粒左右無人訂嘅,之前打算無人要的會拎上拍賣網度,所以大家唔洗為我担心,我只係覺得有啲人好無心肝,好似老馮咁,所以呻下姐!
carmen 發表於 2009-2-3 10:08:19 |顯示全部樓層
我想問下點解呢個話題前面有個鎖仔同寫住移動嘅?
cross 發表於 2009-2-3 10:09:19 |顯示全部樓層
搬左區   
jellyfishy 發表於 2009-2-3 10:09:42 |顯示全部樓層
睇左以前orzalo 的種法, 其實種露草的光照係咪好似種花貓一樣(應該比 av 好光一點?), 半日照就夠? 希望我無理解錯.
如果是這樣, 希望不太難種, 或許我可以要多幾粒.
carmen 發表於 2009-2-3 10:18:13 |顯示全部樓層
如果你真想要的是可以,但如果你為了幫忙我就不好了!因為小問題我解決到,朋友幫忙等有大事先!
sammy 發表於 2009-2-3 12:48:34 |顯示全部樓層
講個名出黎,等分享者/團購者 blacklist 佢!
cross 發表於 2009-2-3 12:51:36 |顯示全部樓層
講個名出黎,等分享者/團購者 blacklist 佢!
sammy 發表於 2009-2-3 12:48

um..carmen冇講出黎都算係尊重o既
carmen 發表於 2009-2-3 12:55:02 |顯示全部樓層
唔好啦, 佢係無乜心肝, 但不至於要咁對佢既!
希望佢下次做好d, 幫人諗下啦!
cross 發表於 2009-2-3 13:07:20 |顯示全部樓層
唔好啦, 佢係無乜心肝, 但不至於要咁對佢既!
希望佢下次做好d, 幫人諗下啦!
carmen 發表於 2009-2-3 12:55

停一停諗一諗..呢個口號果然唔錯
avery 發表於 2009-2-3 17:32:25 |顯示全部樓層
又要開 post 呻, 又要唔開名 ...

再有咩分享/團購唔知又要累多幾多人 ...
carmen 發表於 2009-2-3 19:56:31 |顯示全部樓層
又要開 post 呻, 又要唔開名 ...

再有咩分享/團購唔知又要累多幾多人 ...
avery 發表於 2009-2-3 17:32

我可以私下話你知, 不過唔會係度講, 因為唔想一次機會都唔比, 就數臭人地
yuwaiman 發表於 2009-2-3 20:10:50 |顯示全部樓層
carmen, 又俾人sin, 其他收晒錢未啊 ?
d人真離譜, 唔好驚氣, 我下個星期幫你攞d靚靚玫瑰返嚟
123下一頁