[Help] 口碑好嘅狗酒店

作者: 虛宿寶瓶 发表于 2009-2-2 17:17:04
11936 13
我六月尾要飛十幾日,請問有冇邊個用過嘅狗酒店係 good 嘅,可以介紹下嗎?
四少 發表於 2009-2-2 19:59:18 |顯示全部樓層
好少會一面倒好口碑
我好耐無關心過呢 d , 幫你唔到 ...
不過, 最好應該係親友

我以前養開小型狗, 一般只會放去相熟 petshop, 而且仲不定時有朋友仔探佢
因為以前班狗友都係去果樹沖涼, 而且 petshop d 駐場狗亦是我 d 狗的朋友仔 ...
亦有 d 狗友聞風而順道去吹下水探下佢, 我唔在場, 佢地想對佢點都得
martini 發表於 2009-2-2 22:37:51 |顯示全部樓層
我與我的朋友都用 Pet World 的....
http://www.petworldhk.com/aboutus.php?lang=c
我地都覺得好好....
不過要先 join membership....
可以先參觀過先決定 join 吾 join 既
虛宿寶瓶 發表於 2009-2-2 23:09:30 |顯示全部樓層
以前我叫朋友黎我屋企餵狗、陪佢地玩陣,但因為係四、五日trip,所以都 OK。但近來野貓四周圍行,攪到我兩隻狗時時半夜吠 (其實幾點都會吠隻貓,但夜晚吠就屎硬),所以一定要去住酒店囉!再之前都識人開狗場,但而家又冇,所以開始搵定先,搵得黎都差不多囉!
stupid 發表於 2009-2-2 23:24:22 |顯示全部樓層
我都係petworld member,去完幾日冇flea 冇tick咯
虛宿寶瓶 發表於 2009-2-3 00:27:32 |顯示全部樓層
咁都唔錯啦!乾唔乾淨呀!我意思係狗狗番到黎乾淨嘛?
martini 發表於 2009-2-3 10:44:42 |顯示全部樓層
都好乾淨架,
連我地帶去既床墊, 食具, 毛巾, 玩具, 都好乾淨回來....
去 kennel 時, 就係我親自送佢地既
回來時, 我機場落機, 就 call 佢地, 約好時間送佢地回家
其實我係覺得佢地 D Staff 好錫狗,
之前我亦 join 過其他這類型式既寵物公園既 membership,
個人就比較喜歡這間.....
虛宿寶瓶 發表於 2009-2-3 11:51:12 |顯示全部樓層
唔該唔該,最緊要佢地錫狗!
stupid 發表於 2009-2-3 12:46:57 |顯示全部樓層
其實個場都好乾淨,d99返到黎好clean and tidy, 同埋好sure 佢地係enjoy 係petworld 既short stay lor
claudiatang 發表於 2009-2-3 13:06:00 |顯示全部樓層
9# stupid

張狗仔相好QQ
Peggy 發表於 2009-3-9 17:45:32 |顯示全部樓層
I suggest Dogotel which located in Homantin, good but expensive.  I sent my dog there for 3 weeks while I was away!!
虛宿寶瓶 發表於 2009-3-9 19:22:44 |顯示全部樓層
Thanks.
gege188 發表於 2009-3-11 21:38:29 |顯示全部樓層
MK個間DOG HOTEL(好似係咁叫)都OK GA..個FD去旅行,佢地日日都會SEND個短片比你..
不過就比PETWORLD貴囉
gege188 發表於 2009-3-11 21:38:41 |顯示全部樓層
MK個間DOG HOTEL(好似係咁叫)都OK GA..個FD去旅行,佢地日日都會SEND個短片比你..
不過就比PETWORLD貴囉