[開源植物](花)三色堇

作者: susana 发表于 2008-12-28 23:41:11
5529 28

之前買了一棵三色堇, 見有種子結左, 分俾大家~

開源植物
名稱: 三色堇 (自家採摘)
份數: 2分, 每份約 25 粒 (仍有種子結緊, 遲d再有再俾大家)
栽種心得: 之前都種過三色堇, 約 7-14日發芽, 15-20度的氣溫為最適合.
交收方法:寄回郵

麻煩各位pm我攞地址吖
(如果排左隊2星期內唔pm我攞地址, 當棄權論)

排隊:
1. cyhh (於5/1寄出種子)
2. sifenamok (於5/1寄出種子)
3. amyfung 已pm地址, 請寄回郵
4. pauline 已pm地址, 請寄回郵
4. night 已pm地址, 請寄回郵

評分

查看全部評分

cyhh 發表於 2008-12-28 23:52:08 |顯示全部樓層
排隊:
1. cyhh( thanks~)
2.
amyfung 發表於 2008-12-29 00:20:14 |顯示全部樓層
amyfung(可以嗎)thanks
亞實 發表於 2008-12-29 00:27:26 |顯示全部樓層
好靚R,
如果仲有種子的話, 可唔可以分一些比我,
THANK YOU !!
susana 發表於 2008-12-29 09:22:24 |顯示全部樓層
Final:

排隊:
1. cyhh (已 pm 地址)
2. amyfung (未收到 pm)
3. sifenamok (後補)
susana 發表於 2009-1-4 02:01:29 |顯示全部樓層
排隊:
1. cyhh (於5/1寄出種子)
2. amyfung (未收到 pm)
3. sifenamok (於5/1寄出種子)
tom.chan 發表於 2009-1-4 05:54:15 |顯示全部樓層
susana 你個花園係咪 TW center
pauline 發表於 2009-1-4 13:33:38 |顯示全部樓層
我後補
susana 發表於 2009-1-4 16:37:44 |顯示全部樓層
冇問題.. 種子ok時通知你
s20051179 發表於 2009-1-4 19:57:48 |顯示全部樓層
體到你格離棵野,是否九死還魂草?
我之前都有棵,浸極都唔綠…
susana 發表於 2009-1-5 00:41:20 |顯示全部樓層
個棵叫珊瑚芒, 買左3個星期, 都係咁既樣! 冇大到又冇變色... BTW, 九死還魂草時怎樣的?? & 不如你到http://hkplants.com/viewthread.php?tid=24438&extra=page%3D1 再傾過, 唔好搞亂呢版!
susana 發表於 2009-1-5 00:43:47 |顯示全部樓層
Tom Chan: 係呀! 不如你到http://hkplants.com/viewthread.php?tid=24438&extra=page%3D1 再傾過, 唔好搞亂呢版!
night 發表於 2009-1-7 19:54:00 |顯示全部樓層
我都想要,可唔可比d我?(Thanks)
susana 發表於 2009-1-7 21:28:56 |顯示全部樓層
update: 種子仍未可以採收, 採收後再通知大家!

Pauline & Night: 我收到種子時會pm通知你們
susana 發表於 2009-1-12 11:48:03 |顯示全部樓層
Pauline, Night & Amyfung, 種子已收到了, 地址亦已 pm 了你們. 請安排回郵.
pauline 發表於 2009-1-12 13:49:32 |顯示全部樓層
謝謝你!
pauline 發表於 2009-1-12 13:49:36 |顯示全部樓層
謝謝你!
pauline 發表於 2009-1-12 13:49:42 |顯示全部樓層
謝謝你!
wingflyhigh 發表於 2009-1-12 23:09:05 |顯示全部樓層
唔知仲有冇種子剩呢..?有既可唔可以俾D我..THX..>V<
susana 發表於 2009-1-13 12:18:32 |顯示全部樓層
wingflyhigh, 已pm 你
12下一頁