返回列表 發新帖

Peter~~ 我隻鴨仔..

作者: pearl413 發表于 2007-6-22 10:51:40
5795 34
bchai 發表於 2007-6-24 22:41:48 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-6-24 22:33 發表

咁佢又濕又似燒鴨, 咪即係燒鴨湯米.

係喎應該說﹕「Poor Ducky 變了燒鴨湯米」
回復

比得大帝 發表於 2007-6-24 22:59:06 |顯示全部樓層
可憐的燒鴨湯米被亞may倒咗落垃圾桶, 想同佢做番場法事都唔得
回復

bchai 發表於 2007-6-24 23:22:59 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-6-24 22:59 發表
可憐的燒鴨湯米被亞may倒咗落垃圾桶, 想同佢做番場法事都唔得

用美能安A + 多花同佢做場遙遠的法事 la
我仲未將我的 Rob's Chilly Willy 放入垃圾桶 ar,我d家人話佢死到咁仲唔掉;我就話佢會復活 tim
回復

比得大帝 發表於 2007-6-24 23:39:13 |顯示全部樓層
原帖由 bchai 於 2007-6-24 23:22 發表

用美能安A + 多花同佢做場遙遠的法事 la
我仲未將我的 Rob's Chilly Willy 放入垃圾桶 ar,我d家人話佢死到咁仲唔掉;我就話佢會復活 tim

God knows.  我都認為亞may姐掉得我隻鴨太快, 可能還有得救, 復活就唔會, 不過佢可能未死, 未死就不能用復活來形容.
回復

bchai 發表於 2007-6-25 23:33:11 |顯示全部樓層
peter,

唔好唔開心 la!
回復

比得大帝 發表於 2007-6-26 09:33:32 |顯示全部樓層
開心唔到, 今日又有一棵.........
回復

noel 發表於 2007-6-26 11:54:05 |顯示全部樓層
睇嚟真係要開冷氣至得囉.....
回復

比得大帝 發表於 2007-6-26 12:29:58 |顯示全部樓層
我太太又去咗英國, 我叫亞may姐將個花架搬入我房開冷氣, 佢話怕亞mum鬧, 我話亞mun唔向度, 佢番嚟致算, 鬧就兩份啦.

鬧就兩份 可以演繹為 我同亞mum一齊鬧佢.  
回復

ErineBB 發表於 2007-6-27 11:18:13 |顯示全部樓層
唉 peter... 我既的後花園都唔得喇..
早一個月都冇野架..
唔知點解d大既.. 就通通又濕又欄又死...
只有扔低d仔女俾我...
昨天探過佢地... 又幾位哥哥姐姐都唔得喇...
搬去公司就凍到傻左... 點先..
唔再種架喇~~~
回復

kong 發表於 2007-6-27 11:32:17 |顯示全部樓層
呢排比你企係條街曬幾粒鐘,人都死, d花點會唔死!
搬佢地入屋, 再搬返公司,最多凍到傻,唔使死呀!
回復

比得大帝 發表於 2007-6-27 11:48:47 |顯示全部樓層
原帖由 ErineBB 於 2007-6-27 11:18 發表
早一個月都冇野架..
唔再種架喇 ...

我都搬咗部份心愛的回公司, 都好難選, 株株都心愛又心痛, 其他d就放入房, 果度冇咁熱, 如果熱開部一匹都有向廳度開部5匹咁肉尺.
回復

noel 發表於 2007-6-27 12:57:10 |顯示全部樓層
原帖由 ErineBB 於 2007-6-27 11:18 發表
早一個月都冇野架..
唔再種架喇 ...
唔再種架喇 ... ....    乜你咁易就放棄ga~  
如咁啦~  暫時唔好種咁多,只挑幾隻特別喜歡的種,正正式式咁過一次夏天,
有信心再慢慢加,比心機  
回復

比得大帝 發表於 2007-6-27 14:07:21 |顯示全部樓層
謝謝你了

看來要開個中文敎室, 將見到綱友通常打錯或唔識的字放上去,  就由你做亞 sir 啦.
回復

比得大帝 發表於 2007-6-27 16:08:02 |顯示全部樓層
惹火好吖, 來個  麻棘敎室  (如有錯字, 請指正)
回復

比得大帝 發表於 2007-6-28 09:04:28 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2007-6-27 23:06 發表

Peter , 係 "麻辣" ~

麻辣,  多謝   行Sir
回復