一個不愉快的分享經歷 + 花貓代領

作者: Workingbee 发表于 2008-12-13 00:51:50
29608 177
tsoiyiu1009 發表於 2008-12-14 21:13:07 |顯示全部樓層
原帖由 Workingbee 於 2008-12-14 20:19 發表

係喎....佢又真係一個月後才入數,
佢仲敢上來既,唔知佢知唔知我地講緊佢,佢仲有膽上來攪事

又唔好咁講~ 話佢上0黎搞事...
人地要上0黎搞掂埋d手尾丫嘛~
搞到一鑊泡咁(係幾鑊先0岩),補得翻就補咖啦~
都未夠一個月,仲有兩日先到一個月丫~
beebeebo 發表於 2008-12-14 23:14:04 |顯示全部樓層
我唸佢應該知到自己呢期做咗封面!城中熱話!唔系點會攪到現在先至去入數呢!

kelvinkou 發表於 2008-12-14 23:56:11 |顯示全部樓層
我都分享過嘢俾呢位S花友, 好彩我係直接寄埋俾佢啫, 如果唔係可能有排等~
whats_up 發表於 2008-12-15 01:14:57 |顯示全部樓層
原帖由 sammy 於 2008-12-14 20:01 發表
佢今日係出售版發過言 (一個月前的認購今日先入數!), 就算睇唔到呢個帖咩PM都見到啦, 有冇解釋呀, workingbee?

估到啦!!之前一直都諗緊係咪佢..依家都幾肯定啦!
係咪果個自稱xx公主...個圖片有兩隻玻璃杯仔..果個丫ma...
tsoiyiu1009 發表於 2008-12-15 01:32:50 |顯示全部樓層
原帖由 whats_up 於 2008-12-15 01:14 發表

係咪果個自稱xx公主...個圖片有兩隻玻璃杯仔..果個丫ma...

哇...你都講得好白0下喎~
咁詳細~
rosekarming 發表於 2008-12-15 02:29:31 |顯示全部樓層
入左數? 搵唔到既 , 不如老點番佢係沙頭角等啦
kelvinkou 發表於 2008-12-15 10:13:29 |顯示全部樓層
原帖由 whats_up 於 2008-12-15 01:14 AM 發表

S字頭WOR, 好似唔係你所講哥個咁

係WOR, 你啱, 係女仔黎! @,@

maywong918 發表於 2008-12-15 10:22:25 |顯示全部樓層
原帖由 豆豆 於 2008-12-14 19:33 發表

喔~~搞到我哋成袋花帶出旺角.......結果又帶返屋企......再揾個小花友另約代她交收那個人add9icon嗎add3icon

好彩果日係平日,唔使帶埋對仔女出去............................... 唔係既話我就...........................
最好笑係︰我約11點見面,果個人10︰58先send個短信去我電話度同我講去唔到......................
孖吉 發表於 2008-12-15 10:33:13 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-12-15 10:22 發表

好彩果日係平日,唔使帶埋對仔女出去............................... 唔係既話我就...........................
最好笑係︰我約11點見面,果個人10︰58先send個短信去我電話度同我講去唔到.................... ...

maywong  你真係大方,上水帶到出旺角俾佢放飛機,咁都笑得出

heiheimama 發表於 2008-12-15 15:24:25 |顯示全部樓層
講真,而家十個細路著左9個都覺得遲到,冇到,係冇咩大不了既事,你地d老野咁執著,係你地out啫.~

我個同事同我講,有次佢地約左個朋友仔食飯,在街上食左10個字西北風,終於忍唔住打比個遲到怪,個位哥哥仔竟然好悠閒咁講”我都未出門口,你地咪去食住先羅!”~

我自己都試過請同事食lunch,大伙兒先去羅位,等個靚妹clerk等到1:30,我地唔敢叫野,打極電話都係留言,又冇覆,最後我地自己食,回到office佢見到我當冇件事,要我開口問:咦,你頭先去左邊,唔黎食飯.佢又係當冇事咁答我:趕唔切,唔黎啦.~而家係老細請食飯,你唔黎唔緊要,但係連交代都冇句就太冇品.最後?被我炒左(當然唔係因為佢放飛機,但係有咁既心態既人,做野亦不見得有交帶...)
theresagood 發表於 2008-12-15 15:51:37 |顯示全部樓層
"她"在blog中已有"解釋",信任與否,自行定斷(*沒關係的文章已被我略去)

Sunday, December 14, 2008

我也是受害者, 誰也知道我不會出外交收...我會, 不過同一時間這麼多盆栽我怎麼拿得到..?? 我一

向也找我的朋友代我交收..可是, 她最近也要為AL而奮鬥, 沒有時間幫我..

所以我今次破天荒請人幫我完成是次交易...時間地點全部傾好...誰料, 她竟然棄我於不顧, 不但沒

有去交易, 亦沒有向我交代片言隻字....當日, 我雖身在家中, 但也很焦急...看著時鐘, 久久不見電話,

我就猜到她出問題... 後來, bbcat有打給我..我不敢接她的電話, 叫我怎麼解釋>?

難道我要說... 我怕跟陌生人交收, 怕會大意在回程途中弄死植物..我相信這樣的理由也很難令人

接受吧....

我知道, 我浪費了你們時間和心意...真的對不起..對於你們的指摘, 我自覺責無旁貸, 可是我不會

跟你們交代.... 能夠補救的我也願意補救..
孖吉 發表於 2008-12-15 16:16:53 |顯示全部樓層
呵呵呵~~~ 咁即係講明不負責任:

花是她自己申請的,不可以說自己拿不到 (難道這不是她的問題而是分享者問題嗎?)

另外,朋友不向她交代,她就不向分享者交代?所謂己所不欲勿施於人,大學生連點做人都唔識?何況兩方面都在 doing her a favour,她自己應付最大的責任。

到今時今日,她都只是做縮頭烏龜,期望件事會過去 ...

What can I say? She never admits a mistake, how can she learn from her mistakes ?
ハマナス 發表於 2008-12-15 16:31:32 |顯示全部樓層
自稱受害人嘅所謂解釋, 簡直不知所謂
Workingbee 發表於 2008-12-15 16:48:51 |顯示全部樓層
佢果D都叫做原因....怕陌生人交收??
佢日日返學出街,見到咁多陌生人,唔知佢要食幾多驚風散先夠,或者每晚歸家鼠入被"豆"哭三十分鍾,再唔係叫屋企人同佢喊驚先得...成街咁多陌生人, 好得人驚呀...................佢呀!! 唔係街上D人....
mcyan 發表於 2008-12-15 17:04:15 |顯示全部樓層
講緊係唔係同一事件黎架?
athernas 發表於 2008-12-15 17:04:54 |顯示全部樓層
我都好怕d冇交代嘅人.講得出就要做得到.
綱友的慷慨如此糟蹋,其實自說自話好冇謂.勇敢d企出來講句對唔住唔會太難嘅.
kobyip 發表於 2008-12-15 17:46:29 |顯示全部樓層
佢係.........."宅女"
cotychan 發表於 2008-12-15 18:13:25 |顯示全部樓層
我知道, 我浪費了你們時間和心意...真的對不起..對於你們的指摘, 我自覺責無旁貸, 可是我不會

時間都可以補救?? 佢話佢朋友唔同佢交代,咁佢有咩心情同感受呢?唔聽電話就得o架啦?就算佢既解釋別人無法理解,至少都應該話比人知佢到唔倒,講聲唔好意思,好過要人白等,又唔知你係唔係要遲嚟,咁人地等唔等好?? .怕同陌生人交代?而家聽個電話姐,人地又唔可以喺電話度食咗佢.
sisterpig 發表於 2008-12-15 19:52:45 |顯示全部樓層
這麼多盆栽我怎麼拿得到..?? (送者拿到, 收的卻拿不到?? 莫非身体是殘缺???????)

怕跟陌生人交收, 怕會大意在回程途中弄死植物 (d 朋友不會一出世就認識, 怕陌生???
甘唔知佢d 朋友點來的, 是與生俱來的??????, 怕途中弄死植物, 那麼為什麼不怕行街都好危險??)
tsoiyiu1009 發表於 2008-12-15 23:03:25 |顯示全部樓層
原帖由 theresagood 於 2008-12-15 15:51 發表
"她"在blog中已有"解釋",信任與否,自行定斷(*沒關係的文章已被我略去)
Sunday, December 14, 2008
我也是受害者, 誰也知道我不會出外交收...我會, 不過同一時間這麼多盆栽我怎麼拿得到..?? 我一
向也找我的朋友代我交收..可是, 她最近也要為AL而奮鬥, 沒有時間幫我..
所以我今次破天荒請人幫我完成是次交易...時間地點全部傾好...誰料, 她竟然棄我於不顧, 不但沒
有去交易, 亦沒有向我交代片言隻字....當日, 我雖身在家中, 但也很焦急...看著時鐘, 久久不見電話,
我就猜到她出問題... 後來, bbcat有打給我..我不敢接她的電話, 叫我怎麼解釋>?
難道我要說... 我怕跟陌生人交收, 怕會大意在回程途中弄死植物..我相信這樣的理由也很難令人
接受吧....

哇... 我睇完佢個解釋仲嬲多兩錢重囉...
而家唔係淨係晒bbcat一個人時間,bbcat都有屋企人等緊佢返屋企...
仲有Chris~
打個電話/聽個電話話俾人知無人0黎到拎,要講幾多句0野...
(哩d叫做勇於承擔)
等人地唔洗等你咁耐,
又唔知你係遲到定唔0黎喎...係度等你一個(哩d叫做有責任心)
小姐...你知唔知道果日成村人由6點等到你7:30先走...
如果得bbcat自己一個人等你,你白白浪費0左人個半鐘丫...
好彩有我地陪住佢一路傾計一路等你~
雖然我6:30先到,自願陪bbcat一齊等你...(我仲帶埋個女出去添...)
你晒0左我同個女一個鐘,係淨等你一個丫...
係因為你唔聽電話願意講一句"唔黎拎"
e樣野唔係一句"自覺責無旁貸"可以算數~大家話係唔係?
既然你自己無可能出到黎,一味靠朋友,就應該量力而為!懂得犧牲!
衡量下自己有無能力,唔係諗邊個邊個可以幫你拎...
我話俾你聽,你個朋友算唔話得喇~
考AL咁重要關頭都撲黎撲幫你拎e樣羅果樣,又出閘又入閘...
俾著第二個伸開你九丈遠,溫書要緊~關乎自己前途咖...
你朋友為你犧牲幾大,你自問自己做過d咩?打個電話都唔肯...
就連交代都唔肯...自己哩埋一邊自言自語...