Vincentma的無憂地帶

作者: vincentma 發表于 2008-12-7 20:00:50
144323 2729
osais 發表於 2008-12-17 09:25:27 |顯示全部樓層
vincent 媽, 你果度好清幽雅靜,  令人忘記煩惱既好地方! yeah!
回復

vincentma 發表於 2008-12-17 13:14:26 |顯示全部樓層
原帖由 osais 於 2008-12-17 09:25 發表
vincent 媽, 你果度好清幽雅靜,  令人忘記煩惱既好地方! yeah!

多謝讚賞!香港都有很多好地方既!
回復

Donder 發表於 2008-12-17 16:37:05 |顯示全部樓層
原帖由 hk88688 於 2008-12-16 23:24 發表
Donder
以前返工響銅鑼灣、中環, 啲人多到唔想行 , 所以一放工都急急腳返屋企.
你感冒菌入腸胃好似幾嚴重 , 咁你多啲休息同飲多啲水, 乖乖哋抖吓先得喇 ...

多謝你先, 現喉嚨被火燒, 食咩喉糖都唔得, 啖又多, 一咳成條氣管都好痛, 抖唔到氣, 好慘, 食左藥, 止左肚痛, 止呵, 但就仍然成日返胃, 想嘔, 唉 ! 希望快D好返啦 ! 大時大節, 返工多野做, 屋企又多野要搞, 今晚唔想返學, 不過, 是假期前最後一當, 我林, 我會頂埋佢, 今晚返學.
回復

Donder 發表於 2008-12-17 16:50:29 |顯示全部樓層
原帖由 jfung 於 2008-12-17 00:27 發表
噢! 叮噹完來你在德國。 想請問落雪種花係咪好煩架?  你個大舊得的手作子好得呀,我好LIKE只茄菲呀。 仲有你插花咁叻係咪學過架,好利害呀!!

落雪種花唔煩架, 只是冬天時, 無得種戶外, 如種戶外的, 都是耐寒的, 可挨得過冬天的, 又或是一年生植物, 年年春天重新播種子. 其實, 如你準備移民加國, 也可種好多耐寒的花花架, 綉球花, 玫瑰, 牡丹, 各色各樣的   金香, 大花扶桑,................去到外國, 自然找到一大蘿當地耐寒的花花種, 不用擔心.

果隻加菲是我至愛之一, 你咪喉住呀 !  哈.........哈........

我是 (亂插花)  高手, 草草流流.
真是無學過.
回復

花草之家 發表於 2008-12-17 16:54:11 |顯示全部樓層
原帖由 Donder 於 2008-12-17 16:37 發表

多謝你先, 現喉嚨被火燒, 食咩喉糖都唔得, 啖又多, 一咳成條氣管都好痛, 抖唔到氣, 好慘, 食左藥, 止左肚痛, 止呵, 但就仍然成日返胃, 想嘔, 唉 ! 希望快D好返啦 ! 大時大節, 返工多野做, 屋企又多野要搞, 今晚唔想 ...

叮噹,d菌入左腸胃,可大可小,都係要休息,身體健康最重要。
回復

Donder 發表於 2008-12-17 17:07:39 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-12-17 16:54 發表

叮噹,d菌入左腸胃,可大可小,都係要休息,身體健康最重要。

知到啦, 所以今個星期成個星期在家, 唔返工囉 ! 淨訓,    同嘔,      同上網咋,   咩都無力唔想做,  今晚返學的備課及家課仍未做, 集中唔到精神做, 又深 !
回復

花草之家 發表於 2008-12-17 17:16:30 |顯示全部樓層
原帖由 Donder 於 2008-12-17 17:07 發表

知到啦, 所以今個星期成個星期在家, 唔返工囉 ! 淨訓, http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/pig/pig%20(66).gif   同嘔, http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/pig/pig%20(120).gif     同上網咋,http://shieh ...

病成咁, 都入唔到腦,唔好返學啦!
仲有敏感症睇左醫生未?我係咪好長氣?
回復

Donder 發表於 2008-12-17 18:06:06 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-12-17 17:16 發表

病成咁, 都入唔到腦,唔好返學啦!
仲有敏感症睇左醫生未?我係咪好長氣?

敏感症.........我星期一去睇醫生時, 都想問下醫生架, 不過, 病成咁, 都唔會打住架啦, 所以問到嘴唇邊又收返, 無問到.

我都知如感冒菌入左內藏可大可小, 有人入左心藏, 搞到心藏病, 要打10幾年針, 我都咪話唔驚 !  !

但今晚是放假前最後一堂, 所以, 點到要返既 ! (如唔呵, 嘔的話 !)

回復

雲雲 發表於 2008-12-17 18:18:02 |顯示全部樓層
叮噹換Christmas新裝了!
回復

Donder 發表於 2008-12-17 19:31:30 |顯示全部樓層
原帖由 雲雲 於 2008-12-17 18:18 發表
叮噹換Christmas新裝了!

係呀, 搞搞氣氛麻 ! 嘻........嘻..........
回復

hk88688 發表於 2008-12-17 22:09:27 |顯示全部樓層
原帖由 Donder 於 2008-12-17 16:37 發表

多謝你先, 現喉嚨被火燒, 食咩喉糖都唔得, 啖又多, 一咳成條氣管都好痛, 抖唔到氣, 好慘, 食左藥, 止左肚痛, 止呵, 但就仍然成日返胃, 想嘔, 唉 ! 希望快D好返啦 ! 大時大節, 返工多野做, 屋企又多野要搞, 今晚唔想 ...

咁你放學好快啲返屋企抖抖, 病真係邊度都想去 , 不過返學無辦法喇. 多啲休息, 可以快啲好返迎聖誕嘛
回復

Donder 發表於 2008-12-18 08:43:57 |顯示全部樓層
原帖由 hk88688 於 2008-12-17 22:09 發表

咁你放學好快啲返屋企抖抖, 病真係邊度都想去 , 不過返學無辦法喇. 多啲休息, 可以快啲好返迎聖誕嘛

係呀 ! 大節流流, 唔想病, 一定要好返架 !
回復

hk88688 發表於 2008-12-18 10:32:48 |顯示全部樓層
叮噹, 咁你要忍吓, 乖乖哋抖幾日, 快啲好番, 聖誔咪可以出動四維遊
回復

Donder 發表於 2008-12-18 11:00:24 |顯示全部樓層
原帖由 hk88688 於 2008-12-18 10:32 發表
叮噹, 咁你要忍吓, 乖乖哋抖幾日, 快啲好番, 聖誔咪可以出動四維遊

知到 ! 尊命 !  
回復

花草之家 發表於 2008-12-18 11:16:30 |顯示全部樓層
原帖由 Donder 於 2008-12-18 11:00 發表

知到 ! 尊命 !  http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/pig/pig%20(98).gif

咁就乖la
回復

Donder 發表於 2008-12-18 11:30:48 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-12-18 11:16 發表

咁就乖la

放左學, 回左家 lu, 不過, 今天成日落風雪, 之前, 返學, 放學, 又病下病下咁, 不知幾小心駕車, 大舊, 叮嚀了幾次 ! 現在乖乖留在家啦 !
回復

花草之家 發表於 2008-12-18 11:49:10 |顯示全部樓層
原帖由 Donder 於 2008-12-18 11:30 發表

放左學, 回左家 lu, 不過, 今天成日落風雪, 之前, 返學, 放學, 又病下病下咁, 不知幾小心駕車, 大舊, 叮嚀了幾次 ! 現在乖乖留在家啦 !

唔記得左你要駕車返學, 你真係好危險呀! 好彩平安回家,下次唔好啦!
回復

Donder 發表於 2008-12-18 12:02:09 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-12-18 11:49 發表

唔記得左你要駕車返學, 你真係好危險呀! 好彩平安回家,下次唔好啦!

知到 ! 尊命 !  
回復

hk88688 發表於 2008-12-18 12:12:16 |顯示全部樓層
原帖由 Donder 於 2008-12-18 11:00 發表

知到 ! 尊命 !  http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/pig/pig%20(98).gif

咁快啲休息吓, 快啲好返
回復

Donder 發表於 2008-12-18 12:16:45 |顯示全部樓層
原帖由 hk88688 於 2008-12-18 12:12 發表

咁快啲休息吓, 快啲好返

真係去訓架啦 !     Bye- bye-
回復