[開源植物]軟枝黃蟬(枝條)

作者: cyhh 發表于 2008-11-29 17:48:07
2651 3
開源植物
名稱: 軟枝黃蟬(枝條), 約15cm
份數: 5份

交收方法: 只限回郵 , 由於枝條較長,請用較大較長的信封,我會用濕紙巾+少少泥寄出, 煩請準備$2.8的回郵

栽種心得:  (1)多年生灌木, 喜日照充足, 放天台暴晒都可以
                   (2)善分枝,粗生,而大得很快
                   (3)夾竹桃科, 白色汁液有微毒

請各位pm我,我再俾地址. (在信封請寫上網名和所要的植物, thanks!)
(Remarks: 由於沒時間插生根, 所以枝條是沒有根的,但因為好粗生,所以扦插應該冇問題)

排隊:
1. sukisweets(3/12寄出)
2.
3.
4.
5.

根據板主alex建議, 接受者要有義務分享, 唔好白費了開源者的希望。

評分

查看全部評分

sukisweets 發表於 2008-11-29 18:56:42 |顯示全部樓層
排隊:
1. sukisweets (多謝先~~不過我封回郵已經寄出咗..回郵我只係貼咗$1.8..咁樣, 可以點做..我係用長信封嘅)
2.
3.
4.
5.
回復

cyhh 發表於 2008-11-29 19:02:15 |顯示全部樓層
原帖由 sukisweets 於 2008-11-29 18:56 發表
排隊:
1. sukisweets (多謝先~~不過我封回郵已經寄出咗..回郵我只係貼咗$1.8..咁樣, 可以點做..我係用長信封嘅)
2.
3.
4.
5.

咁我放少d泥照寄啦。
回復

billy72875 發表於 2010-9-25 16:10:23 |顯示全部樓層
點解唔早D入會?過左幾年先後悔~走寶......
回復