特別品種~Phal.tetraspis 'C1'~加貼C1的故事~

作者: 方人也 發表于 2007-6-22 00:34:33
25109 125
Exodus 發表於 2007-8-28 20:42:38 |顯示全部樓層
我睇返果邊篇野
真係笑鬼死我喇~真係xxtra7......XD

我好想去nicobar島睇下真正既speciosa係點樣
回復

SKO 發表於 2007-8-28 21:03:15 |顯示全部樓層
原帖由 Jumpluff 於 2007-8-24 01:48 發表
加多句~
我其實唔係非常鍾意C1
我會揀追求R&W多D~~點都靚過C1^^
不過R&W既入手難度真係好難...要等等等@@

佢所講既野如果係幾年前都話叫講得通
依家講, 真係好想死 ...

請問R&W係乜?
回復

方人也 發表於 2007-8-28 23:06:47 |顯示全部樓層
真正嘅speciosa花色係紫紅色的...
回復

方人也 發表於 2007-8-28 23:20:42 |顯示全部樓層
印度洋中一群島,位於孟加拉灣和安達曼海之間,北為安達曼群島,南為印度尼西亞蘇門答臘島,目前與安達曼群島同屬印度安達曼-力高巴群島(Nicobar Island)聯邦直轄區管轄。群島由22個島嶼組成,面積1841平方公里,人口42026人。..................行跛你對腳你都行唔晒
回復

nicolelink 發表於 2008-2-28 14:13:09 |顯示全部樓層
原帖由 泰拳 於 2007-8-23 23:03 發表
講真我徐咗 Phal.tetraspis 'C1' 之外,就從未見過一棵可以開出唔同顏色花瓣的蝴蝶蘭啦! 所以我對 Phal.tetraspis 'C1' 好有興趣!

以前還在學校的時候,有好多好多的蝴蝶蘭,最愛這個了...
回復

Exodus 發表於 2008-2-28 17:14:11 |顯示全部樓層
omg
估唔到學校會有R&W
我信唔信好??
回復