再貼在日本見到的美美園藝

關閉 [複製鏈接]
作者: ayclui 發表于 2007-9-23 17:33:58
2424 11
真是美不勝收...如果可以留在日本就好了...只好努力儲多一點盤川

小熊的朋友

小熊的朋友
jade_a 發表於 2007-9-23 21:36:24 |顯示全部樓層
好靓呀,重有相片看嗎?
回復

ayclui 發表於 2007-9-23 21:39:18 |顯示全部樓層
原帖由 jade_a 於 2007-9-23 21:36 發表
好靓呀,重有相片看嗎?

多謝賞面
等我再找找...
回復

alextang 發表於 2007-9-23 22:51:49 |顯示全部樓層
日本人。好喜歡在門口種花的。

回復

呵呵笑 發表於 2007-9-23 22:56:13 |顯示全部樓層
我好中意去圖書館到借園藝方面的書,入面果啲日本的園藝真係精緻到不得了。
回復

ayclui 發表於 2007-9-23 23:07:15 |顯示全部樓層
原帖由 alextang 於 2007-9-23 22:51 發表
日本人。好喜歡在門口種花的。

係呀, 我o地經過佢o地屋企門口通常都忍唔住映相...
回復

羊咩咩 發表於 2007-9-24 07:20:53 |顯示全部樓層
原帖由 呵呵笑 於 2007-9-23 10:56 PM 發表
我好中意去圖書館到借園藝方面的書,入面果啲日本的園藝真係精緻到不得了。

我同你一樣喎~~~但唔係間間都咁齊全,要向外區借
回復

Monse 發表於 2007-9-28 17:41:06 |顯示全部樓層

日本之旅

係日本八戶每一家人門前都種滿各色各樣的花草,最衰無影到相,只係藥草園影左幾張咋。
日本之旅 ( 八戶 - 藥草園 不知名的花).jpg
日本之旅 ( 八戶 - 藥草園 之波斯菊) 3.jpg
日本之旅 ( 八戶 - 藥草園 之洋商陸).jpg
日本之旅 ( 八戶 - 藥草園 之梨樹).jpg
日本之旅 ( 仙台- 好靚既桔梗花).jpg
回復

ayclui 發表於 2007-9-28 23:13:36 |顯示全部樓層
嘩!  monse 你去完日本返o黎係咪好想即刻再去呢???我次次返o黎都有'思日抑鬱症' o架!
有無買種子呀?
回復

羊咩咩 發表於 2007-9-28 23:26:10 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-28 11:13 PM 發表
嘩!  monse 你去完日本返o黎係咪好想即刻再去呢???我次次返o黎都有'思日抑鬱症' o架!
有無買種子呀?

所以日劇咁多人鍾意睇,境靚
回復

Monse 發表於 2007-9-29 08:53:10 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-28 23:13 發表
有無買種子呀?

Me too. 我喜歡日本好乾淨,條街搵唔到一片樹葉及煙頭,空氣又清新,一望無際綠油油,如果唔係生活指數高日本都係一個移民的好地方,我比較喜歡去日本的鄉郊地方旅行,最尾那天才Shopping。

好可惜今次去日本連一間園藝店都見唔到啊,已經好刻意搵架啦
回復

ayclui 發表於 2007-9-29 10:31:32 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2007-9-29 08:53 發表

Me too. 我喜歡日本好乾淨,條街搵唔到一片樹葉及煙頭,空氣又清新,一望無際綠油油,如果唔係生活指數高日本都係一個移民的好地方,我比較喜歡去日本的鄉郊地方旅行,最尾那天才Shopping。

好可惜今次去日本連一間園藝店都見 ...

我又係喎---> 鍾意睇鄉郊地方多 d... 如果你喜歡行山介紹你去上高地o丫...靚到你想自己變成一隻熊, 留o向果度住...
回復