有無人用過呢隻HB-101呀

作者: tata 发表于 2007-9-21 14:23:22
5767 10
有無人用過呢隻HB-101呀? 好用嘛? 朋友上次去日本帶咗支sample俾我, 話事頭婆話好好用喎~見到繽繽100cc, 賣成三佰幾蚊一支, 貴日本一倍有多呀

http://www.hb-101.co.jp/hb101/index.html

ayclui 發表於 2007-9-21 14:37:49 |顯示全部樓層
請問有咩用呢?
lammanfung 發表於 2007-9-21 15:00:12 |顯示全部樓層
我在美國時也買了一支,用過後沒有很明顯的作用。這裡是中文版的產品說明。
tata 發表於 2007-9-21 15:14:09 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-21 14:37 發表
請問有咩用呢?

就係唔係好清楚, 朋友話嗰個日本人係咁話好呀, 正呀咁囉~ 我睇過應該大概係話由純天然植物提煉, 對植物,人,動物同地球都安全無毒, 日本好多農業都用, 話種出嚟啲食物好味啲又大啲咁, 總知講到萬能啦~哈哈, 有啲似雙飛人藥水~
tata 發表於 2007-9-21 15:15:00 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2007-9-21 15:00 發表
我在美國時也買了一支,用過後沒有很明顯的作用。這裡是中文版的產品說明。

嘩~美國都有呀, 貴唔貴呀? 點解簡體字嘅? 其實係咪日本出架?
ayclui 發表於 2007-9-21 15:28:20 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-21 15:14 發表

就係唔係好清楚, 朋友話嗰個日本人係咁話好呀, 正呀咁囉~ 我睇過應該大概係話由純天然植物提煉, 對植物,人,動物同地球都安全無毒, 日本好多農業都用, 話種出嚟啲食物好味啲又大啲咁, 總知講到萬能啦~哈哈, 有啲似 ...

係啦...雙飛人藥水...外敷內服...有病醫病, 無病強身, 好得人驚
八王爺 發表於 2007-9-21 15:59:46 |顯示全部樓層
如果真係咁得,一早就流行咗啦!

仲使問?
kong 發表於 2007-9-21 16:12:52 |顯示全部樓層
你唔講我都唔記得我買左一枝添, 放左邊度呢?
lammanfung 發表於 2007-9-21 16:16:12 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-21 15:15 發表

嘩~美國都有呀, 貴唔貴呀? 點解簡體字嘅? 其實係咪日本出架?

那時候我都是透過網站買的,地址就算是香港,他們也不收郵費呢。
tata 發表於 2007-9-21 17:49:41 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2007-9-21 16:12 發表
你唔講我都唔記得我買左一枝添, 放左邊度呢?

kong,

咁你之前有無用過呀? 有無分別呀?
kong 發表於 2007-9-21 22:14:45 |顯示全部樓層
我有用過,都係唔多覺佢嘅功效,但都有聽過人讚佢好.