花墟即時情報

作者: 小雷子 发表于 2018-6-2 17:54:11
28301 546
Tongbbmuimui 發表於 2018-8-25 14:35:00 來自手機 |顯示全部樓層
今日情報
Tongbbmuimui 發表於 2018-8-25 14:35:34 來自手機 |顯示全部樓層
今日花墟情報
小雷子 發表於 2018-8-25 14:45:45 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-8-25 14:35
今日花墟情報

唔該YY!見到粉紅喜蔭!
你有冇買到黃花長筒?
Tongbbmuimui 發表於 2018-8-25 16:01:09 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-25 14:45
唔該YY!見到粉紅喜蔭!
你有冇買到黃花長筒?<span class="emoji emoji1f601"></span>

黃花好似屋企有呀所以無買到呀,但有上次果位花友話想要果隻中岩呀,五知佢買左未呢
小雷子 發表於 2018-10-1 15:40:25 來自手機 |顯示全部樓層
忘左同大家報告,見到呢棵葉紋超靚,花式又唔錯的植物!小雷子不太認識,第一次見!有興趣的花友,可以去賓賓睇下!

好似叫孔雀薑  發表於 2018-10-6 08:21
alexkai 發表於 2018-10-1 15:42:26 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-10-1 15:40
忘左同大家報告,見到呢棵葉紋超靚,花式又唔錯的植物!小雷子不太認識,第一次見!有興趣的花友,可以去賓 ...

好陌生的品種,小雷子有入手嗎?
小雷子 發表於 2018-10-1 15:44:02 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-10-1 15:42
好陌生的品種,小雷子有入手嗎?

好想入,但又冇位!忍手!
除左買泥……咩都唔敢摸!

睇左當買左 [emoji]1f61c[/emoji]  發表於 2018-10-2 18:18
雙魚座 發表於 2018-10-5 13:06:05 來自手機 |顯示全部樓層
今天行花墟,遇見馬生。他一邊上貨,我一邊選……。好多靚貨。特別是長筒,有很多有花苞的,幾日便開花。
yak 發表於 2018-10-5 14:46:17 |顯示全部樓層
多謝報料!
放工仆出去買
雙魚座 發表於 2018-10-5 16:42:51 來自手機 |顯示全部樓層
yak 發表於 2018-10-5 14:46
多謝報料!
放工仆出去買

除了長筒,超迷岩質素也很高。有幾棵正值開花。
小雷子 發表於 2018-10-5 18:20:11 來自手機 |顯示全部樓層
yak 發表於 2018-10-5 14:46
多謝報料!
放工仆出去買

哈哈!唔洗急,最緊要快…………手囉!
小雷子 發表於 2018-10-5 18:24:13 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-10-5 16:42

噢!魚魚唔係對大花先有興趣咩?
咁快比$?有冇行個圈,冷靜下先買架?
哈哈!恭喜晒!
雙魚座 發表於 2018-10-5 19:04:47 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-10-5 18:24
噢!魚魚唔係對大花先有興趣咩?<span class="emoji emoji1f60f"></span>
咁快比$?有冇行個圈,冷靜下先買架?
哈哈!恭喜 ...

雷大好。是對大花有興趣,但見小花清秀,望落去又幾吸引,買咗囉!
無得冷靜,一去到 bun bun 見馬生上貨,新貨還未上,還不是“喝頭渴”的時候。那時已“沖昏頭腦”,腦袋得一個字“買”。第一個到,還不是選靚花的時候。這個時機,行個圈,花兒便不是你的啦!
小雷子 發表於 2018-10-5 19:09:23 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-10-5 19:04
雷大好。是對大花有興趣,但見小花清秀,望落去又幾吸引,買咗囉!
無得冷靜,一去到 bun bun 見馬生上貨 ...

魚魚好明智!
有魚骨頭湯飲,一定要大啖飲啦!
小雷子 發表於 2018-10-5 23:02:04 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-10-5 16:42

魚魚!你有冇買根球呀?
MUE-Train 發表於 2018-10-5 23:37:20 來自手機 |顯示全部樓層

一睇到個post,收工又去吸毒⋯⋯
剛返貨,質數好過平時假期去睇啲賣剩貨

AV今日返左一筲箕Tiyuan’s Rin Rin, 而且好多都有花蕾。
我本來想買棵Rin Rin Sport, 反而一棵都無返貨。

但最後都吸左5棵AV苗毒
好似呢棵Rin Rin咁細就有3枝花菖,就算本身有都照買,當backup.
雙魚座 發表於 2018-10-5 23:38:33 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-10-5 23:02
魚魚!你有冇買根球呀?<span class="emoji emoji1f60a"></span>

當然有啦!要不要過一半給你,今年又試過(挑戰過),但我選咗黃色。今年無你選的顏色,或是給人買了??一是深紫,或是深紫帶白紋。
小雷子 發表於 2018-10-5 23:42:53 來自手機 |顯示全部樓層
MUE-Train 發表於 2018-10-5 23:37

有花友見到今日有客人掃货好進取,原來就係你,一次掃左幾盆花花!
滿載而歸,的確大快人心!
小雷子 發表於 2018-10-5 23:46:12 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-10-5 23:38
當然有啦!要不要過一半給你,今年又試過(挑戰過),但我選咗黃色。今年無你選的顏色,或 ...

上年好傷心喎!出盡力都係得棵草!
又比人笑到面黃!
alexkai 發表於 2018-10-5 23:52:47 來自手機 |顯示全部樓層
MUE-Train 發表於 2018-10-5 23:37

這棵好熟口面,好似今日見過,特別的多花苞好靚。
我六點至六點半在場。哈哈,或者當時就在你身邊