花墟即時情報

作者: 小雷子 發表于 2018-6-2 17:54:11
28426 546
小雷子 發表於 2019-2-9 12:43:00 來自手機 |顯示全部樓層
ET0404 發表於 2019-2-9 12:03
我有盆中咗棉棉嘅Irish Flirt,斬頭後休養緊,插緊兩塊葉,不過未出苗,成功出到可以俾你。

...

你棵D葉先係真身!
我棵係圓葉!睇嚟都唔似!Irish Flirt 係半迷你,我呢棵好大吓!attachimg]810953[/attachimg]
回復

ET0404 發表於 2019-2-9 17:17:19 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-9 12:43
你棵D葉先係真身!
我棵係圓葉!睇嚟都唔似!Irish Flirt 係半迷你,我呢棵好大吓 ...

我棵同花友買,開過花對版㗎

你呢棵似斑葉品種,等睇花
回復

小雷子 發表於 2019-2-11 23:03:47 來自手機 |顯示全部樓層
ET0404 發表於 2019-2-9 17:17
我棵同花友買,開過花對版㗎

你呢棵似斑葉品種,等睇花  ...

我盆睇嚟好大機會係Irish Angel!
回復

小雷子 發表於 2019-2-11 23:07:31 來自手機 |顯示全部樓層
如果有花友喜歡日本櫻花的話,呢兩日可以去那間高級日本花店睇下!迷你櫻花好靚! 20190211_163913.jpg 20190211_163717.jpg 20190211_163710.jpg
回復

nekotoro 發表於 2019-2-15 10:46:09 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-11 23:07
如果有花友喜歡日本櫻花的話,呢兩日可以去那間高級日本花店睇下!迷你櫻花好靚!<span class="emoji emoji1f60d"></span> ...

我上次都見到有人買,但香港好似氣候唔夾易生蟲。我諗會唔會係枝條切落嚟塞入去個球度,其實無根的!

花墟幾時會有返平時賣的花花草草?

如果真係日本入口,應該唔會咁衰。若果是大陸貨,咁就難講!以前山卡啦園藝是大陸貨,花展售200蚊一球!  發表於 2019-2-15 14:45
回復

八王爺 發表於 2019-2-15 14:44:24 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-11 16:07
如果有花友喜歡日本櫻花的話,呢兩日可以去那間高級日本花店睇下!迷你櫻花好靚! ...

嘩.... 果然猛料! 春來了,櫻花放!

使唔使400蚊一棵?
回復

小雷子 發表於 2019-2-15 15:12:38 來自手機 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2019-2-15 14:44
嘩.... 果然猛料! 春來了,櫻花放!

使唔使400蚊一棵?

細棵$380,大棵$580!
任君選擇!

我睇嘢都幾準下喎!  發表於 2019-2-15 15:55
回復

nekotoro 發表於 2019-2-15 15:44:40 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-15 15:12
細棵$380,大棵$580!<span class="emoji emoji1f605"></span>
任君選擇!<span class="emoji emoji1f605"></span>

你個貼第一幅相果盆係大定細?開得好靚!我見啲日本惠蘭都好靚,不過要過千一盆,真係只能遠觀了!
回復

小雷子 發表於 2019-2-15 15:52:03 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-2-15 15:44
你個貼第一幅相果盆係大定細?開得好靚!我見啲日本惠蘭都好靚,不過要過千一盆,真係只能遠觀了!{:emoj ...

多花係大棵!我睇分別不大,以店員開價標準!
回復

八王爺 發表於 2019-2-15 15:56:28 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-2-15 08:52
多花係大棵!我睇分別不大,以店員開價標準!

擺明海鮮價!
願者上釣!
回復

八王爺 發表於 2019-2-15 15:57:20 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-2-15 08:44
你個貼第一幅相果盆係大定細?開得好靚!我見啲日本惠蘭都好靚,不過要過千一盆,真係只能遠觀了!{:emoj ...

唔好冧,睇下算!

果間店D嘢,全部海鮮價,而且好難養,因為唔多啱香港氣候!
回復

nekotoro 發表於 2019-2-15 16:07:29 來自手機 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2019-2-15 15:57
唔好冧,睇下算!

果間店D嘢,全部海鮮價,而且好難養,因為唔多啱香港氣候!  ...

我呢啲窮人都係去參觀為主!
回復

Tongbbmuimui 發表於 2019-2-16 15:25:59 來自手機 |顯示全部樓層
今日情報
回復

小雷子 發表於 2019-2-16 17:27:08 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2019-2-16 15:25
今日情報

Thanks 小貓貓!

有iris flirt呀大雷雷  發表於 2019-2-16 17:41
回復

powergun 發表於 2019-2-16 17:44:15 |顯示全部樓層

小慎子見到目標物啦
回復

nekotoro 發表於 2019-2-18 08:53:11 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2019-2-16 17:44
小慎子見到目標物啦

小雷子買左你夢中情人未?
回復

小雷子 發表於 2019-2-18 16:27:34 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-2-18 08:53
小雷子買左你夢中情人未?

買左啦!睇小苗,有少少似,但都唔能夠百分百確定,希望今次對版啦!
回復

小雷子 發表於 2019-5-12 22:19:03 來自手機 |顯示全部樓層
好耐冇出去花墟,心思思又去行返轉,撞正母親節,成條街都迫滿晒人,好熱鬧喎!
行完諗住買返包泥就走,點知比我見到盆超靚嘅AV!<自從去完發埸後,已經冇再打算買AV>
但紫色lace邊,又撞少少綠色,係我最愛嘅花款,真係無法抗拒!

回復

chestnut007 發表於 2019-5-12 22:22:34 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-12 22:19
好耐冇出去花墟,心思思又去行返轉,撞正母親節,成條街都迫滿晒人,好熱鬧喎!
行完諗住買返包泥就走,點 ...

又真係好靚啊!我都係lace 的fans!仲要係少女葉添!
回復

rwgplant 發表於 2019-5-12 22:24:16 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-12 22:19
行完諗住買返包泥就走,點 ...

上個月,巳經見到,你真係好耐無去花墟。我昨日有去,見人多,行一陣就走。
回復