送出--紫蘿蘭 (粉紅花)—(完)

作者: cokar 发表于 2018-5-18 11:55:33
2231 17

收到了花友 "BIRD1972" 送給我的紫羅蘭., 實物花比照片上要大要靚. 真係好開心.
佢原比我的盤景, 其實好靚, 但對花唔好太逼, 我最後換泥後, 拆開曬, 個度其實係幾盤來. 自己留了兩盤, 送出一盤.

希望FREE 來 FREE 去.  ^^

分享物品名稱: 紫蘿蘭 (粉紅花)

份數: 1 份
交收方法:  (面交)--黃大仙MTR

注意事項:  請自備容器,不包泥盤, 敬請準時不設郵寄

(非先到先得, 主要時地就到, 快交收, 因家中無長冷氣, 唔想留太耐)
在這排隊:
1.
2.
3.

開花照如下, 送出的未有花, 但好粗壯, 應好生養. 今晚回家再影相.

評分

查看全部評分

Yoki 發表於 2018-5-18 12:35:32 來自手機 |顯示全部樓層
在這排隊:
1.yoki,謝謝分享,會放公司養。
2.
3.
suisuet 發表於 2018-5-18 12:50:17 |顯示全部樓層
想排...但呢2日BB發高燒...去唔到....

為由路過支持下~~
icesea 發表於 2018-5-18 12:51:36 |顯示全部樓層
在這排隊:
2.icesea,我也排隊,我沒有粉紅色的紫羅蘭。
3.
kiko371 發表於 2018-5-18 14:14:14 |顯示全部樓層
在這排隊:
2.icesea,我也排隊,我沒有粉紅色的紫羅蘭。
3.kiko371 ,排隊,我都沒有粉紅色的紫羅蘭,得紫色。
cokar 發表於 2018-5-19 00:25:14 來自手機 |顯示全部樓層
今日返家見有d ,外圍葉軟左d. 因今早趕返工,無拎返公司。太熱。
紫蘿蘭適應新環境中。
其實原先,我已入盤,因之前唔係向上直生,所以,生長唔係圓形,盤中其實係兩棵來。
因唔想再攪佢,怕佢仲難適應,所以約現盤直接交出,收到的,等佢生長安定左再考慮要唔要換盤拆開兩盤啦。
cokar 發表於 2018-5-19 00:27:01 來自手機 |顯示全部樓層
今晚影的相。睇得出兩棵嗎?同有dd軟葉。介意可cancel.
kiko371 發表於 2018-5-19 07:15:37 來自手機 |顯示全部樓層
哈介意,但係佢情況好似真係要d 時間適應。
希望唔好有事
kiko371 發表於 2018-5-19 07:16:23 來自手機 |顯示全部樓層
係唔介意,手誤,打錯字
cokar 發表於 2018-5-19 09:00:00 來自手機 |顯示全部樓層
kiko371 發表於 2018-5-19 07:16
係唔介意,手誤,打錯字

已有花友講左幾時可取,你可以可時取?
睇下你地時間邊個同我夾d.你pm 我。
主要係唔想好似你話3pm, 我話2pm.
因真只想大家岩夾時間就好。我都係見花靓又要唔到咁多,不如代原主人送出。希望明白。多謝支持。
cokar 發表於 2018-5-19 11:00:44 來自手機 |顯示全部樓層
暫時hold比人了,多謝支持
kiko371 發表於 2018-5-19 18:49:02 |顯示全部樓層
cokar 發表於 2018-5-19 11:00
暫時hold比人了,多謝支持

感謝
成功交收
icesea 發表於 2018-5-19 21:08:12 來自手機 |顯示全部樓層
我不介意!由於我這一兩天一直在外,未能及時上網回覆你。已PM你了,如果沒有的話,給我一兩葉都可以!
cokar 發表於 2018-5-19 21:18:16 來自手機 |顯示全部樓層
icesea 發表於 2018-5-19 21:08
我不介意!由於我這一兩天一直在外,未能及時上網回覆你。已PM你了,如果沒有的話,給我一兩葉都可以! ...

因為這兩天太熱,又岩換泥,同家中無長冷氣,所以,有幾片葉都軟了。有花友今日可取,我已送出了。怕植物情況不好。
icesea 發表於 2018-5-20 00:02:10 來自手機 |顯示全部樓層

如果你全部已送出,就沒辦法,看看下次有沒有。
cokar 發表於 2018-6-13 15:05:14 |顯示全部樓層
icesea 發表於 2018-5-20 00:02
如果你全部已送出,就沒辦法,看看下次有沒有。

之前換完泥, 好唔STABLE.
個時有幾塊軟左的葉, 唔知用唔用到, 跟住我一直浸水.
最近見應都OK 呀.
你仲想唔想要? 要就比你.
時地要就我, 我放在了家中.
icesea 發表於 2018-6-14 14:27:43 |顯示全部樓層
cokar 發表於 2018-6-13 15:05
之前換完泥, 好唔STABLE.
個時有幾塊軟左的葉, 唔知用唔用到, 跟住我一直浸水.
最近見應都OK 呀.

我要啊!謝謝你呀!
icesea 發表於 2018-7-9 20:57:50 來自手機 |顯示全部樓層
今日收到你的葉了,十分謝謝您!