雙魚座~大天鵝

作者: 雙魚座 發表于 2018-5-3 16:32:18
2062 8

試種大天鵝差不多一個月。感覺大咗而且生走莖仔。
個半月,喜見花苞。希望不要令我失望。
11/6:大天鵝初開。12/6:開多朵花,13/6:天鵝花見瓣燶(咁快)。
22/6: 又有新花開,見有幾個冧,花期到,開花性都幾高。
12/7:其本上日日見花,但也見葉燶,葉子一片片掉下。
雙魚座 發表於 2018-6-22 12:12:02 來自手機 |顯示全部樓層
天鵝花期中。
回復

小雷子 發表於 2018-6-22 14:11:52 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-6-22 12:12
天鵝花期中。

條裙仔好靚!
回復

雙魚座 發表於 2018-7-5 09:39:02 來自手機 |顯示全部樓層

天鵝開花性好,好多冧,但點解葉燶?
回復

雙魚座 發表於 2018-7-21 09:34:29 來自手機 |顯示全部樓層
終於有多朵一齊開花,不過是天各一方。
回復

小雷子 發表於 2018-8-7 22:08:04 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-7-21 09:34
終於有多朵一齊開花,不過是天各一方。

魚魚!我入左小天鵝苗!哎呀!原來同你的大天鵝唔同的, 我呢棵好似要種係有冷氣扡方,多水少水都唔得!睇怕好快玩完!
回復

雙魚座 發表於 2018-8-8 08:00:43 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-7 22:08
魚魚!我入左小天鵝苗!哎呀!原來同你的大天鵝唔同的, 我呢棵好似要種係有冷氣扡方,多水少水都唔得! ...

大天鵝都不好景。
它一路葉枯,現在浸水中。
天鵝喜歡涼快的環境。
回復

小雷子 發表於 2018-8-8 13:33:48 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-8-8 08:00
大天鵝都不好景。<span class="emoji emoji1f622"></span>
它一路葉枯,現在浸水中。<span class="emoji emoji1f625"></span>
天鵝喜歡涼快的環 ...

見你之前都種得好好架,所以我先敢入貨!夏天太熱,你放外種定室內種?
回復

雙魚座 發表於 2018-8-8 14:39:40 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-8 13:33
見你之前都種得好好架,所以我先敢入貨!<span class="emoji emoji1f605"></span>夏天太熱,你放外種定室內種?
回復