殺手學種蘭花

作者: 小雷子 发表于 2018-4-29 23:39:59
38116 601
Ming36 發表於 2018-11-30 14:19:07 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-30 13:49
琴日一心諗住買水苔,行到近花寶附近,一間買乾貨品花店,門口擺左一啲台灣迷你蘭花,好可愛!我見佢啲葉 ...

D花又大又靚
好眼光,真係可遇不可求
小雷子 發表於 2018-11-30 14:22:25 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2018-11-30 14:19
D花又大又靚<span class="emoji emoji1f44d"></span>
好眼光,真係可遇不可求

小雷子中毒太深啦!
咁細棵,唔阻定!你都可以考慮,入手啦!
Ming36 發表於 2018-11-30 14:36:16 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-30 14:22
小雷子中毒太深啦!<span class="emoji emoji1f62d"></span>
咁細棵,唔阻定!你都可以考慮,入手啦!<span class="emoji emoji1f605"></span> ...

現在窗台、窗花、對流窗,全部都係植物,要出花墟買多啲鈎,掛高啲盆栽,但我唔敢掛出窗外。
平均每個月去花墟一次,要等下個月先有時間,一定會擘大隻眼多多留意,希望都遇到啲好嘢
小雷子 發表於 2018-11-30 14:40:20 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2018-11-30 14:36
現在窗台、窗花、對流窗,全部都係植物,要出花墟買多啲鈎,掛高啲盆栽,但我唔敢掛出窗外。
平均每個月 ...

好嘢!向高空發展!
(落毒中…………)
GP01-Fb 發表於 2018-11-30 14:46:27 來自手機 |顯示全部樓層
琴日一心諗住買水苔,行到近花寶附近,一間買乾貨品花店,門口擺左一啲台灣迷你蘭花,好可愛!我見佢啲葉 ...

真係好靚,係咪有啲似小梅花?細細棵好可愛。
小雷子 發表於 2018-11-30 15:01:25 來自手機 |顯示全部樓層
GP01-Fb 發表於 2018-11-30 14:46
真係好靚,係咪有啲似小梅花?細細棵好可愛。

係呀!唔錯!有興趣出去睇吓!
GP01-Fb 發表於 2018-11-30 15:25:15 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-30 15:01
係呀!唔錯!有興趣出去睇吓!

我無位了
(已經向高空發展 )
Ming36 發表於 2018-11-30 16:06:32 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-30 14:40
好嘢!向高空發展!<span class="emoji emoji1f44d"></span><span class="emoji emoji1f605"></span>
(落毒中…………)

我本身都有花毒癮,時不時發作,暫無藥可醫,試過淨係帶八達通、id card 出花墟,阻止毒癮發作,幾驚店主同我講:「先帶盆花返屋企,下次行經先比錢囉。」
Ming36 發表於 2018-11-30 16:07:59 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-11-30 14:40
好嘢!向高空發展!<span class="emoji emoji1f44d"></span><span class="emoji emoji1f605"></span>
(落毒中…………)

話下個月出花墟,原來聽日就係下個月
小雷子 發表於 2018-11-30 16:09:09 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2018-11-30 16:07
話下個月出花墟,原來聽日就係下個月<span class="emoji emoji1f602"></span>

你好正呀!
Martina 發表於 2019-2-17 08:56:51 |顯示全部樓層

卒之都買到嗱! 恭喜哂!

我棵現在也復花啦!
小雷子 發表於 2019-2-17 20:52:19 來自手機 |顯示全部樓層
Martina 發表於 2019-2-17 08:56
卒之都買到嗱! 恭喜哂!

我棵現在也復花啦!

係呀! 得償所願 !你棵有花冧了,恭喜!記得放靚靚花上嚟,同大家分享!
小雷子 發表於 2019-3-14 21:03:27 來自手機 |顯示全部樓層
好耐冇更新啦,大家可能估,莫非全部已經比小雷子殺C晒!
非也!非也!
你地睇……有兩棵已經有花冧啦! 20190314_112953.jpg 20190314_111020.jpg 20190314_111016.jpg
歡樂童話也有一枝花菖 20190314_113019.jpg

恭喜恭喜!  發表於 2019-3-14 21:34
Sumbie 發表於 2019-3-14 22:04:22 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子,你D水栽蘭花呢?
小雷子 發表於 2019-3-14 22:10:38 來自手機 |顯示全部樓層
Sumbie 發表於 2019-3-14 22:04
小雷子,你D水栽蘭花呢?<span class="emoji emoji1f64a"></span>

嘻嘻!仲未C!明天又再更新!
W88 發表於 2019-3-15 07:44:30 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-3-14 21:03
好耐冇更新啦,大家可能估,莫非全部已經比小雷子殺C晒!<span class="emoji emoji1f644"></span>
非也!非也!
你地睇……有 ...

嘩........
士別三日,刮目相看,
雷大由殺手進化成為,高手高手高高手行列!
佩服,佩服!
sarshk2014 發表於 2019-3-15 08:33:39 |顯示全部樓層
雷大大嘅努力成果,一定要頂一下啦!不過唔好衰收尾阿!
nekotoro 發表於 2019-3-15 10:06:39 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-3-14 21:03
好耐冇更新啦,大家可能估,莫非全部已經比小雷子殺C晒!<span class="emoji emoji1f644"></span>
非也!非也!
你地睇……有 ...

小雷子你種到佢哋肥肥白白!厲害!
是那棵粉黃帶啡點的來花嗎?她是什麼名字?
小雷子 發表於 2019-3-15 12:45:55 來自手機 |顯示全部樓層
W88 發表於 2019-3-15 07:44
嘩........
士別三日,刮目相看,
雷大由殺手進化成為,高手高手高高手行列!

咪笑我!一睇就知係撞彩啦!依加仲係拎住個<學神牌>,還要向88及其他高手學習學習!
小雷子 發表於 2019-3-15 12:54:54 來自手機 |顯示全部樓層
sarshk2014 發表於 2019-3-15 08:33
雷大大嘅努力成果,一定要頂一下啦!不過唔好衰收尾阿!

有你嘅支持真好!
最鐘意睇你有趣回覆,沉悶嘅氣氛即係變返開心!