返回列表 發新帖

大天鵝走莖3份 (每份2條) **完**5/1已寄出了

作者: commenz 发表于 2018-4-29 23:15:48
2542 30
commenz 發表於 2018-5-1 13:32:05 來自手機 |顯示全部樓層
homayho 發表於 2018-5-1 11:51
請問大小天鵝伲怎樣分別?

Good question, 問得好好呀! 除左花朵上, 大天鵝係有粉色斑點, 而小天鵝係純白色無斑點之外外。大小天鵝既葉都唔同架, 大天鵝既葉大塊d, 有鋸齒邊, 而小天鵝既葉細塊d, 比較圓潤d架~
commenz 發表於 2018-5-1 13:35:45 來自手機 |顯示全部樓層
3位花友, 小妹已經寄出了走莖, 每份件都貼上$4.5郵資, 因為無細信封, 望請見諒~如郵資唔夠, 郵局需收取extra郵資, 麻煩請同我講, 我會俾番大家的。收到後麻煩請話我知, Happy Planting!
cokar 發表於 2018-5-1 14:03:36 來自手機 |顯示全部樓層
你唔係收我地$4 咩?oh..要唔要再比返多左錢你?
commenz 發表於 2018-5-1 14:04:06 來自手機 |顯示全部樓層
cokar 發表於 2018-5-1 14:03
你唔係收我地$4 咩?oh..要唔要再比返多左錢你?

唔洗喇haha
pekklewin 發表於 2018-5-1 14:28:49 來自手機 |顯示全部樓層
commenz 發表於 2018-5-1 13:35
3位花友, 小妹已經寄出了走莖, 每份件都貼上$4.5郵資, 因為無細信封, 望請見諒~如郵資唔夠, 郵局需收取extr ...

謝謝,收到會通知你  
homayho 發表於 2018-5-1 15:31:40 |顯示全部樓層
commenz 發表於 2018-5-1 13:32
Good question, 問得好好呀! 除左花朵上, 大天鵝係有粉色斑點, 而小天鵝係純白色無斑點之外外。大小天鵝 ...

謝謝
suisuet 發表於 2018-5-4 12:50:20 |顯示全部樓層

謝謝大大的分享~~
剛郵差哥哥叮噹,我收件了,好大件。(我係公司地址,我可隨時收,其他花友要留意)

另外,想問,我要水浸定入泥呢??
pekklewin 發表於 2018-5-4 16:03:55 |顯示全部樓層
走莖收到了, 謝謝分享 !
cokar 發表於 2018-5-5 09:43:52 來自手機 |顯示全部樓層
收到了,多謝呀。現拎去浸水出根先。
commenz 發表於 2018-5-7 06:22:25 來自手機 |顯示全部樓層
suisuet 發表於 2018-5-4 12:50
謝謝大大的分享~~
剛郵差哥哥叮噹,我收件了,好大件。(我係公司地址,我可隨時收,其他花友要留意)

可水浸亦可直接入泥, 隨個人喜好
suisuet 發表於 2018-5-11 15:28:04 |顯示全部樓層
暫時入泥既好似唔多妥...水浸既還OK。