終於。。。忍唔到手

作者: tarepanda817 發表于 2018-1-23 20:31:00
1646 8
每日放工都見到呢幾盆迷你AV, 因為快到新年關係,這幾盆花被人冷落多時。今日最終忍不到手,入左最特別嘅"它", 回家忙住消毒換泥,順便用紙帶貼靚埋花盆
小雷子 發表於 2018-1-23 20:48:50 來自手機 |顯示全部樓層
恭喜晒!歡迎中紫毒!
回復

tarepanda817 發表於 2018-1-23 20:51:15 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-1-23 20:48
恭喜晒!歡迎中紫毒!<span class="emoji emoji1f601"></span>

第一盆入手,屋企個D大部份是插葉出來嘅bb,呢盆$15抵哂
回復

Cat26 發表於 2018-1-23 22:28:27 來自手機 |顯示全部樓層
最靚那盆給你買了,以後行過無靚花睇
回復

tarepanda817 發表於 2018-2-4 23:12:11 來自手機 |顯示全部樓層
同一盆花開3朵都唔同顏色(紫,粉,白),但奇怪的是,我一甩左個袋,佢D葉冇幾耐又軟皮,入返袋一日葉就硬返有咩辨法可以令佢出監!
回復

Elsa2016 發表於 2018-2-5 01:12:05 來自手機 |顯示全部樓層
咁奇怪? 你間屋係咪濕度好低? 放Air humidifier 得唔得?
回復

kenwong 發表於 2018-2-5 03:18:26 來自手機 |顯示全部樓層
你換左泥 d根未生定未吸到水會軟
一般都是入溫室之類keep 濕度的方法
請留意最近溫度偏低回復會較慢
Av要的是恒年十幾廿度的環境怕熱亦怕凍

Rob's loose noodle 我斷了種n年了T.T
回復

tarepanda817 發表於 2018-2-5 07:23:22 來自手機 |顯示全部樓層
kenwong 發表於 2018-2-5 03:18
你換左泥 d根未生定未吸到水會軟
一般都是入溫室之類keep 濕度的方法
請留意最近溫度偏低回復會較慢

明白哂,多謝大大指教^^諗住早D放佢出監唔駛住膠袋咁慘
回復

tarepanda817 發表於 2018-2-5 07:25:21 來自手機 |顯示全部樓層
Elsa2016 發表於 2018-2-5 01:12
咁奇怪? 你間屋係咪濕度好低? 放Air humidifier 得唔得?

屋企有個D桌面用放濕機,可能真係太乾了,今早天文台只顯示得52度!
回復