入左幾舊薑...26/2 醒左啦啦啦= v=

作者: ching99013 发表于 2018-1-23 16:35:43
6232 68
powergun 發表於 2018-2-2 15:50:07 |顯示全部樓層
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 15:42
系統見你香港地址就不會給你付款
但上次我拍6件有2項能付款,結果再補拍運費仍能直送香港!
...

是的
该宝贝不支持销售到您选择的国家或地区
我上次都可以用假大陸地址落order, 之後揀一件可以運一件可過到運港,只是叫佢地將假地址的貨以真的寄,但今次整個網都搵唔到一件可過關的
ching99013 發表於 2018-2-2 15:52:01 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-2-2 15:50
是的
我上次都可以用假大陸地址落order, 之後揀一件可以運一件可 ...

我係真係運到大陸集運, 再係網上用集運個網領件送上門bo
唔係一次過香港
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 15:53:09 |顯示全部樓層
ching99013 發表於 2018-2-2 15:45
你要設定度改返送貨地址, 用中轉提供果個

不用改默認地址
是次是入食蟲, 見別部份可以付就與掌櫃溝通補拍運費當其它植物(以前一向可以直發 "崇峰"! 佢有辦法)

一係個老闆同快遞熟, 一係用其他野假裝XD  發表於 2018-2-2 15:58
ching99013 發表於 2018-2-2 15:54:19 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-2-2 15:50
是的
我上次都可以用假大陸地址落order, 之後揀一件可以運一件可 ...

https://logistics.dimbuy.com/userguide/warehouse-cn

登記之後, 買野直接送到佢東莞個倉, 幾乎冇一間會唔送
然後用單mun.網上領件, 要收中轉費但等送上門就OK
ching99013 發表於 2018-2-2 15:56:24 |顯示全部樓層
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 15:53
不用改默認地址
是次是入食蟲, 見別部份可以付就與掌櫃溝通補拍運費當其它植物(以前一向可以直發 "崇峰"! ...

有D賣家同快遞熟既快遞會照收, 我試過AV同活魚卵囉, 水草都試過, 直送係安全又快, 但係貴
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 15:58:10 |顯示全部樓層
ching99013 發表於 2018-2-2 15:52
我係真係運到大陸集運, 再係網上用集運個網領件送上門bo
唔係一次過香港 ...

D薑咁貴好牙煙!

如大家用到微信支付,部份賣家也可直到呢!
powergun 發表於 2018-2-2 15:58:34 |顯示全部樓層
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 15:53
不用改默認地址
是次是入食蟲, 見別部份可以付就與掌櫃溝通補拍運費當其它植物(以前一向可以直發 "崇峰"! ...

你依家再試下, 掌櫃都唔願發貨香港
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 15:59:05 |顯示全部樓層
ching99013 發表於 2018-2-2 15:56
有D賣家同快遞熟既快遞會照收, 我試過AV同活魚卵囉, 水草都試過, 直送係安全又快, 但係貴  ...

最低消費 RMB 30 or HKD36/39
powergun 發表於 2018-2-2 15:59:20 |顯示全部樓層
ching99013 發表於 2018-2-2 15:54
https://logistics.dimbuy.com/userguide/warehouse-cn

登記之後, 買野直接送到佢東莞個倉, 幾乎冇一間 ...

好呀,等我睇下先
ching99013 發表於 2018-2-2 15:59:22 |顯示全部樓層
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 15:58
D薑咁貴好牙煙!

如大家用到微信支付,部份賣家也可直到呢!

畀左錢先我總係唔太放心... 都係有中間人安全D
D薑我都用中轉啊!
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 16:01:57 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-2-2 15:58
你依家再試下, 掌櫃都唔願發貨香港

最近 Jan 25 先收到!
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 16:04:36 |顯示全部樓層
ching99013 發表於 2018-2-2 15:59
畀左錢先我總係唔太放心... 都係有中間人安全D
D薑我都用中轉啊!

開頭我都有這樣想!
所以第一次入平 D, 通常隔天就收到。
powergun 發表於 2018-2-2 16:05:39 |顯示全部樓層
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 16:01
最近 Jan 25 先收到!

我上年雙11都order到的同一間店,但今年都唔發

I pm you the shop name 食蟲植物  發表於 2018-2-2 16:07
powergun 發表於 2018-2-2 17:27:24 |顯示全部樓層
小紅楓樹 發表於 2018-2-2 15:59
最低消費 RMB 30 or HKD36/39

今次我買左10件貨, 集運費都係港紙15蚊左右的
powergun 發表於 2018-2-3 10:03:02 |顯示全部樓層
ching99013 發表於 2018-2-2 15:54

登記之後, 買野直接送到佢東莞個倉, 幾乎冇一間 ...

睇過呢間, 活動植物都一樣係唔送的, 照寫都無問題?
mascara69 發表於 2018-2-5 01:38:08 來自手機 |顯示全部樓層
我一般寄到我深圳朋友地址,週六再去攞,不過淘寶店家有時會剪葉齋寄根莖,導致要花費好長時間重新抽新芽
powergun 發表於 2018-2-5 09:54:40 |顯示全部樓層
mascara69 發表於 2018-2-5 01:38
我一般寄到我深圳朋友地址,週六再去攞,不過淘寶店家有時會剪葉齋寄根莖,導致要花費好長時間重新抽新芽 ...

有大陸地址的就唔使愁,叫佢地收到貨再寄落黎都得,但唔係人人有
小紅楓樹 發表於 2018-2-5 11:10:01 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-2-2 17:27
今次我買左10件貨, 集運費都係港紙15蚊左右的

現在天氣還可以集運,我心急又怕有死傷通常可以直到是我首選!
powergun 發表於 2018-2-5 11:15:41 |顯示全部樓層
小紅楓樹 發表於 2018-2-5 11:10
現在天氣還可以集運,我心急又怕有死傷通常可以直到是我首選!

你買食蟲唔同的,我想買多肉,唔使咁心急,等個多星期應無問題的

對!  發表於 2018-2-5 11:17
kings5 發表於 2018-2-14 11:18:16 |顯示全部樓層
貴價姜