返回列表 發新帖
小雷子 發表於 2018-1-31 19:50
呢D靚品種,要去發叔花塲先揾到!冇位種先頭痛!ET大大有位!可以入去掃貨! ...

"冇位"應該係花友們嘅口頭襌,我都冇位,特別係室內夠光嘅位,我又唔想特登搵個位照燈,所以發叔場真係唔敢去啦,驚一"發"不可收拾呀!

呢度同FB 都時有靚花分享或出售嘅,我多數都係呢兩個途徑,137都係呢度花友cyhui 分享嘅。
 樓主| 發表於 5 天前 | 顯示全部樓層
爆竹一聲除舊歲!

祝花友們花開富貴!
發表於 5 天前 來自手機 | 顯示全部樓層
ET0404 發表於 2018-2-16 12:44
爆竹一聲除舊歲!

有靚花迎新春!祝ET大大!心想事成!

多謝多謝!大家咁話!^^  發表於 5 天前
 樓主| 發表於 昨天 13:22 | 顯示全部樓層

Achimenes Grandiflora 'Robert Dressler 忽然軟葉,多數爛根

好彩有粒蟲仔,即刻將粒蟲活埋,另一半剪根浸水,希望有救

樓主| 發表於 昨天 13:26 | 顯示全部樓層

發表於 昨天 16:29 | 顯示全部樓層

色澤變暗,要謝了,我d都係

家樂花更好,剛開始開花,大把冧爆
 樓主| 發表於 昨天 17:28 | 顯示全部樓層
B17 發表於 2018-2-20 16:29
色澤變暗,要謝了,我d都係

爆竹百合都算開得耐 新年期間開,十分應節