返回列表 發新帖

日本零度之旅

作者: 小雷子 發表于 2017-12-13 20:10:46
3702 27
雙魚座 發表於 2017-12-17 21:29:19 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-12-17 20:31
今日最后一天的行程,小雷子終於敵不過零度的天氣,竟變成一隻病貓!冷宮真係唔適合我長期居住的地方!幸好 ...

反到來香港都可能是冷宫。有可能明早六時出門口會見草上有結霜。由細見到大,見霜不用上大帽山。
回復

小雷子 發表於 2017-12-17 21:30:50 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2017-12-17 21:29
反到來香港都可能是冷宫。有可能明早六時出門口會見草上有結霜。由細見到大,見霜不用上大帽山。{:emoji_ ...

明天幾多度?唔會零度架?
回復

tarepanda817 發表於 2017-12-17 22:07:08 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2017-12-17 21:29
反到來香港都可能是冷宫。有可能明早六時出門口會見草上有結霜。由細見到大,見霜不用上大帽山。{:emoji_ ...

今日好凍,D植物一定凍到儍左!有部份仲掛左出街冇带返入屋添!
回復

雙魚座 發表於 2017-12-17 22:29:42 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-12-17 21:30
明天幾多度?唔會零度架?<span class="emoji emoji1f605"></span>

天文台話12度。我相信我區應十度以下。見霜有特定地方(低洼濕草地)。附近得這地方有霜睇,以前都會晨早望下,現在天寒地凍唔理了,不知那片草地還有沒有呢?
回復

小雷子 發表於 2017-12-18 16:47:53 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2017-12-17 22:29
天文台話12度。我相信我區應十度以下。見霜有特定地方(低洼濕草地)。附近得這地方有霜睇,以前都會晨早 ...

返到嚟温暖好多!不過依加病到半C!
回復

tarepanda817 發表於 2017-12-18 17:26:39 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-12-18 16:47
返到嚟温暖好多!不過依加病到半C!<span class="emoji emoji1f623"></span>

返來幫襯左醫生未?
回復

小雷子 發表於 2017-12-18 17:43:37 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2017-12-18 17:26
返來幫襯左醫生未?

我不知幾掛住個醫生,放低行李,淋埋花,即刻去同佢約會!排隊條人龍都好長下!
回復

tarepanda817 發表於 2017-12-18 18:31:19 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2017-12-18 17:43
我不知幾掛住個醫生<span class="emoji emoji1f637"></span>,放低行李,淋埋花,即刻去同佢約會!排隊條人龍都好長下![emo ...

天氣一轉凍,醫務所條龍就長到呢。。。保重保重!
回復