作者: Scar 發表于 2017-12-3 10:00:30
3906 32

延續Angela的分享
數量: 3份, 隨機送出
交收方法: 只限郵寄,郵遞風險,恕不負責
郵費連包裝費: $7
注意: 分享的修葉比較大, 申請者須考慮信箱是否夠大, 或有沒有時間到郵局領取

重要事項:
.申請成功者需於12小時內,PM取戶口號碼,並附上郵寄地址,否則申請會被取消
.收到戶口號碼後24小時內,將HK$7(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口(HSBC),否則申請會被取消
.入數後請發帖或PM通知入數時間,請勿貼出收據
.收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
.送出與否,本人有最後之決定權
.申請後失去聯絡者以後分享不予接受

***非先到先得,星期一夜晚公佈結果****

開花照
實物照

***公佈結果(4/12, 8:00pm)****
1. lamy, 4/12入數, 5/12寄出, 7/12收到
3. Lavendercandy, 謝謝, 5/12入數, 6/12寄出, 8/12收到
4. Erato, 感謝分享5/12入數, 6/12寄出, 9/12收到

評分

查看全部評分

lamy 發表於 2017-12-3 11:42:33 |顯示全部樓層
請Copy 排隊:
1.lamy
2.
3.
回復

tarepanda817 發表於 2017-12-3 13:29:45 來自手機 |顯示全部樓層

1.lamy
2. tarepanda817, thx
3.

我有隻麻點紅花大岩桐側牙, 有興趣嗎?  發表於 2017-12-6 17:05
回復

Lavendercandy 發表於 2017-12-4 12:39:09 |顯示全部樓層
1.lamy
3. Lavendercandy, 謝謝
回復

eratochoi 發表於 2017-12-4 12:40:48 |顯示全部樓層
1. lamy
4. Erato, 感謝分享
回復

lamy 發表於 2017-12-4 23:46:54 |顯示全部樓層
剛剛入了數,謝謝大大分享。
回復

lamy 發表於 2017-12-7 17:17:00 |顯示全部樓層
剛剛收到葉片及側芽, 謝謝大大分享, 謝謝~!!!
回復

Scar 發表於 2017-12-7 21:29:49 |顯示全部樓層
lamy 發表於 2017-12-7 17:17
剛剛收到葉片及側芽, 謝謝大大分享, 謝謝~!!!

happy planting!
回復

Lavendercandy 發表於 2017-12-8 12:07:13 |顯示全部樓層
收到啦,精美包裝!葉片真的好大塊!謝謝分享!

happy planting  發表於 2017-12-8 14:12
回復

Scar 發表於 2017-12-8 14:14:39 來自手機 |顯示全部樓層
Lavendercandy 發表於 2017-12-8 12:07
收到啦,精美包裝!葉片真的好大塊!謝謝分享!

搵左好耐先搵到岩用既盒...平時買果d太細了
水浸會慢慢變根球, 泥種會好快生小苗, 自己決定想要d乜
回復

Lavendercandy 發表於 2017-12-8 16:31:03 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2017-12-8 14:14
搵左好耐先搵到岩用既盒...平時買果d太細了
水浸會慢慢變根球, 泥種會好快生小苗, 自己決定想要d乜 ...

原來咁樣, 我以為好似av咁添
等葉片飲飽水, 我選其中一片葉試泥種先 ~
第一次葉插大岩桐好多唔識, 多謝師姐指教~
回復

angela819 發表於 2017-12-8 22:48:11 來自手機 |顯示全部樓層
好耐無上黎啦!你說的Angela是我嗎?如是,多謝你呀!種到好靚,我一棵大岩桐都無啦,謝謝各位幫我種得咁靚,還可以比我睇到開花相,謝謝!
回復

Scar 發表於 2017-12-8 23:04:17 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-12-8 22:48
好耐無上黎啦!你說的Angela是我嗎?如是,多謝你呀!種到好靚,我一棵大岩桐都無啦,謝謝各位幫我種得咁靚 ...

當然係啦你~~~
可惜我只留到呢隻.....彩虹果款留唔住.....
幸好這隻也是勤開花的~~~常常見到都開心~~
家裡還有兩盆, 你幾時想種返就通知我~~~

另外, 我農曆年會去印度...好期待~~~
回復

Scar 發表於 2017-12-8 23:06:59 |顯示全部樓層
eratochoi 發表於 2017-12-4 12:40
1. lamy

收到修葉未?
回復

eratochoi 發表於 2017-12-11 09:36:59 |顯示全部樓層

對不起,星期六收到了,真的好大片,希望能發芽,多謝你的分享
回復

angela819 發表於 2017-12-12 21:47:51 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2017-12-8 23:04
當然係啦你~~~
可惜我只留到呢隻.....彩虹果款留唔住.....
幸好這隻也是勤開花的~~~常常 ...

先謝謝, 不過家中真不適種.
印度, 真的值得一去, 你去那些地方呀?喀什冬天會下大雪的!
有機會真的想跟你去自由行!
回復

Scar 發表於 2018-1-8 21:13:49 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-12-12 21:47
先謝謝, 不過家中真不適種.
印度, 真的值得一去, 你去那些地方呀?喀什冬天會下大雪的!
有機會真的想跟你 ...

總算定左行程, 我會去Rajasthan區的Dehli,Agra, Jaipur,Pushkar, Udaipur, Jodpur 同Jaisalmer
全程十二日(唔計飛行時間), 有d趕...到時去到再取捨
回復

angela819 發表於 2018-3-4 15:33:15 |顯示全部樓層
Scar 發表於 2018-1-8 21:13
總算定左行程, 我會去Rajasthan區的Dehli,Agra, Jaipur,Pushkar, Udaipur, Jodpur 同Jaisalmer
全程十二 ...

HI, HI, 問了你許多問題, 請看PM
回復

Homa1202 發表於 2018-3-4 17:05:38 來自手機 |顯示全部樓層
印度自由行真的要小心亜, 很多年前去過, japur, agra, deli, 所謂的金三角旅遊, 新德里和舊的分别很大, 新的先進, 舊的好多貧民區, 真的要小心
回復

Homa1202 發表於 2018-3-4 17:16:17 來自手機 |顯示全部樓層
路過多咀了, 不好意思啊
回復

12下一頁