雙魚座~種迷岩、流鼻涕(#97-vvboy,#98- B大,#102-tin)

作者: 雙魚座 發表于 2017-11-21 21:20:03
18248 257
小雷子 發表於 2018-4-12 22:12:24 來自手機 |顯示全部樓層
Homa1202 發表於 2018-4-12 21:34
你睇中邊位公主?

S.Ozark Red Lightning
我第一幅水彩畫主角!
回復

Homa1202 發表於 2018-4-13 10:17:10 |顯示全部樓層
哦, 佢真系好靚女
回復

雙魚座 發表於 2018-4-26 15:59:04 來自手機 |顯示全部樓層
更新迷岩。有棵 s.mark twain 種子苗。
回復

小雷子 發表於 2018-4-26 16:35:10 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-4-26 15:59

大得好快喎!
回復

tarepanda817 發表於 2018-4-26 17:26:53 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-4-26 15:59

我都有mark twain種子苗,不過好像無長大
回復

小雷子 發表於 2018-4-26 17:39:57 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-26 17:26

寄份比我試下!我又要種!
回復

雙魚座 發表於 2018-4-26 18:51:42 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-26 17:26

咁多棵,得一棵大,其他都好細。
回復

tarepanda817 發表於 2018-4-26 19:30:26 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-4-26 17:39
寄份比我試下!我又要種!<span class="emoji emoji1f602"></span>

等大D我寄份俾你玩下
回復

tarepanda817 發表於 2018-4-26 19:31:42 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-4-26 18:51
咁多棵,得一棵大,其他都好細。

嘩,咁大對比!莫非要早D分盆先
回復

雙魚座 發表於 2018-4-26 20:05:56 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-26 19:31
嘩,咁大對比!莫非要早D分盆先<span class="emoji emoji1f631"></span>

分盆真是好像大快啲。
回復

tarepanda817 發表於 2018-4-26 20:33:16 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-4-26 20:05
分盆真是好像大快啲。

分左1粒出來,手都震埋!
放左係燈下照下,睇下會唔會快D長大!
回復

小雷子 發表於 2018-4-26 20:36:36 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-26 20:33
分左1粒出來,手都震埋!
放左係燈下照下,睇下會唔會快D長大! ...

好迷你!好可愛!
回復

tarepanda817 發表於 2018-4-26 20:39:10 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-4-26 20:36
好迷你!好可愛!<span class="emoji emoji1f618"></span>

用盡九牛二虎之力先分左1粒!下次教訓唔好倒哂D種子落去
回復

小雷子 發表於 2018-4-26 20:40:57 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-26 20:39
用盡九牛二虎之力先分左1粒!下次教訓唔好倒哂D種子落去

吓!我都係咁做!你早講嘛!我今日播左種啦!
回復

tarepanda817 發表於 2018-4-26 20:48:47 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-4-26 20:40
吓!我都係咁做!你早講嘛!我今日播左種啦!<span class="emoji emoji1f602"></span>

你會分到心心眼
回復

小雷子 發表於 2018-4-26 20:51:37 來自手機 |顯示全部樓層
tarepanda817 發表於 2018-4-26 20:48
<span class="emoji emoji1f631"></span><span class="emoji emoji1f631"></span><span class="emoji emoji1f631"></span>你會分到心心眼<span class="emoji emoji1f60d"></span>[emo ...

咁大眼會唔會變咗咗豆豉眼架!
回復

雙魚座 發表於 2018-5-11 16:12:51 來自手機 |顯示全部樓層

期待中。
過了一個星期,更加期待。
偷窺你的美
Sinn. Nora's Snow White x self 沒有公主般的麻點,個人口味,更喜歡這樣的公主。
公主都開到十天。
5/6:公主開第二朵。發覺公主的花瓣不會完全展開,是半開形的白雪公主。
22/6: 公主和 S. Ozark Red Lightning 授粉看似成功。果莢脹起。
回復

雙魚座 發表於 2018-5-20 10:49:18 來自手機 |顯示全部樓層

11/5: S. Ozark Red Lightning 花苞初現。
25/5:還是青色,26/5已見粉紅色。28/5迷岩初開。30/5兩朵齊開。11/6花謝了。

評分

查看全部評分

回復

小雷子 發表於 2018-5-20 13:36:33 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-5-11 16:12
期待中。
過了一個星期,更加期待。<span class="emoji emoji1f60d"></span>
偷窺你的美<span class="emoji emoji1f60d"></span>。

魚魚!你好勁呀!迷岩都攪得掂,無嘢難到你!花花好靚!無雀斑的公主,仲靚呀!
回復

雙魚座 發表於 2018-5-20 14:10:44 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-20 13:36
魚魚!你好勁呀!迷岩都攪得掂,無嘢難到你!花花好靚!無雀斑的公主,仲靚呀! ...

多謝賞花!我也喜歡無雀斑的公主。它一點也不白雪,這位是紫紅公主。
回復